Bruno célja az Európa-liga győzelem

Bruno Fernandes kétszer is betalált a 4-0-ra megnyert Real Sociedad elleni Európa-liga találkozón csütörtök este.


A Vörös Ördögök tündököltek az Allianz Stadionban rendezett mérkőzésen és 4 gólos előnnyel várhatják a visszavágót a Sociedad ellen, mely gólokból Bruno Fernandes neve mellett kettő is szerepel. A portugál játékos az első félidő közepén talált be, majd a második félidőben is eredményes volt. A rendkívül meggyőző idegenbeli találkozón még Marcus Rashford és Daniel James is betalált.

 

A United középpályása nem meglepő módon teljesítményével a találkozót követően rendkívül keresett és népszerű volt az újságírók által. Arra a kérdésre, hogy minek örül a legjobban a győzelmet követően Bruno egyértelműen elmondta, hogy a munkájuk még közel sem ért véget.

 

"Természetesen az eredménynek örülök a legjobban" - mondta a United 18-as számú játékosa a BT Sportnak. "A győzelemről szól az egész, meg akarjuk nyerni a mérkőzéseinket és ehhez ma mindent jól csináltunk. Az eredmény a mi oldalunkon áll, de akkor is van még egy találkozónk egymás ellen, ahol meg kell tartanunk ezt az előnyt, ami nehéz lesz ellenük. Mi újra nyerni akarunk. Tudjuk, hogy a 4-0 jó eredmény, de tisztában vagyunk azzal, hogy a Real Sociedad mire képes és készen kell állnunk a visszavágóra."

 

A portugál maestro a 27. percben nyitotta meg a gólok sorát, miután Rashford labdája kisebb zűrzavart okozott a baszkok védelmében. A Sociedad kapusa két védőjével is ütközött, így a kapu üresen várta, hogy Fernandes betessékelje a labdát.

 

"Csak azt vártam, hogy a labda érkezzen és figyeltem, hogy a megfelelő pillanatban lőjem el" - emlékezett vissza a középpályás. "Ezekben a pillanatokban figyelni kell, mert ha nem jókor cselekszel, akkor a labda nem ér célba, ezért vártam a megfelelő pillanatot."

 

 

A tegnapi találkozó legeredményesebb játékosa a második félidőben pont a leshatárról szerezte meg 2. találatát Daniel James jóvoltából.

 

"Számítottam rá, hogy Dan figyeli, hogy érkezem. Amikor megszerezte a labdát láttam, hogy jól boldogul, én pedig mentem előre. Láttam, hogy a kapus kijön. Ilyenkor ha jól találod el a labdát első érintésre a kapusnak kevés esélye van ilyen helyzeteknél, nekem pedig sikerült remekül eltalálnom a labdát."

 

Két találatával Fernandes a szezonban már 33 gólban működött közre. A portugálnak 21 találata és 12 gólpassza van jelenleg. Figyelemre méltó a teljesítménye és nincs szándékában lassítani.

 

"A célom, hogy a lehető legtöbb gólt tudjam szerezni és legalább ennyi asszisztot is szeretnék kiosztani a társaknak, hogy ők is legalább ennyit tudjanak szerezni. Abban a pozícióban, amiben játszom ezt kell tennem. A legfontosabb cél pedig a trófeák megszerzése, ami fontosabb annál is, hogy gólt szerezzek."

 

A csütörtöki mérkőzésen duplázó játékos reméli, hogy a Real Sociedad elleni kiváló eredmény motiválni fog mindenkit és a következő hetekben a Premier League-ben, az Európa-ligában és az FA-kupában is sikerül hozni a várt eredményeket.

 

"Nem csak az eredményt kell néznünk, hanem a teljesítményt is" - mondta Bruno, aki a folyamatos fejlődés fontosságát hangsúlyozta. "Tudjuk, hogy voltak találkozók, amiken nem teljesítettünk jól, de még nem értük el a kívánt szintet, hiába teljesítettünk jól több találkozón is. Mindenkinek értenie kell, hogy fel kell nőnünk a feladathoz, fejlődnünk kell, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Természetesen a legfontosabb az eredmény. A jó eredmények mindig önbizalmat adnak a következő meccsekre és újra nyerni akarsz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!