Solskjaer az edzői filozófiájáról

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer ismételten az általa elképzelt és már sokszor hangoztatott támadófilozófiájáról beszélt.


A Vörös Ördögök eddig 37 gólt szereztek a bajnokságban, ami a második legtöbb, amit egy csapat szerzett ebben a szezonban. 20 mérkőzés alatt ugyanakkor 27 gólt kapott az együttes, ami több, mint amennyit bármelyik más csapat kapott a tabella első felében.

 

A pénteki sajtótájékoztató alkalmával Olét nem lepték meg a fenti statisztikák az Arsenal elleni mérkőzés előtt, emellett pedig kifejtette, hogy milyen nem kívánatos eredménnyel jár a csapat támadó felfogása.

 

"Te egy Man United szurkoló vagy" - válaszolt Andy Mitten újságíró kérdésére.

 

"Inkább nyernél 3-2-re, mintsem 1-0-ra. Persze, ha gólokat szerzünk az egyik oldalt, akkor megnyílunk a másikon."

 

"Mi egyelőre több gólt szerzünk, mint amennyit bekapunk. Persze mondhatnád, hogy inkább nyernél 3-0-ra, mint 3-2-re! Persze, nem örülsz, mikor gólokat kapsz, egyértelműen nem. Ugyanakkor látni kell, hogy ezekből hat találat egy meccsen született [a Tottenham Hotspur ellen], a kapott gólok nagy számában pedig ez is közreműködik."

 

"Keményen dolgozunk a letámadásokon is" - folytatta.

 

"Csapatként védekezünk, az év hátralévő részében pedig még jobbá fogunk ebben válni. Remélhetőleg az Arsenal ellen is egységesen tudunk fellépni."

 

Ole abban reménykedik, hogy az Emirates Stadionban a csapat ismét visszatérhet a bajnoki címhez vezető útra, miután szerda este 2-1-re kikaptak a Sheffield United ellen.

 

 

A novemberi Arsenal elleni vereségünk óta - amit az Old Traffordon szenvedtünk el - ez az első bajnoki vereségünk.

 

Ezt követően egy 13 meccses veretlenségi sorozat következett a Premier League-ben, Ole pedig hasonlóra számít ez alkalommal is.

 

"Sosem akarsz mérkőzést veszíteni azért, hogy tanulj belőle. A győztes meccsekből akar mindenki tanulni" - mondta a riportereknek videochaten keresztül.

 

"Mind ez idáig remekül játszottunk, kiegyensúlyozottak voltunk, de ez a szezon erről is szól."

 

"Nem arra készültünk, hogy november 1 után nem fogunk többet kikapni, persze, hogy nem. Ugyanakkor azt szerettük volna, hogy így alakuljon, most pedig itt a remek alkalom, hogy egy új győzelmi sorozatot kezdjünk."

 

"Minden vereségünk után megfelelő választ tudtunk adni ez előtt is. Ebben a szezonban különösen jól teljesítünk a vereségeinket követően. Egyszer fordult elő, hogy az Arsenal-t követően a Basaksehir ellen is kikaptunk. Ezt leszámítva mindig egy jó teljesítménnyel tudtunk válaszolni a vereségre."
 

 

"Mindenkitől azt várom el, hogy jól szerepeljen, és remélhetőleg jönni is fognak ezt követően az eredmények is. Ugyanakkor nem tudod az eredményjelzőt befolyásolni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League 21. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!