Woodward egyértelmű fejlődést lát Ole alatt

A Manchester United egyértelmű jeleit mutatja a fejlődésnek Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt, mondta a klub ügyvezető alelnöke, Ed Woodward a legutóbbi pénzügyi negyedévre vonatkozó eredmények bejelentésekor.


A United csütörtökön hozta nyilvánosságra a 2021-es pénzügyi év második negyedéves eredményeit, amelyből például kiderül, hogy a koronavírus világjárvány berobbanása óta eltelt 12 hónap során a klub adóssága 16 százalékkal, 455.5 millió fontra nőtt.

 

A Vörös Ördögök jelenleg másodikak a Premier League tabelláján és nagy eséllyel pályáznak arra, hogy jövőre is indulhassanak a Bajnokok Ligájában, de a listavezető Manchester City mögött már 14 pontos hátránnyal rendelkeznek.

 

Az FA-kupában ott vannak a negyeddöntőben, az Európa-ligában pedig már a legjobb 16 között, miután a Bajnokok Ligája csoportköréből való kiesést követően ott folytathatták európai kupaszereplésüket.

 

Woodward szerint "hihetetlenül megterhelő 12 hónap volt ez a futballnak és az egész társadalomnak", de optimista a klub előrelépését illetően "az Egyesült Királyságbeli vakcináltság gyors terjedése miatt".

 

"Bár a működésünkben lévő zavarok továbbra is jelentősek, elégedettek vagyunk azzal a hihetetlen rugalmassággal, amelyet a klub a járvány során mutatott, amelyhez hathatósan hozzájárult a dolgozóink elkötelezettsége és a kereskedelmi aktivitásunk ereje" - kezdte Woodward.

 

"Emlékeztetve lettünk arra, hogy a futball mennyire fontos a közösség, a szórakoztatás és a világszerte lévő szurkolóink büszkesége szempontjából, még akkor is, ha már nagyon hiányoznak nekünk az Old Traffordról."

 

"Ole és a játékosok ebben a szezonban egyértelmű fejlődésen mentek keresztül, a jól muzsikáló Akadémiánk és női csapatunk pedig csak tovább erősíti abbeli optimizmusunkat, amit a jövő kapcsán érzünk a pályán és azon kívül."

 

 

A United bevételei az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 7.2 százalékkal csökkenve 281.8 millió fontot tettek ki, míg a profit 6.9 százalékkal kevesebb, 33.8 millió font volt.

 

A Bajnokok Ligájába való visszatérés, még ha csak a csoportkörig sikerült is, azt eredményezte, hogy a közvetítésekből származó bevételek 60.1 százalékot emelkedve 156.3 millió fontra rúgtak.

 

A kereskedelmi bevételek 19.1 százalékos csökkenés mellett 122.3 millió fontot eredményeztek és mivel március óta zárt kapuk mögött kell mérkőzéseket játszani, így a meccsnapi bevételek 55.2 millióról 3.2 millió fontra zuhantak.

 

A United szezonbeli utolsó előtti, Fulham elleni hazai bajnoki mérkőzésén már elképzelhető, hogy lehetnek szurkolók az Álmok Színházában, Woodward pedig már izgatott a szurkolók visszatérése kapcsán.

 

Kulcspontok a Manchester United pénzügyi eredményeiből:

- A koronavírus miatt lezárások enyhítése esetén a szurkolók lépcsőzetesen történő visszatérése várható májustól; az Egyesült Királyság oltási programjában minden felnőtt megkaphatja az első adag vakcinát július 31-ig

- A felnőtt csapat kerete Amad Dialloval, míg a női csapaté a norvég válogatott Maria Thorisdottirral erősödött

- Mason Greenwood 2025-ig, opcióval plusz egy évvel meghosszabbítható új szerződést írt alá

- A növekvő digitális elköteleződésnek köszönhetően éves és negyedéves szinten is rekordokat döntöget a klub kereskedelmi mérlege mindhárom 2020/2021-es mez tekintetében

- A klub novemberi debütálása a TikTokon a leggyorsabban növekvő követőtábort eredményezte a platformon az összes futball klub közül


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!