Rotterdam volt a haladás kulcsa

Sir Alex Ferguson elismerte, 20 évvel ezelõtt, a Barcelona felett aratott gyõzelem a Kupagyõztesek Európa Kupájának döntõjében komoly lépés volt a klub fejlõdésében menedzseri munkája során.


A méltán híres rotterdami estén 1991-ben a Vörös Ördögök megmutatták a világnak, képesek voltak legyõzni a Johan Cruyff vezette Barcelonát, akiket a mérkõzés esélyesének gondolt a közvélemény. Az idei BL döntõ elõtt is hasonló a helyzet, hisz a katalánokat tartják esélyesebbnek.

Az egy évvel korábbi FA kupa sikert követõen az európai kupa elhódítása volt a legfontosabb tényezõje annak, hogy továbbra is lendületben maradhasson a United és domináljon hazájában, valamint két Bajnokok Ligája elsõséget is ünnepelhessen.

"Fontos lépés volt elõre" - válaszolt Ferguson az Inside United kérdésére, melyben a KEK gyõzelemrõl érdeklõdtek. "Nem fér kétség ehhez."

"Akkoriban még Sharpey [Lee Sharpe] volt Giggsy [Ryan Giggs] helyett. Ott volt még Sparky [Mark Hughes] és Choccy [Brian McClair], [Paul] Ince és [Bryan] Robson és nem sokkal késõbb vettük Paul Parkert, Andrei Kanchelskist és Peter Schmeichelt.

"Azok olyan alapvetõ vételek voltak, melyek igazán erõs keretet adtak nekünk."

 


A mérkõzésen Mark Hughes korábbi csapata ellen duplázott, amire csak Ronald Koeman gólja volt válasz a Barcelona részérõl, bár a mérkõzés végén hatalmasat mentett Clayton Blackmore a United gólvonaláról.

"Ahogy a Barcelona felállította taktikáját, nagyon megnehezítették a dolgunkat az elsõ félidõben" - folytatta Ferguson. "Két szélsõvel játszottak középcsatár nélkül, a középpálya közepére pedig több játékost zsúfoltak."

"A félidõben rendezõdtünk, a második félidõre mi voltunk a jobb csapat. Fantasztikus este volt az számunkra."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!