Taktikai Mágnestábla: Liverpool - Manchester United taktikai felvezető

Ezúttal nem akármilyen rangadó előtt állunk! A regnáló bajnok, tizenkilencszeres győztes Liverpool fogadja a rekord bajnok, a bajnokságban jelenleg listavezető Manchester Unitedet. Mi lesz ez, ha nem az angol futball ünnepe? Gyere, tarts velem, nézzük, mit várhatunk a mérkőzéstől és a két edzőtől ebben a párharcban. Ez a mérkőzés megérdemel egy előzetes elemzést is kivételesen!


Tudom, hogy nem lett rövid cikk, de igyekeztem számodra minden fontos infót összeszedni a rangadóról. Nem lesz könnyű feladata Ole Gunnar Solskjaernak, amennyiben az Anfielden szeretne nyerni vasárnap. Utoljára 2017. április 23-án kapott ki odahaza a Liverpool a bajnokságban. Akkor a Crystal Palace tudott itt nyerni 2-1-re. Azóta azonban erre egy csapat sem volt képes. Mit várhatunk a várhatóan óriási rangadótól? Mit léphet az ellenfél edzője, Klopp előnyben és hátrányban? Próbáljuk meg megtalálni a választ ezekre a kérdésekre. Mégis hogy lehet legyőzni idegenben a Liverpoolt? Szerencse? Kontra? Mit fog elővenni Ole a varázskalapból?

 

Apropó Anfield: a Liverpool szurkolók tisztelegni fognak a vasárnapi rangadón Rashford pályán kívüli tettei előtt. Állítólag a híres Kop helyén lesz egy nagy molinó a következő felirattal: "Hunger has no colours. Thank you, Marcus."⁠ Szép gesztus.

 

Először is hadd ajánljak nektek egy könyvet, amelyet már nem először forgatok. Ez nem más, mint Jonathan Wilsontól a Futballforradalmak. A minap mikor olvastam belőle az egyik fejezetet, azon gondolkoztam, hogy hiába telt el több mint 100 év a világ első nemzetközi összecsapása óta (1872. november 30. Skócia – Anglia – forrás: Futballforradalmak), a futball átalakult, de a kezdetekhez mérten nem biztos, hogy minden szegmensében változott. Korunkban taktikailag Klopp és Guardiola is a legnagyobbak közé sorolható. Pep nem is olyan rég fűzte be éppen az oktatófilmet az Old Traffordon. Mivel abból a mérkőzésből úgy gondolom, hogy a stáb is tanulni fog, használjuk fel kicsit az abból kinyerhető tudást a Pool elleni mérkőzés felkészüléséhez. Régen az első felállásnak a 2-2-6 számított. Szégyennek tartották a védekezést, azonban volt egy csapat Angliában aki a 2-3-5-s felállással két bajnoki címet nyert (Preston 1888, 1889). Miért pont ezt a felállást hozom példának? Mert a mai modern fociban, ha a támadó harmadot, vagyis a támadást nézzük, akkor Pep és Klopp is két különböző szemlélettel ugyan, de több hasonló dolgot alkalmaz. Be is bizonyítom nektek!

 

Pep vs Ole

 

A City 4-3-3 alapfelállásból indult ki a legutóbbi mérkőzésen az Old Traffordon, Ole pedig a 4-2-3-1-ből. Amikor a City támadott, ahogy a mérkőzéselemzésben kitértem, Cancelo, mint jobb hátvéd, fellépett Fernandinho mellé, inverted full back szerepkörbe, Zinchenko pedig vagy a két belső védő mellé vagy szintén Fernandinho vonalába lépett fel. Elöl pedig a két City szélső széthúzta a United védelmét, így a két támadó középpályás Gündogan és De Bruyne is tudta támadni a United belső védő és szélső védői közötti területeit. Azaz támadásban létrejött a 2-3-5.

 

 

Ezt azért írom le, mert a United nagyon szenvedett attól, hogy így 4 védőre 5 támadó játékos jutott az utolsó harmadban. Ha McTominay és Fred nem csúsztak vissza a védelembe, akkor baj volt. Plusz a City és a Pool játékosminőségben is legalább felveszi a versenyt a Uniteddel. Az alábbi jelenetet hoztam erre az elemzésben is példaként. Ugyan ebből egy lesgól született, de visszaadja, ahogy a támadóközéppályás támadja a belső védő és szélső védő közötti területet. Ki is emeltem, hogy itt a két védekező középpályás közül egyik sem lépett vissza.

 

 

Mit várhatunk Klopptól?

 

Jó, értem én a Cityt, túl is vagyunk rajtuk, de hogy jön ez a Liverpool mérkőzéshez? Megválaszolom, és ezzel térjünk is rá az ellenfél feltérképezésére! Klopp szintén a 4-3-3-s változatból indul ki alapvetően. Azonban nála támadáskor nem a két támadóközéppályás lép fel az utolsó vagy támadó harmadba, hanem a két szélső védő. Míg Pepnél a balhátvéd csúszik vissza a két belső védő mellé, ha nem lép feljebb, így létrehozva a 3-2-5-t vagy marad a 2-3-5, addig Kloppnál a védekező középpályáson van a hangsúly. Ő csúszik vissza a védelem közepére, vagy marad előttük támadásnál. Mert a Liverpoolnál a két szélső védő, Alexander-Arnold és Robertson lép fel a csatár hármas mellé, Salah és Mane pedig ilyenkor beljebb húzódik. Így jön létre a 2-3-5 vagy 3-2-5. Én most abból indultam ki, hogy a United nem engedi el a 4-2-3-1-s felállást. Pedig a legjobb dolog lenne, amit tehetne, ha elengedné! Később kitérek rá.

 

 

Rátérve a Klopp-féle Liverpoolra: látszik, hogy ők is emberelőnyben lesznek a United védő harmadában, ha a United a 4 védős rendszerhez ragaszkodik. Mert azért az Anfielden azt nehéz lesz megakadályozni, hogy ne a Pool kezdeményezzen. Ole eddig három alkalommal találkozott a Liverpoollal és Kloppal, mint Manchester United menedzser és mindegyik mérkőzés óriási taktikai csatát hozott. Ole teljes mértékben felnőtt ezeken a mérkőzéseken Klopphoz. Igaz, tette ezt reagáló stratégiával, de mégis jócskán megnehezítette a Pool dolgát. Az eredmény pedig: két döntetlen az Old Traffordon (0-0, 1-1 ) és egy vereség az Anfielden (0-2).

 

Középső védő problémák a Liverpoolnál

 

Nagy lehetőség előtt állhat vasárnap a Manchester United. Ugyanis a Liverpoolnál nagyon nagy problémát jelent a középső védők csatasorba állítása. Van Dijk már az év elején kidőlt, Gomez is térdsérüléssel bajlódik. Ajándékba kapták az Aston Villa U23 ellen az FA-kupa továbbjutást, de még ellenük is sikerült gólt kapniuk. Matipot próbálják összerakni, aki Fabinho párja lehet hátul. Ha nem sikerül, akkor vagy Henderson vagy az utóbbi mérkőzéseken kipróbált fiatalok közül kaphat valaki lehetőséget. Érdekes lesz látni, hogy alakul a krízis vége. Egyértelmű gyenge pont lehet? Főleg szögletek után? Meglátjuk!

 

United 5-2-3 a legutóbbi Anfield-i rangadón

 

A legutóbb 2020. január 17-én az Anfielden csaptak össze a felek. Akkor a 15. percben Van Dijk egy szöglet után fejjel szerzett gólt és a 93. percben Salah biztosította be a Liverpool győzelmét egy szöglet utáni kontrából. Legutoljára Ole 5 védővel játszott az Anfielden. Abban biztosak lehetünk, hogy Klopp nem fog 5 védős rendszerrel kezdeni és valószínűleg alaptaktikát sem fog nagyon változtatni a mérkőzésre. 2020. január 20. óta azonban sokat változott a Manchester United játékos minősége is. Az akkori kezdő így nézett ki: De Gea – AWB – Lindelöf – Maguire - Shaw – Willams – Fred – Matic - Pereira – James - Martial. Így jött ki a 3-5-2 vagy 5-2-3, kinek, hogy tetszik! Játék a számokkal!

 

Pillanatkép Liverpool kezdővel és a kirajzolódó United 5-2-3-mal az előző Anfielden lejátszott mérkőzésről.

 

 

Nézzük meg ugyanezt a képet, a United játékosokkal megtöltve és rajzoljuk ki a Pool alakzatot védekezésben.

 

 

Az utolsó két alkalommal mind a kétszer az ötvédős rendszert választotta Ole és a stáb a Pool ellen. Ez nem véletlen, mert így a támadásban felérkező szélső védők nem tudnak emberelőnyt kialakítani a United védekező harmadában. De vajon most, 2021-ben is el tudja engedni a 4-2-3-1-t? Ezen a mérkőzésen is abszolút a kontrára rendezkedett be a csapat, de Van Dijk korai fejes gólja nem kedvezett Ole tervének. James és Martial egyértelműen a sebességük miatt kerültek a kezdőcsapatba. A Pool egyik legnagyobb erőssége a szélső védők támadókészsége, azonban az egyik kiaknázható gyenge pontja is ez Kloppéknak. Mi történik, ha a szélső védők feljebb lépnek? Mögöttük óriási terület marad üresen.

 

Ezt a két valószínűsíthető formációban mutatom be. Elsőként, ha a 4-2-3-1-t választja a stáb és mellette láthatod, hogy mi lehet az elképzelés, ha ismét a 3-5-2 vagy 5-2-3 lesz a stratégia.

 

 

A cél nem lesz más most sem, mint a szélső bekkek mögötti területek kiaknázása. Pont ezért, ezen a mérkőzésen véleményem szerint Pogba nem lesz kezdő, vagy ha az lesz, akkor nem a bal szélső poszton. Amennyiben 4-2-3-1-t látsz a mérkőzés elején és Pogba a balszélen kezd, akkor nyiss ki majd egy sört gyorsan, mert neki nincs meg a kellő sebessége ehhez a taktikához. Induljunk ki abból, hogy a United mégis csak a 4-2-3-1-hez ragaszkodik és Pogba kezdő. Mi fog történni ez esetben a United letámadásnál? Persze nem Pogbán fog múlni, ha nem kezdő akkor is ez fog történni valószínűsíthetően a 4-2-3-1 ellen. Az ellenfélnél Henderson, akit én most védekező középpályásnak vagy mélységi irányítónak raktam, vissza fog csúszni a védelembe harmadik embernek. A Unitednál Martial mellé Fernandes fog felcsúszni, így fog kialakulni a 2v3. A két szélső hátvéd pedig feljebb fog lépni a Poolnal. A középpályán valószínűleg a pihentetett Fred - McTominay páros lesz, akik közé hamis kilencest játszva vissza fog lépkedni Firmino. Így Henderson játéka lesz a kulcs a vendégeknél, mert vagy a védekező harmadban vagy a középpályán de emberelőnyt fognak tudni vele kialakítani. Erre megoldás lehet egy 4-1-2-1-2 akár. De akkor meg a szélen lesz előnyben a Pool, mert ez esetben a szélső bekkek fognak 1v2-ben játszani, köszönhetően Trentnek és Robertsonnak.

 

 

Az ötvédős rendszer esetében is fenn áll az említett központi emberhátrányok kialakulásának a veszélye, azonban a labda felé tolódva a csapat jobban letudja zárni a területeket. Azaz meddő lehet a mezőnyfölénye a Poolnak. Lehet ez egy csapda is, hisz látszólag ők irányítanak, közben az MU kiugrásra kész egy kontrára.

 

 

Ole vs Klopp visszatekintő

 

Aki figyelt korábban, az talán észrevette, hogy Ole irányítása alatt az eddigi három mérkőzésen összesen 1 gólt rúgott a United. Ahhoz, hogy ezt a gólt felidézzük, 2019. október 20-ig kell visszamennünk a futball történelemben. A mérkőzést az Old Traffordon játszották. A gólszerző Rashford, ezzel 1-0-ra alakítva az eredményt a 36. percben. A mérkőzés érdekessége, hogy ez volt a második mérkőzés Ole és Klopp között, mióta a United kispadján ült a norvég és itt alkalmazta először az öt védős rendszert a Pool ellen. Amivel egyébként meg is lepte akkor Kloppot. Csak nagy erőfeszítések és extra kockázatvállalás mellett tudott egyenlíteni a Pool! De erről majd később!

 

1-0 Rashford 36. perc

 

Elemezzük kicsit ki ezt a gólt. Robertson hozza fel a bal szélen a labdát. Ezen a mérkőzésen Salah helyett Origi volt a támadó trió tagja a Poolnál. Origit meg is találja Robertson labdája, de Lindelöf véleményes labdaszerzése után néma maradt a bíró sípja. Érdekesség, hogy a VAR is szabályosnak találta Lindelöf labdaszerzését. Így McTominay könnyedén el tudta hozni a labdát. James pedig reagálva arra, hogy megnyílt a terület Robertson mögött, akit be is karikáztam az alsó képen, elindul az üres területbe, McTominay pedig remekül indítja is őt.

 

 

James egyből nekiindul a labdával, nyomában Wijnaldum, de nincs esélye utolérni. James remekül centerez középre, ahol Rashford szenzációsan érkezik.

 

 

Kontragól! Meglepődtél, hogy kontragól volt az egyetlen, amit Ole alatt a Poolnak rúgtunk? Ezen a mérkőzésen egyébként sokáig vezetett a Manchester United. Innentől főleg a kontráké volt a főszerep hazai oldalról.

 

 

Amit még remekül csinált a Manchester United a Pool ellen, az a következő volt: James és Rashford volt elöl, mögöttük irányító poszton Pereira. Amikor AWB, mint szárnyvédő hozta fel a labdát, akkor Robertsonnak ki kellett lépnie a Pool védelemből felvenni őt. James vagy Rashford pedig egyből futott be a mögötte levő területre, Van Dijknak így folyamatosan mennie kellett Jamesszel vagy Rashforddal. Őt szándékosan húzta is ki a United a védelem közepéről. Ez azt eredményezte, hogy a Pool védekező középpályásának vagy ellenkező oldali védőjének rendkívül sokszor kellett leosztaniuk Pereirat, mert ő egyből támadta az ott keletkezett területet, AWB pedig kereste is őt labdával. Íme az elmélet!

 

 

Rakjuk mellé gyorsan a gyakorlatot is. Így valósult ez meg a pályán.

 

 

Klopp reakciója, amikor hátrányban a Pool

 

Klopp ezt a mérkőzést azért nem veszítette el, mert a 60. percben behozta Chamberlaint Origi helyett és a 4-3-3-t feladta, 4-2-4-re váltva. Így amikor a két szélső hátvéd még becsatlakozott a támadáshoz, akkor már nem volt kiegyenlítve a United hátsó alakzata 5v5-re hanem 5v6-ra módosult. Innentől pedig érkeztek a beadások.

 

 

Amennyiben hátrányba kerül a Liverpool és még a második félidőben is vezetni fog a United, érdemes lesz megnézni, hogy ismét előkerül-e a 4-2-4 Klopp cilinderéből. Elképesztő nyomás volt ezután a Uniteden, amit a 85. percig bírt is a csapat. Ekkor jött ugyanis Robertson beadása, ami átvánszorgott két United játékos lábai mellett a röviden, a hosszú oldalon pedig Lallana érkezett teljesen üresen.

 

 

 

 

Itt álljunk meg egy pillanatra, mert a szomorú az egészben az, hogy kísértetiesen hasonló gólt kapott idén januárban a City ellen is a United. A Ligakupában történt az eset. Annyi különbséggel, hogy rögzített helyzetből, de baloldalról érkező beadást nem sikerült a röviden hatástalanítani, a hosszú oldalon érkező Stones pedig a United kapujába bekotorta.

 

 

 

 

Jó lesz ezekre a balról érkező beadásokra figyelni!

 

Hogy reagál Klopp, ha vezetést szerez a Pool?

 

Ez azt hiszem a legrosszabb forgatókönyv, amivel Ole számolhat. Ez esetben csak az egyik szélső hátvédnek szokta megengedni, hogy fellépjen a támadásokhoz. Plusz, amikor fellépett, akkor Henderson középről be is pótolta a helyét, ezzel minimalizálva a kockázatot a Pool. Ez történt a legutóbbi Anfieldes mérkőzésen is. Felesleges nagyobb kockázatot vállalni egy ekkora rangadón vezetésnél, mert afelől senkinek ne legyen kétsége, hogy ez óriási rangadó lesz!

 

 

Nem véletlenül hozom fel párhuzamként a Pool mérkőzés előtt több esetben a City-t és azon mérkőzéseket. Véleményem szerint nem csak arról van szó, hogy hasonló a két edző támadó felfogása. Ole Pep és Klopp ellen is nagyon hasonló mérkőzéseket játszik. Azt hiszem mindnyájan kezdjük már feldolgozni, hogy Ole reagáló edző. Elárulom neked, hogy vasárnap sem lesz többet a labda a Unitednél. Nem fogja 60-70%-ban birtokolni a labdát idegenben a csapat. Az eddigi három mérkőzésen 32-35-46%-ban volt a labda a Unitednél Ole irányítása alatt. Ellenben nagyon fog küzdeni a csapat és nagyon megfogja nehezíteni a Liverpool dolgát. A középpályán kemény párharcokra számítok. Éppen ezért fog szerintem Fred és McTominay kezdeni. Írnám, hogy Van de Beek, de benne szerintem nincs ekkora keménység és annyira játékban sincs. Egy ekkora rangadón nem fogják a kezdőbe nevezni, ha kisebb mérkőzéseken sem tették. Forgatókönyvre nagyon hasonlítani fog ez a mérkőzés is a Pool és City ellen megszokottakhoz. A Pool és a City lehet reálisan idén az, akik eldöntik egymás között majd a bajnoki címet. Azonban, ha itt jó eredményt tudna elérni a United, különösképpen egy győzelemmel, berúgná az ajtót végérvényesen az idei Premier League bajnoki címért folytatott versenyben. Nagyon szép lenne, ha ebbe a versenyfutásba hosszútávon a United is bele tudna szólni. De nekem az az érzésem, hogy a TOP 4 lesz a maximum, amibe a United beleszólhat. Ne legyen igazam!

 

Nézzük meg a két menedzser elleni eredményeit Ole-nak. Peppel többet találkozott, köszönhetően a minden évben ismétlődő Ligakupa randevúknak. Mondjuk most Kloppal is fog, köszönhetően az FA-kupa sorsolásnak.

 

 

Legutóbb 2020. március 8-án nyert mérkőzést Ole a két említett szakvezető ellen. Oké, Kloppal egy éve nem is találkozott. Az az ominózus márciusi City elleni diadal bennem is élénken él. Az első mérkőzés volt, amit a Fanatics oldalán elemeztem. Tudjátok milyen mérkőzés volt? Pepitában, mint a United 1-1 Pool, csak épp a City játszott az Old Traffordon. A 30. percben Martial góljával megszerezte a United a vezetést, aztán visszaállt bekkelni, csakúgy, mint 2019 októberében a Pool ellen. A City pedig hiába próbálkozott, tolta fel a Poolhoz hasonlóan már a szélső védőit is, nekik nem jött össze az egyenlítés. Helyette McTominay a ráadásban végleg eldöntötte Ederson eladott labdája után a rangadót! Az igazság az, hogy United vezetés után nagyon ritkán vagy csak a ráadásban szokott ezeken a mérkőzéseken érkezni a második gól. Olyan pedig nem nagyon volt, hogy hátrányból vissza tudott volna kapaszkodni a csapat. Szóval jogos a kérdésed: mit várhatunk Ole-tól, ha hátrányban lesz a csapat?

 

Ole válasza a hátrányra

 

Egy ilyen hőfokú rangadón persze mindig jöhet egy piros lap, mindig érkezhet egy váratlan dolog. Az is tény, hogy messze a legütőképesebb Uniteddel vág neki ennek a kihívásnak Ole Gunnar Solskjaer! Nagyon bízom bennük! Ettől függetlenül döntő lesz szerintem a mérkőzésen, hogy melyik csapat szerzi meg a vezetést. Onnantól módosulni fognak az előzetes tervek. Amennyiben a United, akkor kezdődhet végérvényesen a kontrajáték. Ha azonban a Pool…

 

Nos, legutóbb mikor 1-0-s hátrányban volt Ole az Anfielden, akkor az ötvédős rendszert a 74. percben hagyta el. Ekkor érkezett a mérkőzésen az első két cseréje ugyanis. Mata jött Pereira helyett és Greenwood érkezett Williams helyére. Így alakult át a Manchester United 4-2-3-1-re! Mi másra, tehetnéd fel a kérdést! Érdekesség még, hogy a harmadik cseréje a 87. percben érkezett. Dalot váltotta Shaw-t. Szerintem, ha 5-2-3-ban kezd a csapat, akkor 4-2-3-1-re módosulhat max. Meglepődnék, ha előkapná mérkőzés közben a gyémánt középpályát. Azonban, ha 4-2-3-1-t választja a stáb kiindulásnak, akkor jó kérdés, mert a Ligakupa elődöntőben a City ellen sem módosítottak rajta, hiába volt hátrányban a United. Legutóbbi találkozóra visszatérve, a mérkőzés végén mindent megpróbált a csapat, de egy szöglet után Allison vágta előre a labdát a teljesen üresen hagyott Salahnak. Az utolsó két United játékos az ellenfél térfelének közepén állt, mikor Salah mögöttük volt majdnem a félpályánál.

 

 

 

 

Mondanám, hogy ekkor láttunk utoljára ilyen jelenetet, egy szöglet után a Manchester Unitedtől, de sajnos még élénken él bennem a Basaksehir elleni idegenbeli Bajnokok Ligája csoportmérkőzés.

 

 

 

 

Szóval, hogy mit várhatunk Ole-tól hátrányban? Fel fog küldeni mindenkit! A 70-75. perc környékén jöhet az első csere, amennyiben 1-0 az állás. Mire alapozom ezt az állítást? Az előbb említettem, hogy az Anfielden a 75. percben cserélt kettőt úgy, hogy a 15. perctől hátrányban volt a csapat. Kitaláljátok a legutóbbi City elleni mérkőzésen mikor cserélt először? A City az 50. percben szerezte meg a vezetést Stones révén! Bizony, BINGO! A 75. percben! Ekkor érkezett Greenwood McTominay helyére. Szóval percre pontosan így alakult. Említettem azt is, hogy a legutóbbi Pool elleni mérkőzésen a 88. percben jött a harmadik cseréje Ole-nak. Nos, kitalálod a City ellen mikor cserélt utoljára? A 87. percben érkezett Van de Beek Fred helyére! Szóval nagyjából erre lehet majd számítani most is. Ráadás infó: ugye nem sokkal a Ligakupa elődöntő előtt szintén az Old Traffordon találkozott a United a bajnokságban is a City-vel. Az a mérkőzés 0-0 lett! Ole egyetlen egy cserét alkalmazott: 74. percben Martial jött Greenwood helyére.

 

Szóval mit várok a mérkőzéstől? Kezdeményező Liverpoolt, reagáló Unitedet. Szoros mérkőzés lesz, szerintem max 2 gólos különbség alakulhat ki a két csapat között. Az első gól érkezése fogja megbillenteni a mérkőzést, addig kisebb fajta egymást kioltós állóháború várható. Ole meg fogja nehezíteni Klopp dolgát, szeretném, hogy meg is lepje. Ebből a szempontból én is kíváncsian várom már a mérkőzést. Ha a United szerez vezetést, akkor kockáztató Kloppot, bátrabb, jobban kinyíló Liverpoolt, ha pedig a United kerül hátrányba, akkor lassan éledő vendégcsapatot, akik mindent megfognak tenni az egyenlítés érdekében. Ekkor már kockáztatni kell majd Solskjaernek is. Valószínűleg a játékosok kvalitásán, szemfülességén múlhat az egyenlítés, esetleg egy jól begyakorolt rögzített szituáción. Azt mindenképp erőltetném, hogy középen Brunonak csináljanak helyet az elmozgásukkal a csatárok, mint az elemzett mérkőzésen Pereiranak. Viszont kicsit félek tőle, hogy az X talán egyik szakvezetőnek sem lenne akkora baj ebben a kiélezett bajnokságban. Klopp védelme nagyon meggyengült itt a sérüléseknek köszönhetően. Szóval ha valamikor, akkor most ott sebezhető a Pool. Egy biztos, nézők nem lesznek és az az Anfield nagy erőssége. Szóval mikor, ha nem most tudná a hazai veretlenségben elért remek sorozatukat megszakítani a United?

 

Az én kezdő csapatom ez lenne a Pool ellen:

 

 

Erős pad: Pogba, Van de Beek, James, Matic, Henderson, Mata, Cavani

 

A kezdőben az egyetlen kérdés nálam a Bailly vagy Lindelöf lenne. A Sky Sports készített egy ábrát, miszerint Baillyval a csapatban nagyobb az esély a győzelemre. Eldőlt akkor a kérdésem? Nálad?

 

 

Ha valamiben még erős Solskjaer Manchester Unitedje, akkor a rögzített helyzetek utáni lehetőségek. Van egy United szöglet variáció, ami korábban előkerült már többször a PL-ben. A Pool a legutolsó öt tétmérkőzésén három gólt kapott, kettőt rögzített szituáció után. Szóval a következő figurával lehet keresni valója a Unitednek. Ráadásul a Burnley ellen legutóbb látványosan el is rejtette ezt a United, mert szinte az összes szöglet kis szögletként lett elvégezve a hétközi mérkőzésen.

 

A Leeds ellen gólt eredményezett.

 

 

 

 

A Manchester City ellen pedig egy éppen csak lemaradó McTominay helyzetet. A figura lényege, hogy beérkezik a szöglet a rövid irányába, ahol a hosszú felé akarja a játékos megcsúsztatni a labdát. A hosszú oldalon pedig menetrendszerűen érkezik a második játékos.

 

 

 

 

Érdekes lesz látni, hogy előfordul-e ez a figura a mérkőzésen!

 

Remélem tetszett a kis felvezetőm a rangadóra! Te milyen eredményt vársz? Milyen felállást? 4-2-3-1? 4-1-2-1-2 gyémánt? 5-3-2, mint én? Milyen kezdőt látnál szívesen? Mit tippelsz? Bízzunk benne, hogy szerencsésen fog alakulni a mérkőzés a United szempontjából. Minden mérkőzésnek úgy kell neki állni, hogy nyerni kell! Ebben az esetben azonban annyira a döntetlennél sem lennék szomorú. Jó szórakozást majd a mérkőzéshez!

 

Források:

https://football.instatscout.com/

https://www.instagram.com/p/CKACYEFn1H2/

https://www.skysports.com/football/news/12040/12187040/liverpool-vs-man-utd-centre-backs-issues-for-liverpool-positives-for-utd?fbclid=IwAR16KzdgHN4X0wUDKZSSxP_zPHtrSQgCq9tmBdx-ZtgRs3EwZ9TSuOoRspM


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!