Ole: Az új igazolások kiegyensúlyozottabbá tettek minket

Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, hogy a Manchester United legutóbbi átigazolási időszak vége előtt bejelentett szerzeményei nagyobb egyensúlyt biztosítottak a csapatnak.


Edinson Cavani önkéntes karantén kötelezettségét követően szépen beilleszkedett, amelyet a legjobban a múlt vasárnap szerzett duplája mutat a Southampton ellen két gólos hátrányból 3-2-re megnyert meccsen. Luke Shaw sérülésével Alex Telles első számú opcióvá lépett elő a védelem bal oldalán, míg Donny van de Beeknek bár türelmesnek kellett lennie, kezdi felvenni ő is a Premier League ritmusát.

 

Mindazonáltal volt két fiatal tehetség is az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett játékosok között - Facundo Pellistri és Amad Diallo. Pellistri a kispadra már leülhetett a felnőtt csapat meccsein, de leginkább az U23-as csapat tagjaként akklimatizálódik az angliai élethez.

 

Diallo januárban érkezik majd Manchesterbe az Atalanta gárdájától, amennyiben megkapja a szükséges munkavállalási engedélyt, de addig is lehet vele ismerkedni, hiszen a hét közben csereként pályára lépett az olasz klub FC Midtjylland elleni Bajnokok Ligája mérkőzésén is.

 

Amint a két ifjú reménység érettebbé válik majd, Ole hiszi, hogy a csapatról alkotott kép hihetetlenül egészségessé fog válni, különösen ha még az akadémiáról is folytatni tudja a fiatal reménységek beépítését.

 

"Az előző szezonban miénk volt a legfiatalabb átlagéletkorú csapat a Premier League-ben és azóta is azon vagyunk, hogy fejlesszük és erősítsük a keretünket, legyen szó fiatal tehetségekről, tapasztalt játékosokról, vagy akár olyanokról, mint Bruno" - kezdte Ole.

 

"Azt gondolom, hogy ebben az évben javult a csapat kiegyensúlyozottsága Bruno, Alex [Telles], Donny [van de Beek] és végül, de nem utolsó sorban Edinson érkezésével. Ő nagyon tapasztalt. Ha másért nem, már csak a helyezkedése miatt is azt mondhatjuk, hogy ő egy más típusú csatár, mint akikkel eddig rendelkeztünk, ebből kifolyólag pedig képesek lehetünk más játékot is játszani."

 

"Aztán ott van még a világ futballban szerzett rutinja. Megérkezett és megmutatta a csapatnál a fiatal srácoknak, hogy miként kell élniük ahhoz, hogy hosszú karrierük lehessen."

 

Mivel Diallo remélhetőleg 2021-ben csatlakozhat a Vörös Ördögökhöz, így egyre növekszik az izgalom azt illetően, hogy mit lehet képes hozzátenni a csapat játékához ő és a másik tinédzser, Pellistri.

 

 

"Facundo a megérkezését követően már együtt edzett a felnőtt csapattal és jó teljesítményt nyújtott" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Mostanra kezdjük úgy érezni, hogy eljött az ideje annak, hogy játéklehetőséghez jusson, mert a tartalékok között már több mérkőzésen is szerepelt. Lépésről-lépésre egyre jobban be tud illeszkedni, ezáltal pedig egyre inkább a hasznunkra is tud válni."

 

"Amad az utóbbi időben többször is beállhatott az Atalantaba csereként. Ő egy nagyon izgalmas fiatal tehetség. Remélhetőleg megkapjuk a munkavállalási engedélyét és januártól már velünk lehet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!