Mikor láthatjuk a pályán Amadot?

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United szurkolóinak már akár a következő hetekben is lehetőségük nyílhat arra, hogy lássák pályára lépni a felnőtt csapatban a klub újdonsült igazolását, Amad Diallot.


A szélső, akinek leigazolását még októberben véglegesítette a klub az Atalantaval, múlt héten válhatott hivatalosan a Vörös Ördögök játékosává és kezdhette meg az edzésmunkát új csapattársaival.

 

Diallo korábban csak öt mérkőzésen léphetett pályára felnőtt szinten és nem jutott szóhoz a hétfői, Leicester City ellen 4-2-re elveszített U23-as bajnoki mérkőzésen sem.

 

Azonban a Fulham elleni hétközi bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján a norvég menedzsert a csapat 19-esének beilleszkedéséről kérdezték - amelyre pozitív választ adott.

 

"Ő nagyon jó" - mondta Ole.

 

"Remekül képes kezelni a labdát. Élvezi az edzéseket és gyakran kitűnik, ő jelenti a különbséget, amely eléggé figyelemre méltó az ő életkorában."

 

"Szüksége lesz egy kis finomhangolásra, hogy fel tudja venni a Premier League fizikális stílusának sava-borsát. Nem hiszem, hogy túlzottan sokáig kellene arra várnunk, hogy ott legyen a meccsnapi keretünkben."

 

 

Az egykori kiváló csatárt ezt követően is az elefántcsontparti játékossal kapcsolatos kérdésekkel bombázták videokonferenciáján, amelyek azt voltak hivatottak kideríteni, vajon kaphat-e Diallo néhány játékpercet az elkövetkezendő négy-öt hétben, miután a tétmérkőzések egyre-másra követik majd egymást a Premier League-ben, az FA-kupában és az Európa-ligában egyaránt.

 

"Talán még ennél gyorsabban is ott lehet, de ki tudja?" - válaszolta Solskjaer.

 

"Egyértelműen jól megy a beilleszkedése. A játékosok befogadták, ő pedig egy nagyon jó karakter."

 

"Mosolygós srác, ami nagyon jó, emellett pedig nagyon keményen is dolgozik. Elvégzi az edzésfeladatait, közben pedig persze összeszokik velünk is. Mindig szükséges egy ilyen alkalmazkodási periódus, de ő nagyon jól halad."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!