Büszkeséggel tölti el az Akadémiát Johnstone szereplése

Minden akadémista álma a Manchester Unitednél, hogy egyszer elég érett lesz ahhoz, hogy állandó szereplője legyen a kezdőcsapatnak.


Ole Gunnar Solskjaer együtteséből heten is ismerik azt az érzést, hogy milyen is az, amikor végigjárod a különböző ifjúsági ranglétráinkat.

 

Sajnos azonban a többségnek nem sikerül megtapasztalnia azt, hogy milyen is a híres vörös mezt viselni a morajló Old Trafford előtt.

 

Nincs ebben semmi szégyellnivaló, ugyanis az olyanoknak, mint Dwight McNeil, Danny Drinkwater vagy Oliver Norwood, anélkül csodálatos karrierjük lesz, hogy egyszer is pályára léptek volna a United színeiben.

 

Az olyanok pedig, mint Jonny Evans, Danny Welbeck, vagy Tom Cleverley pedig mindig számíthatnak rá, hogy meleg fogadtatásban részesülnek akkor, amikor az Álmok Színházába látogatnak.

 

 

Sajnálatos módon ezt Sam Johnstone nem tudta megtapasztalni a szezon korábbi időszakában, amikor itt jártak a West Bromwich Albionnal, tekintettel a szerény nézőközönségre.

 

A hálóőr egyike azon játékosoknak, akinek nem sikerült megragadni a felnőtt csapatban addig, amíg a Vörös Ördögöket erősítette, ez azonban nem szegte kedvét, most pedig minden olyan képességét megmutatja, amire szüksége van ahhoz, hogy az angol óriások között szerepelhessen.

 

A prestoni kapus hét alkalommal került kölcsönbe, amíg a Vörös Ördögök játékosa volt és csak az utolsó állomásán - az Aston Villánál - tudta magát top kvalitású kapusnak hívni.

 

Azzal, hogy 2017 januárjában csatlakozott a Villához, hamar segített befoltozni a csapat védelmét, majd az azt követő időszakban kirobbanthatatlan formában volt, amivel az Aston Villa egészen a Championship play-off döntőig jutott.

 

A Villa bukásának napja a Fulham ellen pozitívnak bizonyult a West Brom számára, ugyanis ezzel le tudtak csapni a nyugat-midlandi szomszéduk játékosára.

 

Johnstone meghatározó szerepet játszott a Galagonyáknál, akikkel a 2018/19-es szezonban a play-off elődöntőig jutott, majd az ezt követő szezonban automatikusan feljutottak a Premier League-be.

 

Feljutása óta a West Brom kapusa ihletett formában van, és egyetlen kapus sem tudott több védést bemutatni ebben a szezonban a Premier League-ben, mint Johnstone.

 

A kapus talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta akkor, amikor ebben a szezonban Manchesterben játszottak. Decemberben a West Brom a segítségével tudott pontot menteni az Etihad Stadionban, továbbá ellenünk is hajmeresztő védéseket mutatott be novemberben.

 

Emiatt is került elő nagyon gyorsan a neve, mint lehetséges jelölt a Gareth Southgate vezette angol válogatott keretébe az Európa-bajnokságra, ami nyáron kerül megrendezésre.

 

Míg a Unitednél mindenki abban reménykedik, hogy Johnstone nem ezen a hétvégén fogja ki élete formáját, teljesítménye mégis büszkeségre ad okot az Akadémiának, mivel egy újabb játékos tudta megmutatni a minőségét, mentalitását és munkabírását a profik között.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Bromwich Albion - Manchester United

Premier League 24. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!