Miért nem Bruno lőtte a büntetőt?

Bruno Fernandes elárulta, miért nem élt azzal a lehetőséggel, hogy megszerezze első mesterhármasát a Manchester Unitedben, az Istanbul Basaksehir ellen 4-1-re megnyert Bajnokok Ligája mérkőzésen.


A portugál karmester kedden este már 20. találatát jegyezte a Vörös Ördögök mezében - amely középpályások közül a leggyorsabban jött össze számára - amikor az első fél órában két góljával 2-0-s előnyhöz juttatta Ole Gunnar Solskjaer legénységét.

 

Amikor Boli Bolingoli révén Marcus Rashford a földre került a török tizenhatoson belül, amelyért a játékvezető jogosan büntetőt ítélt, sokan arra számíthattak, hogy Bruno Fernandes áll majd oda a tizenegyesponthoz, mint tette azt a hétvégén a West Brom ellen is - és még megszámolhatatlan esetben a United mezében.

 

Ehelyett a 26 éves játékos azonban átengedte az ítéletvégrehajtó szerepet Rashfordnak, amivel az angol saját nevelés élni is tudott.

 

A mérkőzés után a BT Sportnak és a MUTV-nek nyilatkozva Fernandes megmagyarázta, hogy a hétvégén ígéretet tett Rashfordnak és számára a csapat statisztikája volt a fontos, nem a sajátja.

 

"Természetesen mint tudják, minden játékos mesterhármast akar szerezni" - kezdte Bruno.

 

"De a West Brom elleni bajnoki meccs után megbeszéltem Rashy-vel, hogy a következőt ő lövi. Én pedig emlékeztem erre."

 

"Emellett Rashy az egyik legeredményesebb játékosunk a Bajnokok Ligájában [ebben a szezonban, öt góllal], úgyhogy szerintem fontos, hogy folytassa a sorozatát és ebből önbizalmat merítsen."

 

"Mint mondtam, nem számít, hogy ki végzi el a büntetőket, a legfontosabb, hogy belőjük őket. Ha a csapat gólt szerez, azáltal én is."

 

 

A török bajnokcsapat feletti győzelem, illetve a PSG szűk párizsi sikere az RB Leipziggal szemben azt jelenti, hogy a United továbbra is vezeti a H-csoportot és a hátralévő két csoportmérkőzésen elegendő számukra egyetlen pontot szerezni ahhoz, hogy biztosítsák továbbjutásukat a kieséses szakaszba.

 

Ennek ellenére Fernandesnek nem célja döntetleneket elérni - szeretné, ha a United stílusosan végezné el a feladatát azt követően, hogy vasárnap a Southamptonnal csapnak össze a Premier League-ben.

 

"Van még két mérkőzésünk hátra, amelyeken hat pontot lehet majd szerezni" - tette hozzá.

 

"Nem számít, hogy egy újabb győzelemre vagy másra van szükségünk a továbbjutáshoz."

 

"Úgy kell nekiállnunk mindkét meccsnek, hogy megnyerhetjük őket."

 

"Most azonban már a Premier League-re kell koncentrálnunk. Kemény ellenfél ellen játszunk majd, akik remekül teljesítenek, szóval helyére kell tennünk a dolgainkat és jó munkát kell végeznünk a regenerálódás terén, hogy vasárnap újra jó játékot tudjunk nyújtani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!