Mit szeretne látni Ole Torinóban

Ole Gunnar Solskjaer azt akarja, hogy a Manchester United játékosaiban lobogjon a tűz a torinói mérkőzésen az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye után.


A Vörös Ördögök csütörtök késő délután kezdik meg menetelésüket az Európa-ligában a Real Sociedad ellen, mely találkozót a COVID miatti spanyol korlátozások miatt Torinóban fogják lejátszani a csapatok. Míg az FA-kupában sikerült a legjobb 8 közé jutnia a csapatnak, addig a bajnokságban viszont több olyan eredmény is született az elmúlt hetekben, amik miatt a vezető csalódott.

 

Ole a mérkőzés előtt Mark Sullivannel beszélgetett a klubmédia részéről arról, hogy miért hozott magával több fiatal játékost is, milyen emlékei vannak Torinóról és arról, hogy mik az elvárásai a találkozóval kapcsolatban.

 

 

Először is Ole, tudsz friss híreket mondani a játékosokkal kapcsolatban?

"Továbbra is van némi kétely, hogy Anthony Martial és Scott McTominay bevethetőek lesznek-e a mérkőzésen, de azért velünk utaztak. Viszont sajnos Donnynak és Edinsonnak otthon kellett maradnia, ahogy Paulnak és Phil Jonesnak is."

 

 

Láttuk, hogy néhány fiatal játékos is a csapattal edzett. Számítasz rájuk a találkozón?

"Igen, bekerültek az utazó keretbe és nem csak a tapasztalatszerzés miatt, hanem azért is, hogy ha szükséges akkor megmutathassák mit tudnak. Amad és Shola jól teljesítettek az edzéseken és ők olyan tehetségek, akiknek lehetőséget kell adni a fejlődésre. Meglátjuk, hogy milyen lehetőséget tudok nekik biztosítani a találkozón."

 

 

Az, hogy az első csapattal edzhetnek, utazhatnak nem más, mint a tapasztalatszerzési folyamat része?

"Igen, így van. Ez a folyamat egyik része, amiket a fiatalokkal csinálunk. Edzésbe állnak, velünk tartanak, majd egyszer csak a pályán találják magukat. Van egy tervünk, egy programunk, amit megpróbálunk velük kapcsolatban betartani. Nyilvánvaló, hogy ha vannak betegségek, sérülések, akkor korábban is megkaphatják a lehetőséget, mint ahogy azt terveztük. Ők ketten remekül teljesítenek."

 

 

Mason Greenwood korábban már szerzett gólt az Európa-ligában, amikor lehetőséget kapott, hogy megmutassa mire is képes. Ez egy olyan sorozat, amiben lehetősége van a fiataloknak megmutatni tehetségüket?

"Természetesen. És mindig jó, ha nem a legkönnyebb ellenfél ellen játszol. Úgy gondolom, hogy a Real Sociedad az egyik legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk, de ez egy olyan sorozat, amiben eddig jól szerepeltünk és esélyt is tudtunk adni a fiatal játékosainknak és néhányuk ezzel élni is tudott."

 

 

Nehéz mérkőzés lesz, ahogy utaltál is erre, főleg, ha megnézzük az ellenfél La Liga státuszát. Már-már Bajnokok Ligája szintű találkozóról lehet szó.

"Igen és nagyon furcsa lesz, hogy Olaszországban kerül megrendezésre a találkozó. Várjuk a mérkőzést. Újra fel akarjuk építeni a jó formánkat, mert az elmúlt meccseken tudjuk, hogy nem igazán sikerült villogni. A döntetleneket győzelmekre kell változtatni, ez a célunk."

 

 

A Real Sociedad csapatában szerepel a United korábbi szélsője, Adnan Januzaj. Várod, hogy találkozzatok?

"Várom már, hogy találkozzunk. Sajnos nem tudtunk együtt dolgozni, amikor még itt volt. De ugyanaz a korosztály, mint Mats Moller Daehli, így figyelemmel követtem őket. Jót tett neki az eligazolás, szeretem nézni a játékát, de most le kell vennünk a pályáról."

 

 

Várod már, hogy a csapat a Juventus stadionjában lépjen pályára?

"Igen, még nem jártam ebben a stadionban, így ez egy új élmény lesz számomra is. Amikor én még játszottam, akkor a stadionjuk a Stadio delle Alpi volt. Van onnan néhány kellemetlenebb, de két nagyon jó emlékem is. Ez most egy új élmény és remélhetőleg meg tudjuk teremteni a saját történelmünket egy jó játékkal már ma estétől kezdve." 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!