Ole: Miként nyűgöztek le a játékosok

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint elégedett azzal, ahogyan a Manchester United kerete megbirkózott a koronavírus világjárvány hatásait erősen megérző mostani szezonnal.


Ez egy hihetetlenül szokatlan idény a Vörös Ördögök számára, akiknek nem igazán volt lehetőségük felkészülési szezonban részt venni a bajnoki rajtot megelőzően, később kezdték meg a Premier League küzdelmeit, mint a legtöbb csapat és leszámítva a válogatott szüneteket, szeptember óta minden héten van hétközi mérkőzésük is.

 

A 2020/21-es szezont övező rendkívüli körülmények ellenére a United azonban így is második helyen áll jelenleg a Premier League tabelláján és továbbra is érdekeltek még két kupasorozatban is.

 

Ole érthető módon elégedett azzal, ahogyan játékosai az elmúlt hat hónap során alkalmazkodni tudtak az eddig példa nélküli pályán és azon kívül történt eseményekhez.

 

"Nem hiszem, hogy bárki is meglepetést okozott volna számomra, mert tudtuk, hogy mire képesek" - mondta a norvég menedzser újságírók kérdésére hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Le vagyok nyűgözve. Azáltal, ahogyan kezelték az egész helyzetet, az egész szezont, a világjárványt és azt, hogy nem élhettek szociális életet, illetve nem volt lehetőségük kikapcsolódni a futballból... normális esetben az ember elmehet és találkozhat a barátaival, moziba, étterembe vagy koncertre megy. Most ez irgalmatlan."

 

"Csütörtök-vasárnap-szerda-szombat ritmusban vagyunk. Le vagyok nyűgözve. Az a legnagyobb üzenetem mindenki számára, hogy ez az év mindannyiunk számára a lehető legfurcsább."

 

"Szerencsére nem a II. világháború idején élünk, de ezek az idők és a korlátozások ahhoz hasonló keménységűek. Hogy mi miként kezeltük ezt? Lenyűgözően."

 

Solskjaert a szerdai, Crystal Palace elleni vendégjátékukat megelőzően az utóbbi időszakban elért eredményeikről is kérdezték, amely kapcsán a menedzser visszautasította azokat a véleményeket, miszerint csapata formája azt követően indult mélyrepülésnek, hogy januárban a bajnoki tabella élére álltak.

 

 

"Ez egyáltalán nincs így. Ilyen a Premier League" - tette hozzá.

 

"Az ezzel együtt járó nyomás egyáltalán nem játszott szerepet. Természetesen nagyon élveztük, hogy amennyire csak lehet közel lehetünk az éllovas pozícióhoz."

 

"Ez a Premier League velejárója. Az ellenfelek minősége, az általuk választott taktika és a szezon elvárásai mind hatással vannak. Már nem tudom megszámolni, hogy hány mérkőzést játszottunk a szezonban, ott vagyunk az Európa-ligában, az FA-kupában és a Premier League-ben is és ez az év mindannyiunk számára nagyon furcsa."

 

"Szóval a nyomásnak lenne betudható? Nem. Ez a Premier League."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!