Solskjaer reakciója a Palace elleni döntetlenre

Csalódottsággal vegyes déjá vu érzéssel távozhatott Londonból szerdán este Ole Gunnar Solskjaer és a Manchester United, miután négy napon belül másodszor értek el gól nélküli döntetlent.


Leengedtünk

"Csalódást keltő volt. Egy kissé leengedtünk és szerintem én a mérkőzés előtt is elmondtam, hogy ha leengedsz és nem vagy éles, akkor nem fogsz mérkőzéseket nyerni. A Palace egy olyan csapat, amely mindig megnehezíti az ellenfelek életét és ezt ismételten bizonyították. Az első félidőben túlzottan lassan kezdtünk. Ők ezzel szemben remekül indították a meccset. Egy kis időszakban jól játszottunk, de nem tudtunk gólt szerezni. A második félidőben pedig egyáltalán nem találtuk a ritmust. Eszközöltünk néhány változtatást és volt egy vagy két nagyobb helyzetünk, de ez természetesen nem elég. Voltak pillanataink, de nem éltünk velük. Nekik sem volt igazán veszélyt jelentő próbálkozásuk. Ez egy olyan meccs volt, ahol valószínűleg a legmegérdemeltebb eredmény a döntetlen volt és talán egyik csapat se járt közelebb a gólszerzéshez a másiknál. Néha előfordul, hogy így alakulnak az események. Nem találtuk meg azt a minőséget, amelyet általában szoktunk, mivel mi tudjuk, hogy a hozzáállás és a mentalitás megfelelő volt."

 

Az elmúlt hét hiányzó góljai

"A múlt héten három meccset játszottunk, amelyek során se nem kaptunk gólt, se nem lőttünk, de mi egy hétről beszélünk egy olyan évből, amely hihetetlenül furcsa, megterhelő a sok mérkőzéssel, regenerálódással és edzéssel. Ha nekünk a szezon során csak egy hét miatt kell aggódni, az nem túl rossz. Folyamatosan eladtuk a labdát. Az első félidőben voltak pillanatok, amikor voltak éles passzaink, a játékosok pedig a megfelelő pozícióban voltak, így nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre és félhelyzeteket tudtunk kialakítani. Marcusnak [Rashford] egy szép játék után volt egy jó lehetősége az első félidőben, de folyamatosan könnyedén szórtuk el a labdákat, amely megakadályozza azt, hogy egy csapat lendületbe kerüljön és ez meg is határozza azt, hogy milyen mérkőzést kapunk."

 

Hiányzó minőség és tempó

"Néha ilyen az emberi természet, néha nem tudod a legjobb teljesítményedet nyújtani, ma pedig sajnos ezt nem is sikerült nekünk megtenni. Ez egy nagyon hosszú szezon... Nem fogok semmit sem erre fogni, mivel mindenkinek ugyanolyan hosszú. Ez is a része ennek. Egy jó csapat ellen játszottunk, amely időnként rákényszerített minket arra, hogy a nekik tetsző módon játszunk, amelyből hiányzott a minőség és a tempó is."

 

 

Köszönet Deannek az egy pontért

"Ilyen néha az élete egy Man United kapusnak. Fenn kell tartani a koncentrációt, ő pedig folyamatosan egyre jobban illeszkedik bele a pozíciójába. Nem tudom, hogy a lövő játékos lesen volt-e vagy sem, de nagyszerű védés volt. Dean remek koncentrációról és reakcióról tett tanúbizonyságot, szóval köszönöm, hogy 0 helyett 1 ponttal távozhattunk, csak így tovább!"

 

Nincs dátum De Gea visszatérésére

"Nem, ez egy személyes ügy. Annyi ideig lesz távol, ameddig az tart."

 

Tovább fogunk harcolni

"Ez nem az, amit szeretnénk, de ilyen a futball. A Premier League-ben szereplünk, ahol jobban kell ahhoz játszani, hogy mérkőzéseket nyerj. Tudjuk, hogy harcban állunk azért, hogy a lehető legelőkelőbb helyen végezzünk a tabellán és már láttunk arra példát, hogy más eredmények néha nem úgy alakulnak, ahogyan arra számítani lehet. Tudjuk, hogy harcban állunk és minden létező pontot össze kell gyűjtenünk."

 

Következik a manchesteri városi derbi

"Hozzáállás és mentalitás tekintetében mindenki mindent beleadott. Ez a nagyszerű dolog ezekkel a fiúkkal, hogy ők mindig mindent beleadnak, szóval nem kell aggódni emiatt. Újra erőt fogunk venni magunkon, az pedig különleges pikantériát ad majd a következő meccsünknek, hogy egy derbi lesz. Az a kis frusztráció, csalódottság vagy önsajnálat, amit a ma este miatt éreznek, motivációt és inspirációt jelenthet számukra a következő meccsre, mert ha ellenük játszol, akkor azt mindenki tudja, hogy mennyire sokat jelent számunkra és a szurkolóknak, ezért pedig minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!