Vidic: A kritikák csak elõrébb vittek minket

A Manchester United csapatkapitánya úgy véli, a kritikák csak segítették a csapatot a rekordot jelentõ 19. bajnoki cím elérésében.


A Unitednek mindössze egyetlen pontra van szüksége a Premier League trófea begyûjtéséhez a hátralevõ 2 mérkõzésén a Chelsea vasárnapi legyõzését követõen.


Sir Alex Ferguson fiai gyakran kerültek a kritikák kereszttüzébe idén, sokan úgy gondolták, ez a csapat nem lesz képes minden kupasorozatban nagyot alkotni.


A szerb hátvéd azonban elárulta, a kritikák csak motiválták õket az õsi rivális Liverpool rekordjának megdöntésében.


„A dicséret nem mindig jó” – kezdte Vidic.


„A kritikák is sokat segítenek egy csapatnak. Korábban a szezonban az emberek megpróbáltak összehasonlítani minket korábbi United csapatokkal. Megállapították, hogy nincsenek olyan egyéniségeink, amilyenek régebben voltak, és ezért nem vagyunk olyan jók sem.”

 


„Ha viszont megnézem a csapat névsorát, elcsodálkozom: Hogy mondhatnak ilyet?”


„Nem szokott zavarni minket, hogy mit mondanak rólunk, mert abból is tudunk tanulni. A kritizálás pozitív hatásokkal is járhat. Néha a kritika segít elõremozdulni, mert keményebb munkára ösztönöz, hogy bizonyítsuk, nem úgy van, ahogy mondják. Ha csak bókokat és dicséreteket kapsz, az ellentétes hatású is lehet, mert túlzottan elkényelmesíthet.”


„Elkezdtük elhinni, amit az emberek mondtak, hogy nem vagyunk csúcsformában. Viszont ha megnyerjük a bajnoki címet, akkor bebizonyítjuk mindenkinek, hogy tévedtek, és jó csapat vagyunk.”


Vidic úgy érzi, még több lehetõség rejlik a Unitedben az olyan fiatal játékosok miatt, mint Javier Hernandez, Nani, vagy Chris Smalling, akik még mindig nem érték el képességeik maximumát.


„Még mindig van lehetõségünk a fejlõdésre. Szerintem a következõ szezonban még jobbak leszünk. Sok fiatal játékosunk van, akikben nagy a potenciál.”


„Van, hogy érzed egy csapatban, hogy képes még jobbá kinõni magát, még tovább fejlõdni. Ez a csapat most ilyen” – zárta gondolatait a csapatkapitány.
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!