Ole: Bruno egy igazi győztes

Bruno Fernandes elmondta, hogy miért adta fel a mesterhármas lehetőségét a Manchester United 4-1-es győzelme során a Basaksehir felett, Ole Gunnar Solskjaer pedig boldog, hogy a játékosai "megosztják egymás között a büntetők elvégzésének lehetőségét".


A Bajnokok Ligája összecsapás alkalmával Fernandes nyitotta meg a gólok sorát a hetedik percben, 19 perccel ezt követően pedig még egy gólt sikerült szereznie a kapu torkából.

 

A portugál középpályás ezt követően átadta a tizenegyesrúgás lehetőségét Marcus Rashfordnak, miután Boli Bolingoli felborította őt a tizenhatoson belül - a játékos nem a labdát érte el először, lehetővé téve az angol támadónak, hogy újabb gólt szerezzen csapata számára.

 

 

"Természetesen minden játékos mesterhármast szeretne szerezni, a Premier League meccs után azonban azt mondtam neki, hogy 'Rashy' te lövöd a következőt" - mondta Fernandes a mérkőzést követően.

 

"Erre emlékeztem - és arra is, hogy ő a Bajnokok Ligája góllövőlistájának vezetője, így arra gondoltam, hogy ez egy nagyon fontos pillanat neki, hogy önbizalmat gyűjtsön."

 

"Nem az számít, hogy ki lövi a tizenegyest, hanem az, hogy belövi" - tette hozzá.

 

Az előző szezon kezdetétől számítva 75 mérkőzés alatt már a harmincadik tizenegyesét lövi a Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer pedig nem bánja, hogy a játékosok megosztják egymás között a felelősséget.

 

Solskjaer elmondta: "Bruno nagyon magabiztos. Marcus is remek büntetőlövő; ha Bruno úgy érzi, hogy át akarja adni a lehetőséget Marcusnak, hát legyen így. Anthony szintén lőtt egyet az RB Leipzig ellen, úgyhogy miért ne? Megoszthatják ezt egymás között."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy meglepődött-e a portugál teljesítményétől, Solskjaer a következő választ adta: "Nem igazán, nem."

 

"Természetesen minden nap látjuk őt az edzéseken. Tudtuk, mit fogunk kapni, amikor Brunot leigazoltuk a csapathoz. Egy olyan játékost, aki szeret kockázatot vállalni. Szeret lehetőségeket kidolgozni és gólokat szerezni."

 

"Egy igazi győztes, aki azt akarja, hogy a csapata győzzön és hogy jól teljesítsen. A mai nap is azt mutatja, hogy sokkal többet tud hozzátenni a játékhoz, mint a büntetők elvégzése."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!