Solskjaer reakciója a Liverpool elleni továbbjutásra

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nem meglepő módon elégedetten nyilatkozott azt követően, hogy csapata legyőzte a Liverpoolt az FA-kupában.


Egy igazi FA-kupa thriller keretében a Vörös Ördögök 3-2-es győzelmet arattak vasárnap este az Old Traffordon.

 

Az Álmok Színházának reflektorai alatt Mohamed Salah vezetőgólját Mason Greenwood tudta hamar kiegyenlíteni, a félidő után nem sokkal pedig Marcus Rashford szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

 

A vendégek egyiptomi játékosa a második félidő közepén duplázni tudott, kiegyenlítve így az állást, de mint korábban oly sokszor, Bruno Fernandes egy varázslatos pillanatot bemutatva szabadrúgásból tudott eredményes lenni, amellyel meg is nyerte csapata számára a mérkőzést.

 

A menedzser büszke volt csapatára lenyűgöző győzelmüket követően, ezt pedig igyekezett ki is hangsúlyozni, amikor a klubmédiának és a BBC Sportnak nyilatkozott a lefújás után.

 

"Bizonyos időszakokban igazán jól játszottunk és szereztünk néhány nagyszerű gólt is" - kezdte.

 

"Persze jól is kellett védekeznünk ellenük és szerintem sikerült jól is reagálnunk az eseményekre. A mérkőzés vége felé voltak meleg pillanatok, de végül sikerült távol tartanunk őket a kapunktól."

 

"Remélem mindenki élvezte. Edzőként mindig az apró részletekre koncentrálunk. Egyértelmű, hogy a két bekapott gól ellenére is rengeteg pozitívumot láttam a játékunkban."

 

Ahogyan Ole maga is tette 1999-ben, Bruno is a kispadról beállva döntött el egy Liverpool elleni FA-kupa összecsapást. A United menedzserét bár lenyűgözte, de egyáltalán nem lepte meg a portugál játékos győztes találata.

 

"Remek gól, szép szabadrúgás volt" - tette hozzá.

 

"A helyzet az, hogy amikor kihagyásra kerül a csapatból, mint ahogy ezúttal kellett tennem vele kapcsolatban... kint maradt vagy 45 percig tegnap az edzést követően és a szabadrúgásokat gyakorolta, úgyhogy eléggé biztos voltam azt illetően, hogy el fogja találni a kaput."

 

"Ha az utolsó edzést követően a kezdőcsapatban számolok vele, olyankor mindig az öltözőbe küldöm, soha nem engedélyezem, hogy túlzottan sokat gyakoroljon. Tegnap viszont kint maradt és bevált."

 

 

Mielőtt a portugál karmester eldöntötte volna a továbbjutás sorsát, a klub akadémiájának két büszkesége, Mason Greenwood és Marcus Rashford produkáltak további két lenyűgöző pillanatot. Ole pedig most elárulta, hogy a duó tagjai remekül követték az előzetesen megbeszélt terveket.

 

"Marcus egy kicsit csatárként, egy kicsit a jobb és kicsit a baloldalon is játszott és úgy éreztük, hogy ha gyorsan át tudjuk tenni a labdákat a másik oldalra, akkor abból támadásokat kezdeményezhetünk velük szemben."

 

"A Liverpool már nagyon magasan megkezdte a védekezését, szóval gyorsnak kellett lennünk a labdával és azt gondolom, hogy ebben jól is teljesítettünk."

 

A menedzser azt is elárulta, hogy a kispadon ülő játékosok milyen nagy szerepet vállaltak csapata első félidei egyenlítéséből.

 

"Szerintem megkérdezhetik Marcust arról, hogy a kispadon ülő fiúk milyen jó munkát végeztek számára. Ha lett volna közönség a stadionban, akkor nem hiszem, hogy magától meglátta volna. A padról fantasztikusan segítették és kiabálták neki, hogy 'válts, válts, válts'."

 

"Mason nagyon higgadt volt a befejezésénél. Úgy tűnt, hogy nem fog megfelelően pattanni számára a labda. Ki kellett várnia míg a jobb lábára jön. Szerintem remek helyzetkihasználás volt és szerintem több van Masonben annál, mint amit az emberek hisznek, hogy csak ballábas."

 

"Ugyanez volt a helyzet Marcusszal. Szépen került helyzetbe, amelyet követően már nem hibázott."

 

A figyelem középpontjában mostantól már a hétközi, Chris Wilder vezette Sheffield United elleni Premier League bajnoki mérkőzés áll.

 

"Szerdán este újabb mérkőzésünk lesz, szóval nincs időnk a pihenésre és az ünneplésre. Amint elhagyjuk a stadiont, a legfontosabb dolog a regenerálódás és hogy a figyelmünket már a következő feladatra irányítsuk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sheffield United

Premier League 20. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!