Bruno: Meg van a Unitedben a mentalitás a bajnoki cím megnyeréséhez

Bruno Fernandest nem érdekli, ha mások azt gondolják, hogy vannak erősebb csapatok a Manchester Unitednél, ő ugyanis hisz benne, hogy a csapatukban megvan a győztes mentalitás.


A Vörös Ördögök a 2017-es, José Mourinho irányítása alatt elért Ligakupa és Európa-liga győzelem óta nem tudták bővíteni az Old Trafford trófea gyűjteményét.

 

A januárban Manchesterbe érkezett Bruno Fernandes elődöntőig segítette a Unitedet az FA-kupában és az Európa-ligában is, a bajnokságban pedig nagy hajrát követően megcsípték a dobogó legalsó fokát.

 

Mindazonáltal a klub abbeli reményei, hogy nyolc éves várakozásuknak vége szakad a Premier League bajnoki címét tekintve, szinte már a szezon elején szertefoszlottak, ugyanis első hét mérkőzésükön háromszor is vereséget szenvedtek.

 

A válogatott szünet előtt az Everton felett aratott győzelemmel némileg enyhítették az Ole Gunnar Solskjaerra nehezedő nyomást, a csapat kiegyensúlyozatlan teljesítménye azonban Roy Keane és Graeme Souness kritikáit is kiváltották.

 

A UTDpodcast című műsorban nyilatkozva Fernandes azonban ezzel kapcsolatban így vélekedett:

"Számomra nem számít a többi csapat. Az emberek talán azt gondolják, hogy vannak jobbak nálunk, jobb a kezdőcsapatuk, mint a miénk és a kispadról is nagyobb merítésből válogathatnak. Az emberek azt mondhatnak, amit akarnak, de engem nem érdekel."

 

"A magam részéről azért jöttem Manchesterbe, hogy trófeákat nyerjek. A világ egyik legnagyobb klubjánál játszhatok, amely a múltban lenyűgöző történelmet tudott felmutatni."

 

"Egy olyan klubnál, mint a Manchester United, hosszú idő telt el a legutolsó Premier League győzelem óta. Szerintem túl hosszú."

 

"Szóval ezt észben kell tartani, hogy - a játékosok és az edzői stáb tagjai is - azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Ehhez pedig szerintem rendelkezünk a szükséges mentalitással."

 

Fernandes azt is elárulta, hogy rengeteget inspirálódik a United korábbi középpályásából - aki egyben a felnőtt csapat edzője is - Michael Carrickből.

 

 

Carrick lenyűgözte a portugál karmestert passzpontosságával, miután a létszám feltöltése érdekében többször beállt edzésen a játékosok közé.

 

"Beszélgettem Freddel és majdnem mondtam neki, 'Hé, nézd ahogyan ő játszik és utánozd le', de aztán azt gondoltam, hogy ez nem lenne igazságos, szóval mégsem mondtam'" - viccelődött.

 

"Rengeteget tanulok tőle (Carrick) és ő egyike azon embereknek, akire hallgatok, mert ő nagy játékos volt, rengeteg trófeát nyert a klubbal és szerintem az ilyen emberektől csak tanulni lehet."

 

"(Joao) Moutinho és Carrick olyan játékosok, akiktől el lehet sajátítani azt, hogy miként legyél okos és eszes a játékodban."

 

"Talán nem ők azok a játékosok, akikre a gyerekek felnéznek és azt mondják, 'olyan akarok lenni, mint Michael Carrick', de ha ott vannak a csapatodban, akkor tudni fogod, hogy egyetlen passzt se fognak elrontani, mindig a legokosabb megoldást fogja választani és az esetek többségében jó döntést fog hozni, ezért rájuk nagyon nagy szükség van."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!