Zaha: Borítékolva volt a bukásom

Louis van Gaal alatt nem sok választása volt az elefántcsontpartinak.


Wilfried Zaha 2013 januárjában öt és fél éves szerződést írt alá a Manchester Uniteddel, majd a szezon hátralevő részére visszakerült nevelőegyesületéhez, a Crystal Palace-hoz.

 

A Sir Alex Fergusont váltó David Moyes-nál nem termett babér számára, így a Cardiff együttesénél kötött ki kölcsönben. Mire visszatért az Old Traffordra, Van Gaal irányította a Unitedet, aki szintén nem könnyítette meg a szélső helyzetét.

 

"Már Van Gaal ült a kispadon, mikor újra Manchesterben voltam. Ez a 2014-es világbajnokság után történt, ahol Robin van Persie-t és Arjen Robbent játszatta elöl a hollandoknál" – mondta Zaha.

 

"Két lehetőséget ajánlott számomra a menedzser: szélsőhátvédként vagy csatárként szerepelhetek nála. Ezekben a pozíciókban sose játszottam, ezért egyértelmű volt, hogy nem sülhet el jól a dolog."

 

"A Moyes-érában elszenvedett kudarcot követően egy ilyen válaszút elé állítottak… Semmi sem jött össze akkoriban."

 

 

"Most már tudom variálni a játékomat, az évek során sok tapasztalatra tettem szert – a Palace-ban csatárként is megfordulok mostanság. De korábban nem voltam elég jó háttal a kapunak, nem tudtam volna megtartani a labdát a védőkkel szemben."

 

"Emlékszem, mikor a nyári felkészülés során olyan ellenfelekkel találkoztunk, mint az Inter vagy a Real Madrid. Csatárként Nemanja Vidic, Pepe vagy éppen Sergio Ramos jött velem szemben."

 

"Szinte úgy éreztem, direkt csinálja velem ezt az edző. Őrületes csapatok ellen dobott a mély vízbe."

 

Wilfried végül mindössze két Premier League-meccsel a háta mögött hagyta el Manchestert, és igazolt vissza a Sasokhoz a 2015/16-os szezonban, az idény végén pedig őt választották meg a londoni alakulat legjobbjának. Zaha az Álmok Színházában eltöltött időt olyan karakterformáló kitérőnek tekinti, amely segítségére vált abban, hogy a maihoz hasonló sokoldalú támadóvá váljon.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!