Ole összegzése a klub téli átigazolási időszakáról

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megosztotta értékelését a klub téli átigazolási szezonbeli aktivitásáról.


A januári átigazolási időszakban elég sok minden történt a Vörös Ördögök háza táján. Először is, megérkezett a klubhoz Amad Diallo, akinek megszerzéséről még októberben, a nyári transzfer időszak utolsó napján állapodtak meg az olasz Atalantaval.

 

A távozók tekintetében sokan kerültek kölcsönbe. A klub akadémiájának neveltje, a felnőtt csapatban 210 mérkőzésen 33 alkalommal eredményes Jesse Lingard a West Ham Unitedhez igazolt ideiglenesen a szezon hátralévő részére.

 

Az U23-asok között jó teljesítményekkel előrukkoló uruguayi szélső, Facundo Pellistri Spanyolországban, az Alavesnél folytathatja pallérozódását és szerezhet értékes tapasztalatokat felnőtt szinten a nyárig.

 

A szezon korábbi részében is kölcsönben futballozó James Garner és Tahith Chong is klubot váltott január végén. A középső középpályásként bevethető Garner a Watford ideiglenesen hordott mezét cserélte le júniusig a szintén másodosztályú Nottingham Forestére.

 

Chong elhagyta a Bundesligaban szereplő Werder Brement és a szezon végéig a belga Club Brugge együttesét fogja erősíteni.

 

A menedzsert mai, Southampton elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján arról kérdezték, az átigazolási időszak utolsó napján várhatóak-e további érkezők és távozók.

 

 

"Megerősíthetem, hogy nem lesznek további érkezők" - kezdte Solskjaer, mielőtt azt tanácsolta volna az újságíróknak, hogy "ne maradjanak fenn túl sokáig" emiatt.

 

Ole összességében elégedett azzal, ahogyan a téli átigazolási időszak alakult, miután számos olyan játékosa került kölcsönbe, akik több játéklehetőségre vágytak.

 

"Olyan döntéseket hoztunk, amelyekről úgy éreztük, hogy jók az egyének és a mi számunkra is" - tette hozzá a norvég menedzser a klubmédiának nyilatkozva.

 

"Garner, Chong és Pellistri személyében számos olyan fiatal játékos került kölcsönbe, ahol sokkal több esélyük van játszani. Ez nagyon fontos számunkra. A mi közösségünk nagyon összetartó, nincsen túlzottan sok felesleges játékosom."

 

"Remélhetőleg Jesse is megtalálja a számítását és jól fog majd játszani a West Hamnél."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!