Solskjaer reakciója a West Ham legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaert lenyűgözte a Manchester United harci szelleme és eltökéltsége, miután csapata hátrányból felállva győzte le szombaton este a West Hamet.


Első félidei szenvedés

"Hullámvasút volt, az első félidőben pedig szenvedtünk, hogy tartani tudjuk a lépést a kontratámadásaikkal és a pontrúgásaikkal. Azt gondoltam, hogy amikor nálunk volt a labda, akkor túl lassú tempóban játszottuk meg és emiatt túlzottan sokszor is adtuk el. Természetesen többségében mi birtokoltuk a labdát, de ők kontrákra játszottak és nagyon veszélyesek is voltak belőlük. Pocsék volt az első játékrész, de a másodikban a gólunk megváltoztatta a hangulatunkat."

 

Félidei üzenet

"Higgadtnak kellett maradnunk és rendbe kellett tennünk néhány dolgot, amit az első félidőben elrontottunk. Csavartunk egy kicsit a taktikánkon: a formációnkon és a csapat egyensúlyán. De a legfontosabb dolog az volt, hogy mindenki kitisztítsa a fejét, mert úgy tűnt, amint gólt szerzett az ellenfél, nem találtuk a ritmusunkat és bestresszeltünk. Úgyhogy mindenkinek le kellett nyugodnia és ragaszkodnunk kellett az elveinkhez."

 

A cserék kulcsfontosságú szerepe

"Nem könnyű ezeket a játékosokat kihagyni a csapatból, ezt fontos kiemelni. De meg kellett próbálni, hogy egy egész szezonon keresztül menedzselni lehessen a játékidejüket. És persze még ott van a fáradtság és a sérülések is. Nagyszerű ilyen helyzetben lenni. A félidőben tudja az ember, hogy képes lehet olyan változásokat eszközölni, amely megváltoztatja a mérkőzés alakulását. Nálunk egyértelműen segítettek a változtatások, még akkor is, ha apróbb sérülések ösztönöztek a meglépésükre."

 

 

Hírek sérülésfronton

"Elvesztettük őt [Martial] és Cavanit - remélhetőleg nincs szó túlzottan súlyos dolgokról, de ők nem tudták folytatni, kedden pedig már újabb megmérettetés vár ránk. Idén erről fog szólni a szezon. Ez lesz az az idény, ahol akár a meghatározó játékosaink nélkül is teljesítenünk kell. Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen cseréink ültek a padon. A sérülések nem voltak túl súlyosak remélhetőleg. Fogunk rajtuk néhány vizsgálatot végezni és remélhetőleg minél hamarabb újra számíthatunk majd rájuk."

 

Fantasztikus gólok

"Egyéni kvalitásoknak voltak köszönhetőek és ilyen az, amikor jó játékosokkal rendelkezel. Ilyenkor tudja az ember, hogy bármelyik pillanatban képesek lehetnek betalálni és számomra mindhárom gól kivételesen szép volt. Az első Paultól; a fej és a térd a labda felett, felső sarok kilőve. Mason klasszis befejezése és Juan passza Marcus beindulásához, aki utána egy apró átemeléssel tudott eredményes lenni. Ha ilyen lehetőségeid vannak, akkor meg kell ragadnod a gólszerzéshez."

 

Harci szellem, újra hátrányból

"A fiúknak most van hitük és önbizalmuk azt illetően, hogy képesek lehetnek megfordítani a dolgok állását. Nem pánikolnak. Igen, a szünet előtt nyomás alatt álltunk, így a félidő nagyon jókor jött számunkra. Ki kellett tisztítani a fejeket és újra kimenni a pályára. Túl gyakran sikerül ezeket a fordításokat véghez vinnünk ahhoz, hogy azt állíthassuk, ezek csak véletlenek. Ez benne van ezekben a fiúkban és a klub címerében. Természetesen elégedettek lehetünk az idegenbeli formánkkal és ahogyan teljesítünk. Azt gondolom, hogy mostanra hazai pályán is kiegyensúlyozottabbak vagyunk és ott is tudunk mérkőzéseket nyerni. Úgyhogy ennek köszönhetően sikerült nagy lépéseket tennünk előre a táblázaton és szerintem jobban meg tudunk birkózni az olyan mérkőzésekkel, ahol 1-0-ra vagy 2-0-ra vezet ellenünk az ellenfelünk. Olyan a karaktere ezeknek a fiúknak, hogy még akkor is képesek hinni. A hit az egy hatalmas dolog. Hitet tudnak meríteni az eredményekből és a teljesítményekből, amelyeket az utóbbi időben produkáltak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!