Maguire: A csatároknak tanulmányozni kellene Cavani mozgását

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire dicsérte Edinson Cavani hatását, miután az uruguayi csatár két góljával és egy gólpasszával hathatósan hozzájárult csapata fordításos győzelméhez a Southampton ellen.


A Vörös Ördögök két gólos hátránnyal vonulhattak szünetre a St. Mary's-ben, ám a második játékrészre beálló 7-esük hamar segített felére csökkenteni a különbséget a Bruno Fernandesnek az 59. percben adott gólpasszával.

 

Ezt követően Cavani a 74. percben ki is tudott egyenlíteni egy fejes góllal, de az igazán nagy csattanót a hosszabbításra tartogatta, amikor ismét fejjel a győztesgólt is megszerezte, így a manchesteriek három ponttal távozhattak Dél-Angliából.

 

Maguire, aki remekelt a védelem tengelyében, a MUTV-nek adott interjújában szenvedélyesen beszélt az eredményről és külön kiemelte Edinson Cavani csereként történő beállását. A mondandóját a kapitány azonban egy olyan statisztikai adattal kezdte, amely jól szemlélteti a csapat harci szellemét...

 

Idén mind a négy idegenbeli bajnokit hátrányból felállva sikerült megnyerni. Mit mond ez el a csapatról?

"Nos, ezt nem tudtam. Szerintem ez arról árulkodik, hogy el kell kezdenünk nekünk lőni a mérkőzések első gólját, hogy legyen egy kis segítségünk! Fura ezt a statisztikát hallani. Igazából nem gondolom azt, hogy rosszul kezdenénk a mérkőzéseket. Az Everton ellen nagyon jól indult a találkozó. Ma szintén. Talán rossz pillanatokban elkerülhető gólokat kapunk, de minden egyes alkalommal meg tudjuk mutatni a karakterünket, talpra tudunk állni és győzelemmé tudjuk váltani a szellemiségünket, ezekben pedig mind bővelkedik a keretünk. Fáradhatatlanul dolgozunk az edzőpályán, jól akarunk szerepelni a klubbal. Sikeresek akarunk lenni, trófeákat akarunk nyerni, mert itt minden erről szól. Szóval amikor nem ezt tesszük, akkor még több energiát kell a munkába fektetnünk. Ennek a szellemiségünkből és a sikeréhségünkből kell fakadnia. Még egyszer mondom, ez egy fura adat, de nagyszerű karakterről árulkodik."

 

2-0-s félidei hátránynál, érezted, hogy a következő gól kulcsfontosságú lehet?

"Őszintén megvallva, beszéltünk erről a szünetben. Tudtuk, hogy ha mi szerezzük a következő gólt, akkor esélyünk lehet a győzelem megszerzésére is. Ezt éreztük a mérkőzés folyamán. Ez furcsának hathat, mert 2-0-s vesztésre álltunk a félidőben egy olyan csapat ellen, amely nagyon jól játszik, nagyon jó az egyensúlya minden csapatrészében és tudtuk milyen veszélyeket tartogatnak számunkra, de mi két igazán könnyen elkerülhető gólt ajándékoztunk számukra - olyan helyzeteket engedélyeztünk nekik, amelyekből tudtuk, hogy veszélyesek lesznek. Tudtuk, hogy milyen típusú pontrúgásokra játszanak, mi pedig biztosítottuk ezeket számukra. Tudtuk, hogy James [Ward-Prowse] remek szabadrúgáslövő, erre hagytuk, hogy könnyűszerrel hozzájusson egy olyan lehetőséghez, amelyből a gólt szerezte. Voltak helyzeteink az első félidőben. Valószínűleg az első 10-15 percet követően veszítettük el kicsit a formációnkat és elkezdtük üldözni talán túl korán és túlzottan is a történteket, de tudtuk, hogy a második félidő első találatának sorsdöntő jelentősége lesz. A félidőben beszéltünk a hátsó négyes tagjaival, ahol azt mondtam nekik, hogy nem kaphatunk még egy gólt. Ha újra eredményesek lettek volna, akkor az a meccs végét jelentette volna számunkra. Tudtam, hogy a pályán lévő támadószekciónk tagjai - Rash, Bruno és az beálló Edinson - gólokat fognak szerezni. Hihetetlenül fontos volt a csapat szempontjából, hogy nem kaptuk be a harmadik gólunkat és tudtam, hogy a következő gólunkkal akár a győzelemig is mehetünk."

 

 

Milyen remek dolog, hogy egy ilyen parádés, szakmájában jártas csere tudott beállni...

"Igen, nagyon örülök neki. Néhány hónapig nem volt klubja, úgyhogy amikor megérkezett, akkor szüksége volt egy kis időre, hogy felvegye a ritmust. Ő egy igazi profi, akit nagyszerű a közelünkben tudni. Remek az öltözőben és szerintem ma mindenki láthatta, hogy mit képes nyújtani a pályán is ebben a klubban. Olyan a mozgása a szélről bejövő labdák esetén, amilyet eddig nem sok csatárnál láthattunk. Folyamatosan mozgásban van, mindig bebújik az ellenfél játékosai közé és ezeknek köszönhetően szerzett rengeteg gólt eddigi pályafutása során. Szóval ha van bármilyen csatárunk, aki szeretne nézni és tanulni, biztos vagyok benne, hogy tanulmányozza a mozgását és hogy mit ért el karriere alatt. Nagyszerű, hogy a csatáraink az edzéseken ilyen játékostól tanulhatnak, mert ellene még az edzésen is rémálom védekezni. Minden egyes napon megcsinálja ezeket az elmozgásokat velünk szemben, ma pedig a nagyközönség is láthatta, hogy ebben mennyire jó."

 

Végül, mennyire érezted a hiányát a szurkolóknak a vendég szektorban?

"Ez igazán sajnálatos dolog. A szögletzászlóhoz futott mindenki ünnepelni, majd kiugrottunk a bőrünkből, de nem voltak szurkolók. Nagyon hiányoznak nekünk. Élveztük a mérkőzést, jó volt három pontot szerezni, de sokkal szebb lett volna, ha szurkolók és hangulat is van a stadionban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!