Ismételten Bruno a hónap legjobbja

Ismét Bruno Fernandes nyerte meg december hónap legjobb játékosa díját a Manchester Unitednál, amely szavazás alkalmával több tízezer szurkoló adta le voksát.


A portugál válogatott játékos a szavazatok 56%-át zsebelte be a hivatalos applikáción keresztül, amivel előző év januárja óta hatodik alkalommal nyeri el a címet.

 

Nem meglepő, hogy három mérkőzésen is megszerezte a Mérkőzés Embere díjat rövid időn belül, amivel folytathatja az általa kitűzött céljának elérését, mégpedig hogy minél több gólban működjön közre gól, vagy gólpassz útján a 2020/21-es szezonban.

 

 

AZ OK AMIÉRT BRUNO NYERT

 

A hónap nehezen indult a United háza táján rögtön egy szerencsétlen Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája vereséggel kezdve, a Premier League-ben és a Carabao Cupban azonban sikeresen fenntartották hét meccses veretlenségi sorozatukat.

 

Annak ellenére, hogy az RB Leipzig elleni vereség azt jelenti, hogy Ole Gunnar Solskjaer fiainak az Európa-ligában kell folytatniuk a küzdelmeket 2021-ben, a csapat a bajnokságban a második helyen tudott zárni a hónapban pazarabbnál pazarabb eredményeket elérve, amiben Bruno is tevőlegesen kivette a részét.

 

A középpályás a West Ham United, a Manchester City és a Leicester City ellen is kulcsfigura volt. Ő maga is bevallotta, hogy a Kalapácsosok elleni becserélése alkalmával nyújtotta az eddigi legjobb teljesítményét vörös mezben.

 

A 26 éves játékos a Leipzig, a Leeds United (kétszer) és a Leicester City ellen is betalált, a Premier League-ben pedig már hét gólpasszt jegyez a neve mellett, amiből az egyik az a Wolves elleni pazar labda volt, amelyből Marcus Rashford megszerezte a győztes gólt. A mentalitásával és világklasszis szintű képességeivel továbbra is valódi szurkolói kedvenc.

 

LEGFONTOSABB ADATOK

 

Őszintén szólva nehéz jegyezni mindazon adatot, és statisztikát, amit Fernandes jegyez a neve mellett a United színeiben.

 

A legfigyelemreméltóbb a 10 gól és a 15 gólpassz a bajnokságban, ami igazán megsüvegelendő teljesítmény egy középpályástól. A Bajnokok Ligájában négy góllal és egy assziszttal járult hozzá a csapat teljesítményéhez a hat csoportmérkőzés során, továbbá a Carabao Cupban is adott már egy gólpasszt.

 

A Sky Sports által összeállított Power Rankings nevű rangsor - ami az egész évet figyelembe veszi - negyedik helyre helyezte a középpályást, ami figyelemreméltó tekintettel arra, hogy csak a top öt európai bajnokságban nyújtott teljesítményeket értékelik, így a januári Sportingnál töltött időszaka nem került figyelembevételre. Olyan szupersztárok előzték meg a listán Brunót, mint Lionel Messi, Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo.

 

Debütálása óta az ő nevéhez fűződik a liga legtöbb gólpassza (14), míg a gólok tekintetében csak Mohamed Salah szerzett több gólt (20) az ő 18 góljánál.

 

Az Opta mérései alapján az átlagos gólban történő részvétel/mérkőzés aránya 1.10, ami valamennyi mindenkori United játékos számait megdönti, beleértve Eric Cantona 0.80-as arányát. Nem csoda, hogy a francia talizmánnal emlegetik a portugál játékmestert egy lapon.

 

 

KIK VOLTAK A JELÖLTEK?

 

Rashford a pályán és azon kívül is motiválta a társait a csodálatos év végi hajrájával. Marcus a Sheffield United és a Wolves ellen is megkapta a Mérkőzés Embere díjat, a Hónap Játékosa szavazáson pedig a szavazatok 31%-t gyűjtötte be.

 

A másik jelölt Fred volt, ami az elképesztő munkabírásának szóló dicséretet is jelenti, és a brazil a voksok 13%-t kapta meg.

 

 

A 2020/21-ES SZEZON EDDIGI GYŐZTESEI

Szeptember: Juan Mata

Október: Marcus Rashford

November: Bruno Fernandes

December: Bruno Fernandes


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!