Solskjaer reakciója a Wolves legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer hisz játékosai kitartásában és szívósságában, miután egy sok energiát igénylő Wolves elleni 1-0-s győzelemmel a Vörös Ördögöknek sikerült a Premier League 2. helyére felkapaszkodniuk.


Kései győztesek - a United módi

"A szezon elején egyike volt azon pontoknak, amit egy megbeszélésen felhoztunk, hogy az előző idényben nem tudtunk sok pontot hozni a mérkőzések végén. Ennél a klubnál tradíciója van ennek. Természetesen normális esetben sok szurkolóval a hátunk mögött ebben több segítségünk lehetett volna, de ez már számtalanszor előfordult a stadion azon részén [Stretford End]. Mostanra már elég sok pontot szereztünk az utolsó pillanatokban, ez pedig mentális és fizikális szempontból is megsüvegelendő."

 

"Ez egyike volt azon estéknek, amikor a végén a szurkolók segítségére lett volna szükségünk, de végül anélkül is sikerült. Volt egy kis szerencsénk a megpattanással, de mennünk kell tovább, és ebben az aspektusban mindenképpen rengeteget fejlődtünk. Ez a soha nem adjuk fel hozzáállás. Már számtalanszor bizonyítottuk ezt a szezon során és már kezd megszokottá válni, amely jó dolog."

 

Nem szabad feladni a hitet

"Nagyon jól kellett védekeznünk, mert a Wolves mindig nagyon veszélyes a kontratámadásokból. Azt gondolom, hogy Eric [Bailly] fantasztikus volt egész este, számos kontrát megakasztott, ahogyan Nemanja [Matic] is a második játékrészben. Számtalanszor vettünk fel olyan pozíciót a szünetet követően, hogy megakadályozzuk a kontratámadásaikat és szerintem működött. David [De Gea] be kellett mutasson néhány védést és meg is tette. Nagyszerű és nagyon fontos volt számunkra."

 

"A Wolves ellen soha nem lehet 5-4-es vagy 4-3-as végeredményre számítani, mindig szoros meccset játszunk velük. Minden egyes pontért nagyon keményen megdolgoztatnak, ma este pedig nagyon kemény munkára késztettek minket is és szerintem a plusz egy nap, amely rendelkezésünkre állt, segítségünkre volt. Fáradtnak tűntek az utolsó 20 percben és akkor azt gondoltam, hogy tartsatok ki fiúk, nem szabad, hogy feladjátok a hitet. Ebben a csapatban pedig megvan a szükséges hit."

 

 

Félidei csere

"Változtattunk egy pozícióban [Luke Shaw állt be Alex Telles helyére] és megváltozott a dinamikánk. Alex rendben lesz [azt követően, hogy egy csúnya becsúszást szenvedett el]."

 

A megerőltető ünnepi időszak

"Szerintem a játékosok megérdemelnek legalább két napnyi pihenőt két mérkőzés között. Minimum 72 órának kellene eltelnie két kezdőrúgás között. De mi eszközöltük a szükséges változtatásokat, ahogyan ők is és emiatt van nagy keretünk is. Hat helyen változtattunk a kezdőcsapatunkon, ez pedig jó képet fest rólunk. Pénteken este már újabb fellépés vár ránk [hazai pályán az Aston Villa ellen], szóval remélhetőleg csütörtökön nem lesz túl nagy ünneplés új év alkalmából! A fiúk örülnek a győzelemnek, ez pedig önbizalmat és remek hozzáállást kölcsönöz számukra. Péntekig megfelelően fognak regenerálódni."

 

Bajnokesélyesek vagyunk?

"Nos, mi csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Nagyon-nagyon unalmas vagyok, de nem tekinthetünk túlzottan magunk elé. Jelenleg remek pozícióban vagyunk, de még a bajnokság féltávjánál se tartunk. Még hosszú-hosszú út vár ránk. Nem teljesítettünk olyan jól, mint szerettünk volna, de a Wolverhampton személyében egy olyan csapat ellen nyertünk mérkőzést, akik ellen nagyon nehéz játszani. Szenvedtünk. Ez az első győzelmem ellenük a bajnokságban. Az FA-kupában tavaly legyőztük őket, de szerintem már hétszer kerültünk szembe velük az irányításom alatt és egyik mérkőzés se volt túlzottan gólgazdag. Számomra ez egy nagy lépés előre, hogy nem jól teljesítve is győzni tudtunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!