Solskjaer reakciója az Everton legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt azzal, ahogyan a Manchester United kezdte és befejezte az Everton elleni Ligakupa negyeddöntőt - és dominálta a közte lévő időszakot is.


Elégedett a kezdeti időszakkal

"Nagyon jó kezdés volt a részünkről. Az első 20-25 percben azt gondoltam, hogy mennyire remekek vagyunk és akár egy, két vagy három góllal is vezethetnénk, de Robin Olsen bemutatott néhány nagyszerű védést és meccsben tartotta a csapatát. Aztán nekik is volt jó időszakuk a félidő előtt, de a fordulást követően azt gondolom, hogy dominálni tudtunk. Nem igazán emlékszem arra, hogy Dean [Henderson] hozzáért volna a labdához. Majdnem a saját fegyverükkel győztük le az Evertont, mivel beszorítottuk őket a tizenhatosukra, szögleteink voltak, pontrúgásokat végezhettünk el, beadásokkal operáltunk, helyzeteink voltak. Egy kissé csalódott voltam, amiért nem tudtunk egy-két gólos előnyt szerezni, de lenyűgöző volt a teljesítményünk a második félidőben is."

 

Cavani befejezése

"Először is Anthony nagyszerűen hozta fel a labdát, remek passzt adott, majd egy kiváló labdaátvétel után [Edinson] már csak arra koncentrálhatott, hogy kilője a sarkot. Nem emelte meg, volt benne egy kis csavar, így igazán magas minőségű lövés volt."

 

A Mina incidens nem volt súlyos

"Két dél-amerikai játékos összecsapása volt, akiknek már volt korábban párharcuk, nem is oly régen. Szerintem ők [Mina és Cavani] találkoztak a Copa America kvalifikáció során is. De nem, ez egy nagyszerű futball mérkőzés volt, szurkolókkal a lelátón, néhány becsúszással, sárga lappal tarkítva, mindkét oldalon helyzetekkel, szóval nagyon élveztem."

 

 

A cserék jelentették a különbséget

"A futballban soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. Az első gól mindig megváltoztatja a mérkőzést. Amíg mérkőzésben voltunk, addig tudtam, hogy ők [Marcus Rashford és Anthony Martial] beállhattak és hatással tudnak lenni a csapatra. Ismerjük, mennyire gyorsak és élesek, emellett pedig mennyire erősek is. Szóval megpróbáltuk egy kicsit megkeverni a dolgokat a mérkőzés dinamikáját illetően. Még Luke [Shaw] beállása is erősebbé tett minket az ő oldalán. Fontos, hogy legyen a csapat mögött egy keret és olyan játékosok, akik a kispadról beállva képesek különbséget jelenteni, ahogyan azt tették."

 

Amit tanultunk

"Nos, természetesen tudtuk, hogy ha jól védekezünk, akkor vannak olyan játékosaink, akik képesek lehetnek megnyerni számunkra a mérkőzést. Nagyon jó a hangulat az öltözőn belül. A győzelem energiát kölcsönöz, lökést ad a következő meccsünkre, amely most a Boxing Day-en vár ránk, mi pedig most ott vagyunk az elődöntőben, egy lépésre a finálétól."

 

Küldetés teljesítve: játékosok pihentetve, mérkőzés megnyerve

"Nos, ha megnyersz egy mérkőzést, akkor nem számít, hogy miként teszed és tudod, hogy mindenképpen energiát fog adni számodra. Képesek lennénk holnap, de akár még ma is újra pályára lépni. Nyertünk, továbbjutottunk, szóval a csapaton belüli változtatások valószínűleg nem számítanának. Az eredmény a legfontosabb dolog és hogy megvan a továbbjutás. A játékosok tudják, hogy bízunk bennük. Mély keretünk van, mindenkinek különböző pillanatokban kell előrébb lépnie a szezon során. Ez egy nagy mérkőzés volt olyan játékosok számára, akik már régebb óta nem szerepeltek, például Axel [Tuanzebe] és Eric [Bailly] sem játszott már régóta. És ők nagyon jól teljesítettek!"

 

Elődöntők: itt az idő megnyerni egyet

"Valószínűleg a legrosszabb dolog egy elődöntőt elveszíteni. Legalább ha bejutsz a döntőbe, megvan az az érzés, a rákészülés, tehát minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb állapotban tudjunk az elődöntőre készülni. De addig még természetesen számos bajnoki is vár ránk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!