Macheda jövõre visszatérhet a Sampdoriához

Federico Macheda ügynöke szerint az olasz játékos kölcsönben jövõre is visszatérhet a Samdoriahoz - még akkor is ha a genovaiak netán kiesnének a Serie A-ból.


A Manchester United csatára a januári átigazolásban tért vissza szülõhazájába, ahol kölcsönben csatlakozott a Samphoz a szezon végéig.

 

Azonban az olasz U-21-es válogatott játékos, aki idén augusztusban tölti be 20. életévét, nem találta meg számításait újdonsült állomáshelyén, és szinte csak szenved a Luigi Ferrari stadionban.

 

Mindösszesen három alkalommal léphetett pályára Macheda kezdõként 14 pályára lépésébõl, amelyek során nem tudott még gólt szerezni, és az õ mélyrepülésével együtt az õsszel még az Európa-Ligában vitézkedõ alakulat is két pontra került a kiesõzónától.

 

Bár a játékos képviselõje, Giovanni Bia elismerte, õ is nagyon csalódott, amiért ügyfele csapatváltása finoman fogalmazva sem volt hasznos, azonban nem zárta ki annak a lehetõségét, hogy Macheda jövõre is a Sampdoriát erõsítse, még akkor is, ha kiesnének a másodosztályba.

 

 

"Beszélni fogok Sir Alex Fergusonnal, hogy együtt eldöntsük, mi lesz a játékos sorsa a következõ szezonban" - kezdte Bia a Tuttomercatoweb-nek adott nyilatkozatában.

 

"A Sampdoriaában hasznos tapasztalatokra tehetne szert, még úgy is, ha csak a Serie B-ben játszanának jövõre, de errõl egyelõre még korai beszélni."

 

"Jól játszott az elsõ mérkõzéseken, de Federicot talán túlzottan korán megbélyegezték a megváltó szerepével, és ha a nála sokkal tapasztaltabb játékosok se tudják hátukon vinni a csapatot, akkor egy 20 éves fiúnak miért sikerülne?"

 

"Macheda számára nem volt megfelelõ ez a szituáció. Túlzottan nagy nyomás és kritika nehezedik a játékosok vállára az olasz futballban, és szerintem már bánja, hogy így alakultak a dolgok."

 

"Genovában jól érzi magát, de nagy valószínûséggel túl korán tért vissza Olaszországba. Az angol futballban megszokott stílus más, mint az olasz."

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!