Maguire: Megérdemelten jutottunk tovább

A kapitány szerint a jobb csapat nyerte a negyeddöntőt.


A tegnap esti Everton elleni találkozón a 88. percben sikerült megtörniük a jeget a vendégeknek, miután Edinson Cavani jobbról befelé tört, majd a tizenhatos vonaláról eleresztett ballábas lövésével utat talált Robin Olsen kapujába. Anthony Martial a hosszabbításban alakította ki a végeredményt, mikor belsővel tette el a labdát a vele farkasszemet néző svéd hálóőr mellett.

 

A Vörös Ördögöket a City várja a Wembley-ben rendezendő Ligakupa elődöntőjében, így ismét derbire kerül majd sor a városi riválisok között szűk egy hónappal azután, hogy a Premier League-ben 0-0-s döntetlenre végeztek a felek az Old Traffordon.

 

"Mindig nehéz fellépni ezen a pályán" – mondta Harry a mérkőzést követően.

 

"Néhány szurkoló ott lehetett a lelátón, ami teremtett némi hangulatot, de úgy érzem, végig kontroll alatt tartottuk az összecsapást."

 

"Természetesen hordoztak magukban veszélyt a pontrúgásaik, illetve a beadásaik, azonban megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy a hajrában sikerült eldönteni a továbbjutás sorsát, és végül nem kellett tizenegyesekre bízni a dolgot."

 

"Úgy gondolom, kitűnően teljesítettünk, jól kezdtük a találkozót. 20 perccel a kezdősípszót követően már nálunk kellett volna lennie az előnynek. Volt 3-4 helyzetünk, amiket ha kihasználunk, akkor nem lett volna szoros csata a végéig."

 

"A végsőkig mentünk előre, bíztunk benne, hogy sikerül betalálnunk. Edinson remek befejezése révén bejutottunk a következő körbe, ez a legfontosabb."

 

 

Az uruguayi gyengébbik ütőjével vette be a célterületet, ami nem érte meglepetésként az angolt.

 

"Tudjuk, hogy képes rá, látjuk hétről hétre, edzésről edzésre" – folytatta a védő. "Volt egy kisebb sérülése, ami megakadályozta, hogy részt vehessen az utóbbi néhány mérkőzésen, szóval üdvözlendő a visszatérése."

 

"Mindenki számára világos, klasszis csatárról van szó – nagyszerű vele játszani."

 

A United az előző szezont követően ismét ott van a Ligakupa legjobb négy együttese között, Maguire pedig szeretné, ha a gárda sikerrel venné a fináléba jutás utolsó lépcsőfokát.

 

"A Manchester Unitedről van szó, ahol csak trófeákkal lehet elégedett az ember" – tette hozzá az 5-ös. "Tavaly három fronton is elődöntőben szerepeltünk, idén is megvan az első."

 

"Fontos, hogy sokáig jussunk ezekben a sorozatokban, de el kell kezdenünk megnyerni ezeket a nagy meccseket, hogy címeket hódíthassunk el a klub számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!