Ole teljes sajtótájékoztatója

A pénteki sajtótájékoztatóján a Manchester United norvég menedzsere rengeteg kérdést kapott az újságíróktól a Newcastle elleni bajnokit megelőzően.


A Vörös Ördögök 10 pontra vannak lemaradva a hétvégi fordulót megelőzően a városi rivális Manchester City csapatával szemben, de a főnök úgy érzi, hogy ez a harc még nincs letudva. Ole kérdéseket kapott a Real Sociedad ellen gólt szerző Marcus Rashforddal kapcsolatban is, de faggatták az utazásról lemaradó Edinson Cavanival és Donny van de Beekkel kapcsolatban is.

 

 

Sokszor említésre kerül az a bizonyos X-faktor, illetve varázslat a játékban. Hogyan tudod biztosítani ezt minden egyes találkozón végig és nem csak 10 perc erejéig?

"Tudod minden egyes találkozóban ott a lehetőség, de ott vannak a nehézségek is" - mondta pénteki sajtótájékoztatón a norvég menedzser. "Az ellenfelek játékstílustól függően adnak neked teret, ami fix, hiszen a pálya mérete is adott. Minden csapatban 11 játékos van, néhányan több teret adnak, néhányan mélyebben, mások pedig fentebb védekeznek és próbálnak minél távolabb tartani a kapujuktól. Meg kell tanulnunk, hogy minden egyes meccsen alkalmazkodnunk kell és tanulnunk kell minden egyes alkalommal. A West Brom a legutóbbi találkozónkon elég mélyen védekezett, mi pedig nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megbontsuk őket. Csütörtökön is felkészültünk az ellenfélből és most helyesen is játszottuk a játékunkat. Fontos a minőség, hogy milyen passzokat, vagy keresztezéseket csinálsz a támadóharmadban. Ez az egész arról szól, hogy folyamatosan jobbak és jobbak legyünk."

 

14 találkozó van még hátra a bajnokságból, innen már csak a City tudja elveszíteni a versenyt, vagy be lehet még őket fogni?

"Nem hiszem, hogy tőlünk bárki azt mondaná, hogy nem akarja megpróbálni beérni a riválist. Mi győzelemre fogunk törekedni minden mérkőzésünkön, hiszen még mindig versenyben vagyunk. Arra nincs hatásunk, hogy a Tottenham, Liverpool, Leicester, Chelsea, vagy West Ham mit csinál, de saját magunkat tudjuk kontrollálni. Vagyunk egy adott helyzetben a második helyen és minimum az a célunk, hogy ennél rosszabb ne is legyen. Ha nyomást akarunk gyakorolni a Cityre, akkor már most vasárnap is együtt kell bizonyítanunk a pályán."

 

Donny és Cavani visszatérhetnek? Kik azok, akikre nem számíthatsz?

"Paul és Phil nem bevethetőek. Nem tudom, hogy Scott milyen állapotban van. Azt sem tudom, hogy Donny és Edinson kapcsán mi a helyzet. Szerintem van rá esély, hogy számíthassak rájuk, szóval szombatig időt kell adnunk nekik, hogy összeszedjék magukat, mert akkor kell kijelölnünk a másnapi csapatot, aztán meglátjuk. Reményeink szerint mindkettejükkel számolhatunk majd."

 

 

Marcus csütörtöki gólja előtt kihagyott pár helyzetet is. Talán az ösztönös befejezés hiányzik még a játékából, hogy teljes értékű támadó legyen?

"Ő egyre jobb és jobb, egyre közelebb van a céljához. Folyamatosan fejlődik. Minden képessége megvan ahhoz, hogy a legjobb legyen. Az első két kihagyott helyzeténél lévő szituációkat szoktuk gyakorolni és látom rajta a fejlődést, de dolgozunk tovább. Tudja, hogy mik a célok és a Sociedad elleni meccsen kialakult szituációk remek példák arra, hogy lássa miben kell jobbnak lenni. Nyugalomra és gyakorlásra van szüksége."

 

A csapat védelme sokszor elég közel védekezik a kapuhoz, elégedett vagy azzal, ahogy felállnak?

"Tudod ahogy minden héten, ezen a héten is dolgozunk minden mérkőzés előtt. Mindenki arra koncentrál, hogy elvégezze a saját feladatát, lehetőleg úgy, hogy megnyerje a saját párharcait. Persze ez lehet veszélyes is, mert ha nem nyerjük meg a párbajokat, akkor az esélyt teremt az ellenfél előtt és sajnos ilyen esetekben kaptunk is gólokat már."

 

 

Dean Henderson ismét kapott gól nélkül hozott le egy mérkőzést. Van esély arra, hogy a Premier League-ben is ő védjen, akár már a Newcastle ellen is?

"Természetesen Deannek megvan minden esélye. A csapatot szombaton állítjuk össze és ő nagyon jó pozícióban van. Remek formában véd és Marcus gólja előtti passza is olyan volt, amin sokat dolgoztunk az edzéseken. Remekül jött ki, magabiztosan védett és a rövid passzokban is jeleskedett. Kiváló teljesítményt nyújtott. Folyamatosan fejlődik, viszont David személyében van egy másik remek kapusom is. Ő a West Brom ellen mentett meg minket, így most nem tudok neked mit mondani. Először mindig a játékosokkal beszélem meg, hogy ki fog játszani. Amikor kell, akkor tudni fogják."

 

Mi a helyzet Edinson Cavanival? Meghosszabbítják a szerződését a szezon végén?

"Csak azt tudom elmondani, hogy Edinson remekül teljesít. Lenyűgöz a játéka. Nagyon motivált és le is fogunk ülni beszélgetni arról, hogy neki és nekünk mik az elképzeléseink a jövőről. Mindig beszélünk a játékosokkal. Azt elmondhatom, hogy jelenleg nagyon elégedettek vagyunk vele."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!