Bruno: A csapat számít, nem én

Bruno Fernandes kijelentette, a Manchester United 3-1-es Everton elleni győzelme a csapat kollektív teljesítményén alapult.


A portugál karmester két góllal segítette a Vörös Ördögöket ahhoz, hogy fordítani tudjanak korai hátrányukból, amely értelmében idegenben már 10 találatot jegyez a Premier League-ben januári megérkezése óta.

 

Emellett gólpasszal járult hozzá Edinson Cavani debütáló góljához is, amellyel a hosszabbításban tudták bebiztosítani a három pont megszerzését, de amikor a hármas sípszót követően adott interjút, a csapat 18-asa igyekezett rámutatni, hogy mind a 14 pályára lépett játékos hozzájárulása szükséges volt a győzelemhez.

 

"Nehéz volt, de a meccs előtt beszéltünk és abban maradtunk, hogy pozitívnak kell lennünk" - kezdte.

 

"Nem számít, mi történik a mérkőzésen, pozitívnak kell maradnunk. Ma mindenki beszélt a másikhoz a pályán és ahhoz is pozitívan tudtunk hozzáállni, hogy hátrányba kerültünk."

 

"Utána viszont gólt tudtunk szerezni, megfelelően tettük a dolgunkat és az eredmény se maradt el."

 

"Megvolt a megfelelő intenzitásunk és gondolkodásunk. Egy harmadik gólt is tudtunk szerezni, mert volt hitünk, emellett pedig nagyon jól is tudtunk védekezni."

 

"Ha megnézzük az utolsó gólunkat, H [Harry Maguire] nem riadt vissza attól, hogy kilépjen szerelni, én és Edi [Cavani] pedig nem fogtuk vissza magunkat abban, hogy gólt szerezzünk."

 

"Szóval mindenkinek szüksége van segítségre. Szerintem a mai igazi csapatmunka volt."

 

Bruno csapattal kapcsolatos kijelentésére az a reakciója is kiváló példa volt, amit arra adott, hogy a második gólja esetleg Marcus Rashfordé is lehetne.

 

 

Először úgy tűnt, hogy a saját nevelésű angol támadó segítette hozzá a Unitedet a vezetés megszerzéséhez, de a visszajátszások megmutatták, hogy Fernandes beadása érintés nélkül került a Stolverkosok hálójába.

 

Mindazonáltal a korábbi Sporting játékos szerint nem számít, hogy ő vagy nem ő szerezte a gólt, ugyanis számára az elsődleges feladat a gólok előkészítése, ahogyan tette azt a későbbiekben Cavani esetében is.

 

"[Marcus] mondta nekem, hogy nem ért hozzá, de nem számít, hogy hozzáért vagy sem, én ugyanis azért vagyok a csapatban, hogy kiszolgáljam a csatárokat" - folytatta a 26 éves játékos.

 

"Ha lehetőségem nyílik gólt szerezni, akkor természetesen nagyon szívesen megteszem, de én azért vagyok itt, hogy gólpasszokkal segítsem a csatárokat, Juant, Pault vagy éppen Edi-t, ha a csapatban van."

 

"Ha neki [Rashford] írják jóvá a gólt, nem számít, nem probléma. Ha három pontot szerzünk, akkor az mindenki közös sikere."

 

"Szerintem a csatároknak kell gólt szerezniük, szükségük van az önbizalomra. Egy csatár pedig akkor magabiztos, ha eredményes. [Cavani] számára ez nagyon fontos volt."

 

"Mindenki tudja, hogy Edi egy olyan csatár, aki már szinte mindent elért a világ futballjában. Rengeteget segít nekünk és neki is sokkal jobb lesz az első gólja után."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!