Csapathírek az Aston Villa elleni meccs előtt

A Manchester United új év napján az Aston Villa ellen játszik majd 2021-ben először az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök egy esetleges győzelemmel pontszámban beérhetik a Premier League listavezető Liverpoolt, de a birminghamiek egész szezon során kiváló formának örvendenek: jelenleg ötödikek, két mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint a Mersey-partiak és a harmadik helyezett Leicester City.

 

Ole Gunnar Solskjaer a legutóbbi ünnepi időszakbeli mérkőzéshez hasonlóan várhatóan ezúttal is a rotálás mellett dönt majd és különösen a középpályán kell majd kulcsfontosságú döntéseket meghoznia. A védelem tekintetében Victor Lindelöf hátsérülése miatt kihagyni kényszerült a Wolverhampton Wanderers ellen drámai körülmények között megnyert mérkőzést és a svéd ezúttal is hiányozhat, de a helyét a hátsó alakzat tengelyében átvevő Eric Bailly remek teljesítményt nyújtott Harry Maguire párjaként a kapott gól nélkül lehozott előző mérkőzésen.

 

Ole megpróbálta frissen tartani középpályáját, ezért a Wolves ellen Scott McTominay és Fred helyét Nemanja Matic és Paul Pogba vette át és várhatóan ismételten fontos döntéseket kell majd meghoznia ezeken a posztokon.

 

"Erős kerettel rendelkezünk" - kezdte

 

"Sokat rotáltunk és ahogyan gyakran meg is jegyzik, ebben a szezonban nem volt egy általános kezdőcsapatunk, de engem ez egyébként nem igazán foglalkoztat. Ez egy 25-26 játékost jelentő keretről szól és szerintem ez a szezon végén még nagy segítségünkre lesz. Ezt így is kell csinálni."

 

"Nem könnyű meghozni egy olyan döntést, hogy Scott és Fred kimaradjon a csapatból, mert megérdemlik, hogy minden egyes mérkőzésen játszanak. De Nemanja és Paul nagyon jól játszottak az Everton ellen, ezért újra ezt a középpályát akartam látni a Wolves ellen is. Lesznek sérültjeink és eltiltottjaink is, ez mindig megtörténik, de a keretünk képes lesz áthidalni az ilyen eseteket és készen állnak minden egyes összecsapásra."

 

Bár a hét közben egy csúnya becsúszást követően a földre került és a félidőben Luke Shaw állt be a helyére, de Alex Telles egészséges és bevethető.

 

 

"Alex rendben van" - tette hozzá a menedzser.

 

"Taktikai döntést hoztunk meg, hogy átalakítsuk a felállásunkat."

 

Phil Jones és Marcos Rojo továbbra sincsenek játékra alkalmas állapotban sérülésük miatt, de remélhetőleg így is megfelelő mennyiségű opció áll majd a csapat rendelkezésére a védelemben, miután Aaron Wan-Bissaka kedden visszatérhetett sérüléséből.

 

A Wolves elleni győzelem során Edinson Cavani vezette a csapat támadóalakzatát és szerzett egy les miatt meg nem adott gólt, míg Anthony Martial a kispadról szállt be csereként. Mason Greenwood ismételten biztató teljesítménnyel rukkolt elő a jobb szélen, míg Juan Mata újra visszatérhetett a cserék közé.

 

"Néha a megfelelő embert kell megtalálni a megfelelő feladatra."

 

"Bizonyos játékosok stílusa jobban fekszik egyes ellenfelek játéka ellen, de természetesen már előre kell gondolkodni. Minden poszton top játékosokkal rendelkezünk és tudjuk, hogy ha mindent meg akarunk nyerni a szezon során, akkor ahhoz megfelelően kell teljesíteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!