Scott nagyot alkotna a skótokkal

Két saját nevelésű United-tehetség is hozzásegítheti nemzeti válogatottját a jövő évi Eb-részvételhez ma este.


Scott McTominay-re nagy szerep hárulhat Skócia válogatottjában a szerbek elleni Eb-selejtező mérkőzésen, mikor 1996 után újra kijuthat Európa-bajnokságra a kék mezes együttes. Észak-Írország nemzeti csapatába a Vörös Ördögök egy másik fiatalja, Ethan Galbraith kapott meghívót, akik Szlovákiát látják vendégül.

 

Scott rendkívül motivált, hogy egy esetleges diadallal büszkévé tegye nemzetét, de óva int attól, hogy a kínálkozó alkalom túlzott nyomást helyezzen rájuk.

 

"Hatalmas lehetőség előtt állunk" – mondta a 23 éves játékos. "Úgy érzem, hajlamos az ember olyannyira túlgondolni egy ilyen mérkőzés jelentőségét, ami már görcsössé teheti a játékot, ezért úgy kell felfognunk, mint egy hétköznapi összecsapást – csak kicsit felfokozottabb hangulatban. Erre fogunk összpontosítani, hogy végül valami különlegeset nyújthassunk a szurkolóink részére."

 

A manchesteriek labdarúgója háromvédős rendszer tagjaként szerepelt az elmúlt időszakban válogatottjában, amit örömmel tesz meg Steve Clarke szövetségi kapitány kérésére, hogy ezzel is bizonyíthassa sokoldalúságát.

 

"Bármit kér tőled az edző, meg kell próbálnod annak eleget tenni. Megkérdezte, hogyan viszonyulok ehhez a pozícióhoz, azt feleltem, képes lennék megbirkózni vele. Habár nem is emlékeztem, mikor fordultam meg utoljára ebben a szerepkörben, de egy olyan nem mindennapi feladatról van szó, amit élvezettel végzek."

 

"Sorsdöntő meccsünk közeledik, fontos lenne, ha sikerülne győzelmet aratnunk, hogy ott lehessünk jövőre."

 

 

Galbraith reméli, felléphet a Windsor Parkban az északírek színeiben, hiszen Ian Baraclough csapata csodálatos eredmény küszöbén áll.

 

"Ian felhívott, de először azt hittem, csak érdeklődik felőlem" – mondta a 19 éves játékos.

 

"Elmondta, hogy bekerültem a keretbe, szinte hihetetlennek tűnt. Ez lehet az első tétmérkőzésem a válogatottban, és hogy pont e rendhagyó alkalommal kóstoljak bele ebbe a légkörbe, az fantasztikus."

 

"Ott voltam a 2016-os tornán, hihetetlen élménnyel gazdagodtam. A szurkolói zónákból is megnéztem a srácokat, mire képesek Franciaországban. Elképesztő, hogy részese lehetek ennek az estének."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!