Rashford olvasásra buzdítaná a fiatalokat

A játékos egy vállalattal kezd közös projektbe.


A United és az angol válogatott támadója a Macmillan Children’s Books (MCB) nevű céggel fog összedolgozni azért, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyerekek lehetőségeit az olvasás és a művelődés területein.

 

Marcus Rashford sajnálja, hogy gyermekkorában kevés lehetősége adódott a könyvek bújására, mivel családjának elsősorban csak az asztalra kerülő ételre volt elegendő bevétele.

 

Az MCB prioritásként a sérülékeny csoportok, valamint a rászoruló családok gyermekeire fókuszál.

 

Az összefogás első alkotása a „YOU ARE A CHAMPION: Unlock Your Potential, Find Your Voice And Be The BEST You Can Be” címet fogja viselni – egy képes szépirodalmi mű a 11 és a 16 év közötti korosztály számára, amely 2021 májusában jelenik meg.

 

A könyv minden fejezete egy Rashford életéből vett történettel kezdődik, és olyan témákat firtat, mint az oktatás fontossága, a pozitív gondolkodás és a kultúra megismerése.

 

A kötet a The Athletic sportújságírója, Carl Anka, valamint Katie Warriner sportpszichológus társszerkesztésében fog elkészülni.

 

További két regény a 7 éves és az afeletti korosztály részére 2021-ben és 2022-ben is érkezik.

 

A következő esztendőben a Marcus Rashford Könyvklub is útjára fog indulni, amely az olvasóközönség számára ajánl vezető címeket az MCB sikerlistájából.

 

"Csak 17 évesen kezdtem forgatni a könyveket, ez pedig nagy változással járt a szemléletemre és a gondolkodásomra" – mondta Rashy.

 

"Bárcsak több lehetőségem lett volna elmerülni a könyvek nyújtotta világban gyerekként, de ezek sajnos olyan tárgyak voltak, amelyeket nem engedhettünk meg magunknak, mert az volt a legfontosabb, hogy először étel kerüljön a családi asztalra."

 

"Néha jólesett volna elszökni egy könyv kreálta mindenségbe. Szerettem volna én is egy ilyen menekülőutat, mint azok, akiknek erre jut anyagi forrása."

 

 

"Ismert tény, hogy Nagy-Britannia-szerte kb. 380 ezer mélyszegénységben élő kiskorú kezében gyakorlatilag még sosem járt könyv. Ezen változtatnunk kell."

 

"A könyveim mindig elérhetőek lesz, és ha kell, én szállítom ki azokat nekik. Mindenkihez el fognak jutni."

 

Marcus elmondta, a program középpontjában az elfogadás és a megismerés áll. "Tegyük lehetővé, hogy álmodozhassanak, és hogy érezzék, nincsenek egyedül" – tette hozzá a gólvágó.

 

"Készítsük fel őket az életben felmerülő akadályok és nehézségek leküzdésére."

 

"Biztosítsuk azt, hogy a gyerekek a megjelenő karakterek révén helyes képet kapjanak a modern társadalmat alkotó embertípusokról, a faj, a vallás és a nem tekintetében."

 

"Nem számít, milyen körülmények között nő fel valaki, a tehetséget fel kell ismerni és támogatni kell."

 

"A Könyvklub patronálásában leendő írók, illusztrátorok és kreatív szakemberek kaphatnak majd teret, hogy megcsillogtathassák képességeiket."

 

A 23 éves labdarúgót széles körben elismerték a korábbi szegény sorsú gyermekek helyzetének javítása érdekében tett erőfeszítései okán, aminek köszönhetően az iskolások a karácsonyi ünnepekkor sem maradnak majd meleg étel nélkül.

 

A futballistát nem olyan régen a brit kormánnyal szemben megvívott győztes csatája miatt már a brit lovagrend tagjává is megválasztották.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!