Solskjaer reakciója a Leipzig elleni vereségre

A Manchester United menedzsere szerint csapata nem számíthat mindig arra, hogy sikerülni fog hátrányból fordítaniuk, miután az RB Leipzigtől 3-2-es vereséget szenvedtek kedden este, amely egyben a Bajnokok Ligája búcsújukat is jelentette.


Közel a talpra álláshoz

"A meccs végéhez közeledve nem voltunk tőle messze, de olyankor nem számíthatsz továbbjutásra, amikor három gólos hátrányba kerülsz egy olyan jó csapat ellen, mint a Leipzig. A második félidőben mutatott karakterünket, erőfeszítésünket és az ellenfélre helyezett nyomásunkat nem hibáztathatom, ahol sokkal többet érdemeltünk volna. De nem adhatunk az ellenfelünknek három gólos előnyt, arra számítva, hogy talpra tudunk állni. Túl késő volt már hozzá és túl balszerencsések voltunk."

 

Újra hátrányba kerülve

"Igen, nos, jól kezdtük a mérkőzéseket, a játékunk pedig rendben volt, de már mérkőzések óta mi kapjuk az első, vagy akár a második gólt is. Ma túlzottan passzívan kezdtünk. Nem zártunk le elég agresszívan a beadásoknál vagy az oldalváltásoknál, pedig ezek olyan dolgok, amelyekre természetesen készültünk. Tudtuk, hogy rengeteg tizenhatoson belülre záporozó beadással fognak operálni, de nem tudtunk velük megbirkózni."

 

Kései felébredés

"Ma nem tudtunk felpörögni egészen a második szerzett gólunkig; onnantól kezdve varázsütésre megint elkezdtünk játszani. Volt egy nagy helyzetünk 1-0-nál Mason [Greenwood] révén, de igazán csak 2-0 után találtuk meg a ritmusunkat. A második játékrész többé-kevésbé egyoldalú volt a játék képe alapján, de az egyetlen helyzetükből ismételten gólt tudtak szerezni. 3-0-nál mindig hihetetlenül nehéz egy csapat helyzete, de mi mindent megtettünk, nagy erőfeszítéssel, jó karakterrel játszottunk. Nem tudok hibáztatni senkit se és közel álltunk a harmadik gól megszerzéséhez, amely hatalmas siker lett volna egy olyan csapat ellen, mint a Leipzig."

 

 

Soha nem adjuk fel

"Mindig. Ezekkel a játékosokkal mindig harcolunk. Ők soha nem adják fel. Könnyebb lenne lehajtani a fejüket és feladni, de ők nem így tesznek. A végén, amikor Paul belőtte a labdát a kapu elé, azt hittem, hogy öngól lesz, vagy Harry [Maguire], esetleg Donny [van de Beek] odaér. Közel voltunk az egyenlítéshez, de nem eléggé."

 

Sokba került az isztambuli vereség

"Igen, egyértelműen. Az az idegenbeli vereség; az ottani pontok hiányoztak a végelszámolásnál. Nem kérdéses, hogy azokon a pontokon múlt a továbbjutásunk."

 

Kiesés

"Természetesen nem állíthatjuk, hogy jók voltunk, mert nem voltunk elég jók egy igen nehéz csoportban. Nagyon jól kezdtük a csoportbeli szereplésünket és természetesen a nagy fordulópontot vagy vereséget számunkra az idegenbeli meccs jelentette Isztambulban. Az az a mérkőzés, amelyre visszagondolva tudjuk, hogy ott olyan három pontot veszítettünk, amelyeket haza kellett volna hoznunk. Ma közel voltunk az egyenlítéshez, de tudtuk, hogy le kell védekeznünk a beadásokat, a tizenhatoson belülre záporozó labdákat, de ezeket nem tudtuk megoldani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!