Solskjaer teljes sajtótájékoztatója a Chelsea meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer teljes sajtótájékoztatóját a Chelsea elleni rangadót megelőzően az alábbiakban olvashatjátok.


A főnök ismét videokonferencia keretein belül válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire többek között a vasárnapi bajnoki rangadó és a csütörtöki Európa-liga továbbjutás kapcsán. A sajtótájékoztató első felében a csapat előtt álló nehéz időszakról kérdezték a menedzsert, majd a belső védők szereplésére is kitértek, valamint felmerült a Tuchel által irányított Chelsea javuló teljesítménye és Juan Mata hiányzása is.

 

Jól gondoljuk, hogy a legjobb négy helyezésért folyó küzdelem rendkívül nehéz, főleg, hogy ennyi csapat küzd még a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért?

"Igen és azt hiszem ez hosszú küzdelem lesz, nem hinném, hogy korán el fog dőlni az első 4 hely sorsa. Most sokkal kiszámíthatatlanabb minden, a csapatok rengeteg fázison mennek keresztül a kiváló teljesítménytől kezdve a rossz formáig. Nem tudhatjuk, hogy lesznek-e sérülések, hogy a játékosok egy-egy eredményre miként fognak reagálni, hiszen nagyon rövid idő alatt kell lejátszani a bajnokságot idén. Számomra minden mérkőzés fontos, ahogy a Chelsea elleni találkozó is, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk."

 

Nehéz találkozók előtt áll a csapat. Eldőlhet bármi is a következő találkozókon?

"A bajnokság továbbra is minden csapat számára 38 mérkőzésből áll, így ha jó vagy rossz szériát fogsz ki az hatással lesz rád, de ugyanígy más csapat esetében is hatással lehet a végkimenetelre. Természetesen az a filozófiánk, hogy ha át is élünk nehezebb időszakokat, akkor talpra álljunk. Nagyon jó a csapat mentalitása és felkészülten várjuk ezeket a rangadókat. Természetesen új helyzet lesz, hiszen Thomas (Tuchel) nemrég érkezett és képes is volt megváltoztatni a dolgokat a Chelsea-nél. Nagy kihívás lesz legyőzni őket."

 

Mit gondolsz Tuchel eddigi munkájáról, különösen a védelméről?

"Mindenki láthatja az eredményeiket és a statisztikákat és látszik, hogy képesek lettek az ellenfeleket távol tartani a kapujuktól. Nagyon jól teljesítenek. Edzőként soha nem könnyű az idény felénél átvenni egy csapat irányítását. Úgy gondolom, hogy az eddigiekkel ő is elégedett, de remélem, hogy mi bele tudunk kavarni a játékukba. Ez az én feladatom."

 

 

Mit vársz Anthony Martialtól a továbbiakban?

"Anthony tudja, hogy mit akarunk és keményen dolgozik a csapatért, aminek nagyon örülök. Látom az elszántságát minden meccsen és az edzéseken. Nem fogja ölbe tett kézzel várni a sikert és az eredményeket, mi pedig bátorítjuk és támogatjuk, hogy elérje a kívánt eredményeket. Mindenkinek lehetnek időről-időre nehezebb időszakai, de a csütörtöki meccsen is láthattuk, hogy mennyire keményen dolgozik."

 

Hogyan tudnád összehasonlítani a Chelsea és Manchester United által bejárt utat a szezonban?

"Nem igazán tudok a Chelsea csapatáról nyilatkozni, nem látom őket egyfolytában. Minden klub a saját dolgára figyel. Mi jó úton járunk, úgy érezzük, hogy fejlődtünk, de még mindig nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk. Nem vagyunk még az a csapat, amelyik folyamatosan a tabella élén áll és trófeákat nyer. A csapat sikeréhsége és mentalitása remek és készen állnak a vasárnapi megmérettetésre."

 

Nehéz lesz Eric Bailly vagy Victor Lindelöf számára helyet találni Harry Maguire mellett a védelemben?

"Mindketten nagyon jól játszottak este. Eric, Victor és Harry személyében 3 remek védőm van és ott van Axel is, tehát 4 emberre is támaszkodhatom. Igaz, Axel este a középpályán játszott, de néha előfordul, hogy nem a megszokott helyeden kell helytállnod. Talán még együtt is játszhatnak."

 

 

Van friss híred Juan Mataról?

"Juan sajnos pár hétig nem lesz elérhető, ezért is maradt ki az esti keretből is."

 

Említetted, hogy messze vagytok még attól a "helytől", ahol lenni szeretnétek. Mi kell még ehhez?

"Folyamatos fejlődés és az, hogy jó irányba haladjunk. Tisztában vagyunk vele, hogy sok gólt tudtunk szerezni, de sajnos sokat is kaptunk, amin javítani kell. Jobb csapatnak kell lennünk. Sajnos a szezon elején nagyon sok gólt kaptunk az első néhány meccsünkön, utólag már késő bánkódni rajta. Akkor nagyon messze voltunk attól, hogy az a Manchester United legyünk, akik szeretnénk lenni. Javítanunk kell ezen, több párharcot kell megnyernünk védekezésben, illetve több meccsen is (City, Pool, Chelsea) 0-0-t játszottunk idén. Ezeken meg kell tanulnunk gólt, vagy gólokat szerezni."

 

Nyerni kell mindenképp a következő három bajnokin, hogy tartható legyen a csapat jelenlegi pozíciója?

"Egyszerre mindig csak egy meccsre szabad koncentrálnunk, de igazad van abban, hogy a következő találkozók nagyon fontosak. A Chelsea nem sokkal van mögöttünk, a City 10 ponttal előttünk és ha szeretnénk az álmainkat valóra váltani, akkor nem engedhetjük meglépni őket ennél is jobban és a Chelsea számára sem adhatunk esélyt, hogy beérjenek minket. Minden meccs fontos és nagyon zsúfolt lesz a menetrend a válogatott szünetig. A válogatott szünet utáni hajrá pedig majd minden kérdésre megadja a választ."

 

Rashford és Fernandes is 45-45 percet játszott a Sociedad elleni találkozón. Elég frissek lesznek ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjanak nyújtani a Chelsea ellen?

"Igen és elárulhatom, hogy nagyon jó erőnléti állapotban vannak, gyorsan regenerálódnak, pedig a legtöbb találkozón 90 percet játszanak. Örültem azért neki, hogy most kicsit tudtak pihenni. Felkészültek vasárnapra. Oda kell figyelni folyamatosan, hogy hogy bírják a terhelést a játékosok, nehogy túlhajtsák magukat, de nagyon elégedett vagyok kettejük hozzáállásával és teljesítményével. Minden percben kockáztatva van a testi épségük a pályán, de szerencsére elkerülik őket a sérülések. De minden játékosomért aggódom természetesen."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!