Rio: Egy kapitány nem ölelkezhet egy derbi után

A United legendája csalódott, hogy az egykoron a két csapat közti ádáz küzdelemnek már szinte nyomát sem látja.


Korábban Roy Keane is szót emelt azzal kapcsolatban, hogy a hétvégi városi rangadó lefújását követően a felek összeborultak, miközben az effajta érzelmek kimutatása az ő idejükben még távol állt mindenkitől.

 

Rio Ferdinand is kifejtette véleményét a történtekről, és elmondta, Sir Alex Ferguson irányítása alatt elfogadhatatlan lett volna a legnagyobb vetélytársakkal való barátkozás a gyepen. Az angol szerint Harry Maguire-nek és társainak hozzá kellene szokniuk ahhoz, hogy a Premier League csatái során nincs helye a barátságnak.

 

"Egy unalmas manchesteri derbi…" – kezdte Rio. "Normál esetben küzdelmet és agressziót láthatunk a pályán, amit néhány gól fűszerez. Ez csak egy szürke mérkőzés volt puszipajtásokkal."

 

"Azt hiszem, a képek remekül dokumentálják az eseményeket. Az új generáció különbözik, nem várhatjuk el tőlük, hogy olyanok legyenek, mint amilyenek mi voltunk. A mi időnkben nem ölelgettük vagy puszilgattuk a City vagy a Liverpool játékosait, mert őrült rivalizálás folyt közöttünk."

 

"Nem kedveltem őket, nem szerettem a szükségesnél több időt tölteni a pályájukon. Sosem akartam az e meccsek körüli időszakokban belebotlani olyan drukkerbe vagy játékosba, akivel jóban voltam."

 

"Jó viszonyt ápolok Joleon Lescott-tal, Vinny Kompany-val, Joe Harttal és Gareth Barry-vel is, akik mind megfordultak a City-ben."

 

"De akkoriban nem álltunk egymáshoz ennyire közel, nem volt ölelkezés, csak kezet fogtunk, és egy grimasz kíséretében megkérdeztük egymást, mi a helyzet – de csak halkan, mert hatalmas riválisok voltunk, ilyen egyszerű."

 

 

"Igazán nem értem, miért kell átkarolni a másikat, én nem csináltam ezt. Biztosan pikkeltem volna arra, aki ezeket megteszi. De tisztában vagyok vele, ez már egy másik nemzedék."

 

"Amikor először játszottam manchesteri derbin, a Maine Roadon léptünk fel, ahol 3-1-re kikaptunk. Az öltözőben érezhető volt a feszültség, Ruud van Nistelrooy azonban egy kék mezt hozott be a kezében."

 

"Fergie teljesen kikelt magából, szinte lila lett a dühtől. Azt kiabálta, sose merészeljen senki egy derbi után az ellenfél mezével bemerészkedni az öltözőbe."

 

"Attól kezdve tudtam – amit addig inkább csak kapiskáltam –, nincs helye ölelésnek, csóknak vagy mezcserének egy Manchester United - Manchester City összecsapás után."

 

"Ezt láttam kezdettől fogva, ebben hiszek azóta is. A kérdés az, vajon ki fekteti le náluk a szabályokat?"

 

"Van valaki, aki szívesen látná az ölelkező kapitányát a találkozó utáni képeken? Talán barátok lehetnek ezek a játékosok, ez természetes, de nincs senki, aki elmondaná nekik azt, hogy ennél a klubnál nem szokás ilyet csinálni?"

 

"Lenne bárki is, aki felvilágosítja őket ezzel kapcsolatban? Na ez a különbség..."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!