Solskjaer reakciója a Basaksehir elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer szerint játékosai jól érezték magukat a Manchester United kedd esti, kényelmes 4-1 arányú Istanbul Basaksehir elleni győztes Bajnokok Ligája mérkőzésen.


A fiúk élvezték

"Úgy éreztem az első félidőben, hogy azonnal felfedezhető volt a szándék a játékunkban. A fiúk játszani akartak, élvezték. Ez egy Bajnokok Ligája este volt az Old Traffordon, így lehetett is rá számítani, hogy jól fogják magukat érezni és parádés helyzeteket dolgoztak ki, amelyekből született néhány nagyszerű gól, én pedig nagyon elégedett voltam."

 

Cavani és Van de Beek dicsérete

"Szerintem mindketten kezdenek hozzászokni ahhoz, hogy milyen játékot várunk el tőlük. Természetesen Donny képes különböző pozíciókban játszani, Edinson pedig egy olyan régi vágású kilences, amilyen már régóta nem volt a csapatunkban. Nagyon boldog voltam attól is, ahogyan Anthony [Martial] bejátszotta a balszélt ezúttal is."

 

Miért Rashford végezte el a büntetőt

"Marcus is egy kiváló tizenegyesrúgó, Bruno pedig nagyon magabiztos. Ha Bruno úgy érzi, hogy át akarja adni a lehetőséget Marcusnak, akkor úgy tesz. Anthony-nak is volt egy lehetősége a Leipzig ellen, szóval miért ne - megoszthatják egymás között ezt a felelősséget!"

 

Ideges pillanatok a mérkőzés végén

"Amikor 3-0-ra vezetsz, egy kicsit leveszed a lábadat a gázpedálról, ezzel lehetőséget adva, hogy az ellenfél kijjebb jöjjön. Ők jobban élvezték a második félidőt, mint az elsőt, de egy 4-1-es Bajnokok Ligája győzelemmel boldogok lehetünk."

 

 

A H-csoport jelenlegi állása

"Egy pontra van szükségünk a továbbjutáshoz, de természetesen szeretnénk megnyerni a csoportunkat. Ez a célunk, de mindig csak egyetlen mérkőzéssel foglalkozunk és legközelebb a PSG látogat hozzánk, úgyhogy most arra az összecsapásra készülünk."

 

Aggodalom Lindelöf és Wan-Bissaka sérülései kapcsán

"Remélhetőleg készen állnak majd arra, hogy a hétvégén pályára lépjenek, de ebben nem lehetünk biztosak. Victornak hátproblémái voltak az utóbbi időben, Aaron pedig a bokáját fájlalta, úgyhogy nem akartuk a legapróbb kockázatát se vállalni annak, hogy esetleg nagyobb baj keletkezik belőle."

 

Jó korán eldönteni a mérkőzések sorsát

"Akár 12 gólt is szerezhettünk volna, de ez az a szint, amit ki kell tűznünk magunk elé. Tudjuk, hogy minden egyes mérkőzésen képesek lehetünk bárkit legyőzni, ha a legjobb teljesítményünkkel rukkolunk elő. Ez a kihívás és egyben a nyomás a fiúk számára. Természetesen ma nagyon boldogok vagyunk, remek teljesítményt nyújtottunk, sok helyzetünk volt. Megnyugtató volt 3-0-s előny birtokában az öltözőbe vonulni a szünetben, néha jó érzés, ha az ember szívverése egy kicsit lassabb!"

 

Bruno önbizalomnövelő hatása

"Középpályás? Csatárként játszott! Fantasztikus hatása van és mindenki számára látható, hogy milyen önbizalommal rendelkezik és azt milyen módon képes átadni a körülötte lévő játékosoknak. Tudjuk, hogy bármely pillanatban képes bárkit helyzetbe hozni, szóval a többiektől sok és okos mozgások, beindulások kellenek, mert ő meg fogja találni a társát."

 

Dilemma a cserék körül

"Azon gondolkodtam a szünetben, 'talán több cserét kellene végrehajtanom'. De nem akartam olyan érzést kelteni a fiúkban, hogy a mérkőzésnek vége és pihenhetünk. Azt akartuk, hogy menjenek ki a pályára és szerezzék meg a negyedik gólunkat. Nem tudtuk, de aztán egy órányi játékidőt követően úgy gondoltuk, hogy néhány játékosunkat pihentetnünk kell, mert ez egy hosszú szezon lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!