Solskjaer: Hiányoznak a nézők az Old Traffodról

Ole Gunnar Solskjaer úgy hiszi, hogy a szurkolók hiánya megfosztja az Old Traffordot az arra jellemző X-faktortól.


A United az első három idegenbeli Premier League mérkőzéséből mindhármat megnyerte, az első hazai sikerre azonban továbbra is várnak az Álmok Színházában, annak ellenére, hogy az RB Leipzig ellen 5-0-ra sikerült nyerni a Bajnokok Ligájában.

 

A menedzser ezt a meglehetősen szokatlan statisztikát a COVID-19 pandémia okán megváltozott hazai és idegenbeli környezettel magyarázza.

 

"Más, mikor otthon és más, mikor idegenben játszol. Ez már nem olyan, mint volt" - magyarázta Ole. "Négy mérkőzést játszottunk a bajnokságban eddig. Az elsőre úgy tekintünk vissza, mint amire semmi felkészülési időnk nem volt. A Palace megérdemelte azt a győzelmet, majd a Tottenham is, miután Anthony-t egy olyan eset miatt küldték le, aminek meg sem kellet volna történnie."

 

"A Chelsea és az Arsenal elleni meccsek viszont nagyon szorosak voltak. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha mellettünk lettek volna a szurkolóink, az sokat segített volna, és megadta volna azt az X-faktort, amire szükségünk volt."

 

"Ki akarjuk ezeket a hibákat javítani, ez természetes: pályára akarunk lépni a West Brom ellen és meg akarjuk szerezni az első győzelmünket a bajnokságban. Más helyzet azonban egy üres Stretford End előtt játszani. Így könnyebben gólt tudnak ellenünk szerezni."

 

Solskjaer egyetért abban, hogy a Leipzig ellen az Old Traffordon nyújtott teljesítmény a Vörös Ördögök legjobb szereplése volt a 2020/21-es szezonban, de kiemelte, hogy a zárt kapus környezethez hozzá kell szoknia a csapatnak.

 

 

"Ez nem ilyen egyszerű hogy, 'Miért nem tudunk otthon nyerni? Miért nem szereplünk jól?'. Minden mérkőzésnek megvan a maga menete szerintem. Számos oka van annak, hogy nem sikerült még otthon győzni a bajnokságban. Nem olyan már otthon és idegenben szerepelni, mint régen."

 

"Norvégiában van legalább száz szurkoló, akik sokat segítenek. Itt viszont teljesen steril a környezet, és ez más. Az összes mérkőzésünk szoros volt, a Tottenham ellenit leszámítva, ahol 10 játékossal kellett szerepelnünk. Dolgozunk ezen és próbálunk megoldást találni rá."

 

A United egy válogatott szünetet megelőző Everton elleni sikert követően fogadja a West Bromot az Old Traffordon, Ole pedig ugyanazt a teljesítményt szeretné látni a fiaitól Slaven Bilic együttese ellen.

 

 

"Az előző, Everton elleni meccs megmutatta, hogy milyen Man Unitedet is akarunk látni" - mondta.

 

"Nagyon magabiztos védelmet - egyetlen kaput eltaláló lövésük volt azon a meccsen. Két csodálatos összjátékból született gólt szereztünk rengeteg kreativitással és beadással élve, a végén pedig egy pazar kontratámadásból született egy találat, úgyhogy nagyon elégedett voltam azzal a teljesítménnyel."

 

Ami a szurkolók visszatérését illeti a stadionokba, Solskjaer már alig várja, hogy megtörténjen, amint az elég biztonságos.

 

"Remek hír ez a fiúknak és a klubnak is [hogy a szurkolók hamarosan visszatérhetnek]. A legnagyobb pluszt a szurkolók adják. Újra itt lehetnek köztünk és láthatják a mérkőzést. Az, hogy televízión keresztül követnek minket, nem ad olyan közeli kapcsolatot, egy kapcsolatot a játékosokkal, akikre felnézel és akiket tisztelsz... Okkal vagy a klub szurkolója és imádod ezeket a fiúkat."

 

"Úgyhogy remélhetőleg visszatérhetnek hamarosan, minden a kormányon és a társadalmon múlik, hogy lejjebb menjenek a fertőzésszámok. Ez egy komoly dolog."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!