Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Egy héttel az Anfielden tett látogatást követően ismét összecsap a Manchester United az ősi rivális Liverpool csapatával, ám ezúttal az FA-kupa 4. fordulójában és a helyszín pedig az Old Trafford lesz.


Egy héttel ezelőtt találkozott a két csapat a bajnokságban az Anfielden, ahol egy 0-0-s döntetlennel zárult a mérkőzés. Az FA-kupa sorsolásának köszönhetően a regnáló bajnok és a rekordbajnok ismét összecsap, ezúttal a legrégebbi kupasorozatban és most az Álmok Színházában. A Liverpool legyőzése presztízskérdés, így bár kupáról beszélünk, nem ajándékozhatja oda Solskjaer csapata a győzelmet és a továbbjutást Kloppéknak, akiknél egy kisebb hullámvölgy kezd kirajzolódni.

 

A német menedzser csapata sorozatban négy mérkőzésén maradt gólképtelen és hét közben a Burnley ellen megszakadt a hazai bajnoki veretlenségük is, ami már 63 találkozó óta tartott, miután a kis csapat egy büntetőből szerzett találattal 0-1-re le tudta győzni a Poolt. Valószínűleg Kloppnak ez az egy büntető most jobban fájt, mint a korábban emlegetett Unitednek megítéltek. Persze a Vörösöket így sem szabad félvállról venni és biztosak lehetünk benne, hogy ők is a továbbjutásra fognak játszani.

 

A Liverpool legutóbb 2006-ban, a United 2016-ban tudta megnyerni az FA-kupát, időközben pedig az Arsenal lett a sorozat rekordbajnoka. A Pool 7, a United 12, míg az Ágyúsok 14 alkalommal tudták elhódítani ezt a patinás kupát. A kérdés csupán az, hogy mennyire tartják fontosnak a United háza táján a kupaszereplést, ami könnyen feláldozható a bajnokság javára.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Williams

 

Pool: Van Dijk, Gomez, Keita, Jota

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 1948-1999 között hét egymást követő kupameccsen is legyőzte a Vörösöket, azonban a legutóbbi 3 kupameccsükből kettőt elveszítettek a Vörös Ördögök.

 

A Liverpoolt 9 alkalommal ejtette ki a Manchester United az FA-kupából. Nincs másik olyan csapat, aki ennyiszer képes lett volna erre.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United legutóbbi 7 hazai mérkőzésén veretlen maradt a Liverpoollal szemben (3 győzelem, 4 döntetlen) a 2014. márciusi 0-3-as vereség óta. Legutóbb ennél hosszabb veretlenségi sorozata a Vörösök ellen 1990-2000 között volt a Manchesternek, akkor 12 hazai találkozón nem kaptak ki az ősi riválistól.

 

A 2015/16-os szezonban a United az Old Traffordon 1-1-es döntetlent játszott az FA-kupában a West Ham ellen. Azóta a Vörös Ördögök 7 hazai FA-kupa mérkőzést vívtak meg hazai pályán, melyeket úgy nyertek meg, hogy nem kaptak gólt sem.

 

Jürgen Klopp irányítása alatt a Liverpool legjobb eredményként az 5. fordulóba jutást tudja felmutatni, ahol aztán kiestek a Chelsea ellen.

 

 

Egymás elleni statisztika az FA-kupában:

 

17 mérkőzés - 9 United győzelem, 4 döntetlen, 4 Liverpool siker - gólarány 25-17 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének végeredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: V, GY, GY, D, GY

 

Pool: D, V, GY, D, V

 

 

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni FA-kupa meccsének végeredménye:

 

Pool - United 2-1 (2012.01.28.)

United - Pool 1-0 (2011.01.09.)

Pool - United 1-0 (2006.02.18.)

United - Pool 2-1 (1999.01.24.)

 

 

A csapatok gólszerzői az FA-kupa idei szezonjában:

 

United: McTominay 1 gól

 

Pool: Mané 2 gól, Salah 1 gól, Wijnaldum 1 gól

 

 

FA-kupa, 4. forduló

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2021.01.24. 18:00

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Telles - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka - McTominay - Pogba - Rashford - Fernandes - van de Beek - Cavani

 

Pool: Alisson - Robertson - Fabinho - Matip - Williams - Jones - Henderson - Miller - Minamino - Firmino - Salah

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

FA-kupa 4. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!