Maguire: Tökéletes volt a taktikánk

Harry Maguire dicsérte Ole Gunnar Solskjaer és edzői stábjának taktikáját, amellyel vasárnap délután 2-0-ra győzni tudtak a Manchester City ellen.


A Vörös Ördögök győzelme azt jelenti, hogy folytatódik Solskjaer csapatának idegenbeli veretlenségi sorozata a bajnokságban, viszont Pep Guardiola csapatának győzelmi szériája 21 mérkőzés után ezzel véget ért.

 

Maguire és társai stabil védelmet húztak fel a City gólerős támadói előtt. A kapitány azonban kiemelte, hogy az edzői stábnak komoly érdemei vannak a taktika kitalálásában és a győzelem elérésében.

 

"Nagyszerű edzőink, zseniális vezetőink és elemzőink vannak" - mondta Harry a derbi után a klubmédiának. "Köszönet illeti őket, mert ők küldtek ki minket a pályára a megfelelő felállásban és felhívták a figyelmünket arra, hogy miként tudjuk megfogni őket. Tudtuk és készültünk is arra, hogy több alkalommal is birtokolni fogják a labdát és megpróbálnak ők is gólokat szerezni."

 

"Láthattuk az elmúlt meccseiken, hogy miként is működnek náluk a dolgok. Figyelnünk kellett arra, hogy amennyire lehet távol tartsuk őket és vissza tudjuk szerezni a labdát, amivel aztán odaérhetünk a kapujuk elé és ezt nagyon jól csináltuk."

 

"Az biztos, hogy fejlődtünk és a játék bizonyos részeiben jobban teljesítünk. Különösen fontos volt ez a győzelem a hétközi kiábrándító londoni találkozónkat követően. Most pedig itt az ideje leporolni magunkat, hiszen csütörtökön újabb fontos találkozónk lesz."

 

Az Etihadban magabiztos teljesítményt nyújtó védő négyes egyik tagjának még a gólszerzés is összejött, ő pedig Luke Shaw. Február hónap játékosának ez volt a harmadik találata és továbbra is kiváló formában játszik. Harry pedig örül annak, hogy csapattársának neve felkerült az eredményjelző táblára.

 

"Arra biztattuk Luke-ot, hogy minél többet menjen előre és segítse a támadásokat. Képes helyzeteket kidolgozni és gólpasszokat adni. Rávettük, hogy próbálkozzon ő maga is a gólszerzéssel, mert ez fontos része lehet a támadó játékunknak" - mondta a kapitány. "Rengeteg képessége van, mindent meg tud csinálni. Nem szabad leállnia azzal, amit csinál és a City elleni gólja pedig rendkívül fontos számára. Magabiztosságot adhat neki és így egyre magasabb szintekre lesz képes eljutni, ami hasznára lesz a csapatnak is. Minél több gólt szerzünk, annál jobb."

 

 

Harry-t Dean Hendersonról is megkérdezték, aki hiba nélkül hozta le a City elleni meccset a United kapujában De Gea távollétében.

 

"Ő egy nagyon magabiztos legény. Ez kell is, ha a United kapusa akarsz lenni. Magabiztosnak kell lenned, mert itt a legmagasabb szintet képviselik a támadók. Remek verseny van közte és David között és biztos vagyok benne, hogy most nagyon boldog a kapott gól nélküli győzelem miatt. Egy manchesteri derbin ez különösen sokat jelent. Felnőtt a feladathoz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!