Solskjaer reakciója a Chelsea elleni döntetlenre

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy csapata többet érdemelt egy pontnál a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en nyújtott erős teljesítményüket követően.


Ole értékelése

"Nem szerzünk elég gólt, ez biztos. Egy újabb remek kapott gól nélküli meccsel távozhatunk, de a következő lépés ennek a csapatnak az, hogy megnyerje ezeket a mérkőzéseket és gólt szerezzen. Szükségünk lett volna a három pont megszerzésére és természetesen büntetőt kellett volna kapnunk, amelynél valószínűleg a hét minden napján Bruno [Fernandes] lenne a kiválasztottam a végrehajtásra. Nem tudtuk a megfelelő erősségű és minőségű passzokat megcsinálni a négy-öt kiváló második félidei kontránk végén."

 

Büntetőt érdemlő eset

"Büntetőt kellett volna kapnunk, amely annyira egyértelmű volt, hogy ötletem sincs arról, hogy miért nem adta meg, amikor még szóltak is neki, hogy nézze meg az esetet. Valószínűleg azt gondolták, hogy a játékos keze természetes pozícióban volt, amikor belepörgetett a labdába. De ez most már a múlt. Büntetőt kellett volna kapnunk, ez tisztán kijelenthető és egy kissé aggódok amiatt, hogy nem kapjuk meg ezeket a büntetőket azt követően, hogy hónapokig milyen zajt csaptak egyesek azzal kapcsolatban, hogy mi büntetőket kapunk. Egyértelmű, hogy a menedzserek játékvezetőkre gyakorolt hatásaként kell ezt értelmezni, amelynek nem lenne helye."

 

Több várható

"Voltak majdnem pillanataink, Masonnek [Greenwood] és Frednek is volt néhány jó próbálkozása, de ezekből nem volt elég és ez a következő lépés számunkra. Fejlődni fogunk. Az előző szezonban volt néhány más stílusban elért nagyszerű eredményünk és jelen pillanatban azon vagyunk, hogy kialakítsuk ezt a stílusunkat és olyanná váljunk, akik megnyerik ezeket a mérkőzéseket azáltal, hogy övék az utolsó szó. Védekezésben minden nagyon a helyén volt; az energia, a hozzáállás."

 

A jó formában lévő Dan

"Ő [Daniel James] remekelt. Jó volt a védekezése, a presszingje, az energiája. Amit kértünk, azt megkaptuk tőle. Az ellenfél ahol csak érte, agyonrúgta, szóval nagyon, de nagyon magas értékelést érdemel."

 

 

Biztos lábakon védekezésben

"Volt egy pillanat az első félidőben, amikor [Olivier] Giroud-t megtalálta egy beadás, ahol túl lassan reagáltunk, illetve a második játékrészben egy hosszú kapufa elé érkező [Timo] Wernert kereső labda, de azt hiszem, hogy Victor [Lindelöf] menteni tudott. Ezeket leszámítva nem igazán hagytunk nekik lehetőséget, amely elégedettségre ad okot."

 

Az idegenbeli veretlenségi sorozat meghosszabbítása

"Legutóbb itt ért véget [az előző, 1999-es rekord] emlékeim szerint egy nagyon, de nagyon rossz teljesítménnyel. Mi most viszont jól teljesítettünk. Megmutattuk, hogy milyen energia és hozzáállás jellemez minket. Szerintem egyre inkább bele tudtunk lendülni a mérkőzésbe és a mérkőzés végéhez közeledve egyre erősebbnek tűntünk."

 

Belső vélemények a büntetőkről

"Ilyen a menedzserek természete, nemde? Minden, ami a hátrányodra válik, azt valószínűleg kiemeled, míg ha az ellenféllel szemben történik, akkor azt megpróbálod elhallgatni, de én bízok abban, hogy a játékvezetőkre ez nincsen hatással. Engem nagyon meglepett ma ez a döntés a videós visszajátszás után. Élőben szemlélve nem gondoltam, hogy büntető és megértem, hogy akkor miért nem adta meg. De ha megnézzük az esetről készült felvételt, akkor látható, hogy nem igazán van természetes helyzetben a játékos keze."

 

Egyre jobbak vagyunk

"Szerdán már a Crystal Palace ellen játszunk, szóval már arra a mérkőzésre tekintünk előre. Én elégedett vagyok mindenki energiájával, hozzáállásával, ahogyan mondtam. Csak egy kicsit nagyobb minőségre van szükségünk. A mérkőzés előtt, hogy ezeken a nagy rangadóknak hívott összecsapásokon volt több kapott gól nélküli meccsünk, jól védekeztünk és az energiánkkal és a hozzáállásunkkal sem volt gond. A fiúk szinte mindent megfelelően csináltak védekezésben. Támadójáték tekintetében nagyobb minőségre van szükségünk, de majd ez is meglesz. Ez a csapat egyre jobb."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!