Solskjaer reakciója a Burnley legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, hogy a Manchester United teljesen megérdemelten szerezte meg mindhárom pontot a Burnley elleni, előzetesen is nehéznek várt mérkőzésen, miután remekül sikerült elmozdulniuk a csalódást keltő és néhol vitatható ítéletekkel tarkított első félidei teljesítményükből.


Mosoly a legvégén

"Ha három pontot szerzel a Premier League-ben, az mindig mosolyt csal az arcodra. Ettől függetlenül ez egy kemény harc árán megszerzett három pont volt, mint ebben a stadionban mindig."

 

Megkönnyebbülést jelentő győzelem

"Tudatában voltunk, hogy megfelelő eredménnyel kell innen távoznunk. És annak ellenére, hogy a végén ennél könnyebb is lehetett volna a helyzetünk, mert azt gondolom, hogy a második félidőben nagyon jól játszottunk és akár megszerezhettük volna a második és a harmadik gólunkat is, látszott a csapatszellemünk és hogy mennyit jelent ez a fiúknak, amikor a legvégén a belőtt labdákat védekeztük le. Luke beletette a fejét, amikor a labda befelé szállt és ezek olyan pillanatok voltak, amelyek után az ember megkönnyebbülten lélegezhet fel, amikor vége."

 

A frusztráció kezelése

"Nyugodtnak kell maradni, nem szabad érzelmileg túlzottan elragadtatni magadat, mert akár minden egyes bírói döntést lehet vitatni. A Harry által szerzett gól tökéletesen kivitelezett volt, természetesen soha nem szabadott volna érvényteleníteni, de ezzel semmit se tehetünk, ha a játékvezető ezt a döntést hozta. A félidőben nagyon fontos volt, hogy helyre tegyük a sérelmeinket. Tudom, hogy magas hőfokú érzelmek voltak jelen a pályán és a játékosok nem értettek egyet néhány, a pályán meghozott döntéssel, ezért a mi dolgunk volt lenyugtatni őket és azokra fókuszálni, amelyeket mi kontrollálunk és ezt meg is tettük. Tudtuk, hogy semmit se fogunk ingyen kapni ezen a meccsen, mindenért meg kell dolgoznunk és meg is tettük, remekül játszottunk a második félidőben. Számítani lehetett az ellenfél teljes erőből történő támadásaira a legutolsó percekben, de szerencsénk is volt és jók is voltunk. Kihúztuk."

 

 

A VAR-döntések megítélése

"Nem láttam egyiket sem, így nem igazán tudok róluk nyilatkozni. Lehet, hogy először szabálytalanság volt Luke részéről, szóval valószínűleg jó döntés született. Harry esetében viszont egyáltalán nem történt szabálytalanság a gólja előtt. Ha nem tudsz felugrani és így elfejelni... nem hiszem, hogy ez bárhol is közel lett volna a szabálytalansághoz. Ettől eltekintve öt perces, piros lapos szabálytalanságot és Luke faultját illető ellenőrzést követően kezdtünk el újra játszani, szóval elégedett voltam a válaszunkkal a kemény első félórányi játékpercet követően."

 

A gólnál kifizetődött az eltervezett játékterv

"A Burnley hihetetlenül jól szervezett, nem engedélyeznek nagy területeket, de azért így is sikerült néhol találnunk. Nagyszerű beadás után egy kiváló befejezést láthattunk. Ezután akár szerezhettünk volna még egy-két gólt, hogy lenyugtassuk a kedélyeket a mérkőzés végére, de mi szeretjük a nehezebb utat választani."

 

 

Elégedett Pogbaval

"Mindig is mondtam, hogy Paul egy nagyon nagy játékos számunkra. Remek karakter az öltözőben, rá mindig figyelnek a társak, persze azt se felejtsük el, hogy világbajnok és jelen pillanatban Paultól legjobbját láthatjuk. Úgy érzem, hogy mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobbá válik. Sérült volt, majd koronavírusos lett, az pedig természetes, hogy egy kis időre volt szüksége, hogy fitté váljon."

 

Három pontos előny az Anfield meccs előtt

"Lenyűgöző ebben a pozícióban lenni. Természetesen tudjuk, hogy a bajnoki címvédőhöz fogunk látogatni, akik mögött parádés három és fél szezon van, úgyhogy tisztában vagyunk vele, hogy nehéz mérkőzés lesz számunkra, de készen fogunk állni rá. Szerintem nem is kérhettünk volna jobb időpontot arra, hogy megmérkőzzünk velük, mert jó formában vagyunk és éhesek vagyunk a sikerre - az a legnagyobb szó, hogy a fiúk éhesek. Jobbak akarnak lenni, ez pedig egy újabb erőpróba lesz, amely során tesztelve lesz a karakterünk és a minőségünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!