Manchester United 2-1 Chelsea

A Chelsea felett aratott gyõzelmének köszönhetõen csupán egyetlen pontnyira a 19. bajnoki címétõl a Manchester United!


Megérdemelt gyõzelmének köszönhetõen a Manchester United szinte már bajnoknak mondhatja magának, hiszen csupán egyetln pontot kell szerezniük a Vörös Ördögöknek a hátralévõ két forduló alatt ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák rekordot jelentõ, 19. bajnoki címüket.

A csapatok:

United: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidic, O'Shea - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Anderson, Berbatov, Smalling, Nani, Scholes, Evans

Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, David Luiz, Cole - Mikel, Lampard, Essien - Kalou, Drogba, Malouda
Cserék: Turnbull, Ramires, Torres, Benayoun, Ferreira, Alex, Anelka

A Manchester United úgy kezdte a mérkõzést, ahogy a bajnoki esélyesnek legnagyobb riválisa ellen kell. 36 másodperc kellett az elsõ hazai gólhoz, ekkor Park ugratta ki Hernandezt, aki 15 méterrõl a jobb alsóba gurított. 1-0 a Unitednek!

 


Ettõl a vendégek összezavarodtak, folyamatosan veszítették el a labdákat már a középpályán.

A 8.percben jártunk, amikor újabb United helyzet következett. Park szerzett labdát immár sokadjára, majd továbbított Rooneyhoz, aki 25 méterrõl megcélozta Cech kapuját, ám a cseh kapus nagyot védett.

Egy perccel késõbb Drogba 35 méterrõl próbálkozott, de lövése méterekkel elkerülte a hazai kaput. Jellemzõ volt ez a jelenet a mérkõzés elején szereplõ Chelsea-re, teljes tanácstalanság mutatkozott Carlo Ancelotti csapatán.

A 11.percben majdnem jött a második hazai gól. Park ívelt Hernandez elé, aki 5 méterre a kaputól nem tudott belerúgni a labdába, így kimaradt a nagy lehetõség.

Az elsõ negyed óra végén ismét Park szerzett labdát, továbbított Valenciának a jobb szélre, aki a középen érkezõ Rooneyt játszotta meg. Wayne 18 méterrõl a jobb alsó sarkot célozta meg, ám lövése mellé ment.

Majd húsz percet kellett várni az elsõ Chelsea helyzetre. Malouda ívelt középre, Drogba fejese nem igazán sikerült, Van der Sar a lehulló labdát kiöklözte, ám épp Kalou elé, aki 14 méterrõl lõtt, Edwin azonban leért a bal alsó sarokra.

Négy perccel késõbb Park gondolt egyet és a tizenhatos sarkáról eresztett el egy bombát,amit Cech kapus nagy védéssel döntetlenre mentett. A sarokrúgást Giggs röviden végezte el, a dél-koreai szélsõhöz passzolt, aki visszatette a labdát Ryannek. Giggsy egy csel után beívelt középre, érkezett Vidic és közelrõl fejelt a hálóba. 2-0 a hazaiaknak.

 


Két perccel késõbb majdnem szépített a Chelsea. Egy bal oldali szögletet végezhettek el, amit a rövid saroknál továbbcsúsztatott Drogba éppen Kalou elé, aki 3 méterrõl fejelhetett, a léc alá tartó labdát Van der Sar nagy bravúrral mentette.

A félidõ második fela inkább a vendégek labdatartásáról szólt ezek után, azonban két Drogba szabadrúgáson kívül semmi veszélyt nem jelentett a londoni gárda a hazai kapura.

Így a szünetben két gólos elõnnyel vonulhattak Rooneyék az öltözõbe.

Második játékrészre mindkét menedzser változtatott. A hazaiaknál O'Shea helyére jött be Evans, míg a Kékeknél Luíz és Mikel helyett érkezett Alex és Ramires.

A hazaiak visszaálltak saját térfelükre, átadva a területet a Chelsea-nek, így kontrákra építettek Sir Alex Fergusonék.

Egészen a 68.percig semmi veszélyt nem jelentettek a vendégek a hazai kapura, ekkor azonban szépített a Chelsea. Ramires ívelt középre, Ivanovic - akinek már az elsõ félidõben kijárt volna minimum két sárga lap - fejelt tovább Lampard elé, aki közelrõl lõtt Edwin kapujába, 2-1-re szépítve.

A szépítõ gól után azonban összességében a United állt közelebb az újabb gólhoz. Hernandez elõbb 5 méterrõl fejelt kapu fölé, míg csatártársa Rooney négy hatalmas helyzetet is túlkombinált és kihagyott, pedig egy újabb góllal már mindenki megnyugodhatott volna.

Ám végül így is gyõzött a United, ezzel pedig szinte már bajnoknak mondhatják magukat.


Manchester United 2-1 Chelsea
Old Trafford,  75445 nézõ

Vezette: Howard Webb

United: Van der Sar - Fabio(Smalling 88.), Ferdinand, Vidic, O'Shea(Evans 46.) - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Kuszczak, Anderson, Berbatov, Nani, Scholes

Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, David Luiz(Alex 46.), Cole - Mikel(Ramires 46.), Lampard, Essien - Kalou(Torres 62.), Drogba, Malouda
Nem használt cserék: Turnbull, Benayoun, Ferreira, Anelka


Gólszerzõk: Hernandez 1., Vidic 23. illetve Lampard 68.

Sárga lap: Rooney, Giggs illetve, Ivanovic, Essien, Ramires, Drogba


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Park Ji-sung


 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!