Az FA vád alá helyezte Cavanit

A Manchester United csatárát, Edinson Cavanit egy novemberi közösségi médiás posztjával összefüggésben vád alá helyezte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) helytelen viselkedése miatt.


A 33 éves játékos a november 29-i, Southampton ellen 3-2-re megnyert idegenbeli bajnokit követően, ahol az ő duplájával nyert a United, Instagram oldalán egy olyan sztorit osztott meg, amelyen egy szurkolót rasszista szavakkal illetett. A bejegyzését később törölte, majd nyilvánosan is bocsánatot kért.

 

A Manchester United saját közleményében kihangsúlyozta, hogy a szóhasználata egyértelműen a szeretete kifejezését igyekezett alátámasztani, illetve, hogy Cavani hazájában, Uruguay-ban más jelentés társul hozzá.

 

Az FA ettől függetlenül úgy találta, hogy a csatár megsértette a szabálykönyv E3 pontját, azaz megjegyzése "sértő és/vagy gyalázkodó és/vagy ízléstelen és/vagy rossz hírét keltette a labdarúgásnak tettével".

 

A szövetség hozzátette:

"Tovább növeli az eset súlyosságát az FA szabálykönyv E3.2 pontjának megszegése, miután 'valamely bőrszínre és/vagy rasszra és/vagy etnikai származásra is utalt.'"

 

 

Cavaninak január 4-ig van lehetősége reagálni a vádakra.

 

Az FA döntését követően a Manchester United az alábbi hivatalos közleményt adta ki:

"A Manchester United és mindegyik játékosunk maximálisan elkötelezett a rasszizmus elleni harc iránt és folytatni fogjuk együttműködésünket az FA-vel és más irányítóhatóságokkal, illetve szervezetekkel a saját kampányainkban ebben a tekintetben."

 

"Megismertük az FA mai döntését, amelyben vád alá helyezik Cavanit, a győztes Southampton elleni meccs után egy barátja közösségi médiás gratuláló posztjára adott válasza miatt."

 

"Edinson és a klub egyértelműen kifejezte már, hogy egyáltalán nem volt rosszindulatú szándék az üzenete mögött, amelyet törölt és bocsánatot is kért miatta, amint tájékoztatták róla, hogy félreértést szülhet."

 

"A játékos és a klub fontolóra veszi a vádat és válaszolni fog rá az FA-nek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!