Vörös Ördögök a válogatottakban

2020 utolsó válogatott szünetére kerül sor a következő két hétben, amely során a Manchester United játékosai beutazzák Európát és a világot is hazájuk képviseletében.


Négy európa-bajnoki hely még kiadó, emellett hamarosan zárulnak a Nemzetek Ligája küzdelmei is.

 

Ráadásul világbajnoki és Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőket is rendeznek, úgyhogy elég széles körben lesz érintett 16 Vörös Ördög a következő napokban.

 

Ethan Galbraith (Észak-Írország) és Scott McTominay (Skócia) is sorsdöntő európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésekre készülnek, emellett pedig a Nemzetek Ligájában is bizonyíthatnak.

 

Az U23-as csapat középpályása, Galbraith is meghívót kapott Ian Baraclough keretébe, amely Szlovákiát fogadja majd a Windsor Parkban, a találkozó győztese pedig majd ott lehet a jövő évre halasztott Európa-bajnokságon.

 

McTominay-nek és Skóciának a számos tehetséggel teletűzdelt Szerbia lesz majd az ellenfele Belgrádban, ahol a tét nem kisebb lesz, mint hogy több mint két évtized után ismételten nagy nemzetközi tornán lehessenek ott a skótok.

 

Ahogyan októberben, úgy ezúttal is bekerült Gareth Southgate angol válogatott keretébe Harry MaguireDean Henderson és Marcus Rashford.

 

A Háromoroszlánosok csütörtökön Írország ellen játszanak majd barátságos mérkőzést a Wembley-ben, majd Belgium (idegenben) és Izland (otthon) ellen zárják Nemzetek Ligája szereplésüket - amelyeken Angliának a maximálisan megszerezhető pontokra lesz szüksége ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a következő évi fináléba.

 

Az A3 jelű Nemzetek Ligája csoport eléggé szorosnak tűnik, ugyanis Bruno Fernandes Portugáliája és Anthony Martial, illetve Paul Pogba Franciaországa két mérkőzéssel a zárás előtt 10-10 ponttal holtversenyben állnak az élen.

 

 

A felek szombaton Lisszabonban egymásnak is feszülnek, amely eldöntheti a csoport végkimenetelét. Amennyiben döntetlen születik, úgy Portugália jobb gólkülönbségében bízva vághat neki a Horvátország elleni záró csoportmérkőzésnek, míg a világbajnoknál minden hibát igyekezni fognak majd kihasználni a Victor Lindelöföt is soraiban tudó, jelenleg pont nélkül álló Svédországgal szemben.

 

Victor azonban Dánia ellen a jelenleg érvényben lévő karantén szabályozások miatt nem léphet majd pályára.

 

Az A1 kvartettben Donny van de Beek és Hollandia hatból hat pontra pályázik abban a reményben, hogy lehajrázhatják Lengyelországot és Olaszországot sorozatban második Nemzetek Ligája döntőbeli részvételük érdekében. Az Oranje előbb Amszterdamban fogadja majd Bosznia-Hercegovinát, mielőtt három nappal később ki-ki meccset vívnának Lengyelországgal.

 

David de Gea is abban reménykedik, hogy hazájával ki tudják vívni a döntőbe jutást, amikor Spanyolország előbb Svájchoz látogat, majd fogadja Németországot. A hispánok jelenleg vezetik csoportjukat hét ponttal, de a nyakukban ott vannak a németek és az ukránok is (6-6 ponttal).

 

A B ligában Daniel James és Dylan Levitt walesi válogatottja abban a tudatban készülhet, hogy egy Írország elleni győzelem és egy Finnország elleni pontszerzés biztosítaná feljutásukat a legfelső ligába.

 

A csapat két új igazolása, Alex Telles és Edinson Cavani november 17-én ellenfélként futhat majd össze, amikor Uruguay majd Brazíliát fogadja Montevideóban. A Tellest is a keretében tudó Selecao eddig hibátlan a 2022-es világbajnoki selejtezők során lejátszott két mérkőzéséből és ezt a számot három mérkőzésre növelhetik az uruguayiak elleni rangadót megelőzően, ha sikerül legyőzniük Venezuelát hazai pályán szombaton.

 

A Világoskékek októberben Cavanit nélkülözve sokkoló vereséget szenvedtek Ecuadorral szemben és abban reménykednek, hogy a 33 éves gólvágóval a fedélzeten egy Kolumbia elleni sikerrel visszatérhetnek a normális kerékvágásba négy nappal a brazilok elleni derbit megelőzően.

 

Eric Bailly is tagja volt a 2015-ben Afrikai Nemzetek Kupáját nyerő elefántcsontparti válogatottnak, a középhátvéd pedig abban reménykedik, hogy ismét hasonló élményekben lehet majd része a 2022-ben megrendezendő következő kontinens tornán.

 

Ehhez előbb azonban kvalifikálniuk kell magukat, az odáig vezető út pedig egy csoport éllovas Madagaszkár elleni két felvonásos párharccal kezdődik majd, amely mérkőzéseket majd november 12-én és 17-én bonyolítanak előbb hazai környezetben, majd idegenben.

 

november 11. szerda
Hollandia (van de Beek) v Spanyolország (De Gea)
Portugália v Andorra (Fernandes)
Franciaország v Finnország (Pogba, Martial)

november 12. csütörtök
Elefántcsontpart (Bailly) v Madagaszkár
Észak-Írország (Galbraith) v Szlovákia
Szerbia v Skócia (McTominay)
Wales (James, Levitt) v USA
Anglia (Maguire, Henderson, Rashford) v Írország

november 13. péntek
Kolumbia v Uruguay (Cavani)

november 14. szombat
Brazília (Telles) v Venezuela
Portugália (Fernandes) v Franciaország (Pogba, Martial)
Svédország (Lindelöf) v Horvátország
Svájc v Spanyolország (De Gea)

november 15. vasárnap
Szlovákia v Skócia (McTominay)
Hollandia (van de Beek) v Bosznia-Hercegovina
Wales (James, Levitt) v Írország
Belgium v Anglia (Maguire, Henderson, Rashford)
Ausztria v Észak-Írország (Galbraith)

november 17. kedd
Madagaszkár v Elefántcsontpart (Bailly)
Horvátország v Portugália (Fernandes)
Franciaország (Pogba, Martial) v Svédország (Lindelöf)
Spanyolország (De Gea) v Németország
Uruguay (Cavani) v Brazília (Telles)

november 18. szerda
Lengyelország v Hollandia (van de Beek)
Anglia (Maguire, Henderson, Rashford) v Izland
Észak-Írország (Galbraith) v Románia
Izrael v Skócia (McTominay)
Wales (James, Levitt) v Finnország


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!