Solskjaer reakciója a West Brom legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer "elégedettként" jellemezte magát a Manchester United szombat esti, West Brom elleni 1-0-s győzelmét követően, amely egyben szezonbeli első hazai bajnoki sikerük is volt.


Egy kulcsfontosságú első hazai bajnoki győzelem

"Nos, nagyon fontos dolog, hogy megszerezd az első győzelmedet hazai pályán. Szerintem ezzel kapcsolatban már sok minden elhangzott és le lett írva már és azt gondolom, hogy a mérkőzés végéhez közeledve láthatóan idegessé váltunk, hogy meg tudjuk tartani a győzelmet. Valószínűleg sokkal több gólt lőhettünk volna és kellett is volna ahhoz, hogy könnyebb legyen számunkra a végjáték. 1-0-s vezetésnél soha nem lehetsz biztos a sikerben és akár ellenkező irányba is alakulhatnak az események."

 

Nehéz volt a felkészülés

"Igen, egy válogatott szünet után egyértelműen nehéz megfelelően felkészülni, ezt a lefújás után az öltözőben is megbeszéltük. Nem tudtunk együtt dolgozni és egészen ma reggelig vártunk, hogy a felkészülésünket be tudjuk fejezni. Ez soha nem könnyű, amikor többen 10 napig távol vannak, szóval örülünk a három pontnak. Igen, tudjuk, hogy képesek vagyunk jobban teljesíteni, de a három pont az három pont és kapott gól nélküli meccset hoztunk le."

 

A kiegyensúlyozottság a kulcs

"Ebben a szezonban a bajnokság hullámhegyek és völgyek váltakozásáról fog szólni, amely kiegyensúlyozatlan és megjósolhatatlan lesz. Láttuk a többi mai eredményt is és a bajnokság nem igazán akar beállni. Olvastam valahol, hogy José azt nyilatkozta, egy győzelemmel az élbolyhoz lehet kerülni, míg egy vereséggel a sereghajtókhoz. Szóval nagyon szoros még az állás, nagyon korai szakaszában vagyunk a bajnokságnak és néha a megszerzett pontok száma sokkal fontosabb, mint maga a teljesítmény."

 

 

Sam Johnstone dicsérete

"Nem könnyű, ha az ellenfelek csapatainak átadjuk a jó kapusainkat, akiket mi neveltünk ilyen jó játékosokká, Samnek pedig szerintem fantasztikus meccse volt. Én is edzettem őt, mielőtt visszatértem volna Norvégiába és nagyszerű látni, hogy milyen nagyszerű játékos vált belőle, de azért ennyire jól nem kellene védenie ellenünk!"

 

ZűrzaVAR

"Élőben szemlélve az eseményeket egy ideig azt gondoltam, hogy büntető. De amikor megnéztem a visszajátszást, láttam, hogy Bruno először a labdát érte el és szerintem a Villa ugyanilyen eset után nem kapta meg végül a büntetőjét a Brighton elleni meccs végén sem, ami szerintem szintén ott volt a játékvezető fejében. Szóval először a labdához ért és utána talán kicsit hozzáért az ellenfélhez is, de szerintem megfelelő döntés született."

 

Jobban kell játszanunk

"Az ilyen meccsek mindig feszültek és csak apró nüanszok döntik el. Örömömre szolgál, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset és ennél sokkal kényelmesebbé tehettük volna magunk számára a meccset, de a válogatott szünet soha nem segíti a csapatokat. Csak tegnapra tért vissza mindenki hozzánk, de nem ismertük a teszt eredményeket és az edzés kezdetéig nem voltak meg a koronavírus tesztek sem, úgyhogy minden felkészülést csak ma reggel tudtunk elvégezni. De most már készen állunk az újabb feladatunkra kedden. Három pont, hazai győzelem, nem kell erről többet beszélni, viszont sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk és ennél jobban kell játszanunk. Tudjuk ezt. Ha feljebb akarunk kapaszkodni a tabellán, akkor ennél jobb játékra lesz szükségünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!