Beharangozó: Manchester United - AC Milan

Bajnokok Ligájába illő összecsapás vár a Manchester United játékosaira az Európa-liga legjobb 16 csapata között.


Ebben a szezonban a sorsolások úgy néz ki, hogy kevésbé alakulnak kedvezően a United számára, hiszen az FA-kupában a Leicester lesz a soron következő ellenfél, míg most csütörtökön pedig egy régi ismerőst köszönthetünk az Álmok Színházában, aki nem más, mint az AC Milan csapata. Ha csak a mérkőzés párosítását nézzük biztosra vehetnénk, hogy ez egy Bajnokok Ligája találkozó, azonban ezúttal csak a második számú európai kupasorozat kieséses szakaszában csapnak össze a felek egymással.

 

A két csapat közös múltjáról az Európa-liga sorsolását követően készítettünk egy összefoglaló cikket, amelyet ide kattintva olvashattok.

 

Hivatalos tétmérkőzésen majdnem napra pontosan 11 éve találkoztak legutóbb egymással a felek még a Bajnokok Ligájában, a találkozót követően pedig a Vörös Ördögök örülhettek a továbbjutásnak. Ha tovább utazunk visszafelé az időben, akkor viszont inkább az olaszok felé billen a mérleg nyelve, legalább is ami a kieséses szakaszokban történő továbbjutásokat illeti.

 

Barátságos meccsen 2018. július 26-án és 2019. augusztus 3-én is összecsaptak a felkészülési időszakban a Nemzetközi Bajnokok Kupájában. Mindkét mérkőzés döntetlennel ért véget. A 2018-as 1-1-re végződött, majd 26 büntetőt követően a United került ki győztesen a végén. A Vörös Ördögök játékosai 4, míg az olaszok 5 büntetőt hagytak ki. 2019-ben 2-2 volt 90 perc után az állás, így itt is az idegek harca döntött. Az angolok mind az 5 tizenegyest berúgták, az olaszok pedig egyet hibázva ismét vereséget szenvedtek.

 

A milánói klub hasonló vesszőfutáson ment keresztül az elmúlt években, mint angol ellenfele. A 2020/21-es szezon az, amiben már igazán látható a fejlődés mindkét csapat részéről, így reméljük, hogy egy izgalmas mérkőzést láthatunk majd csütörtökön a kora esti órákban, ami United sikert, egy hét múlva pedig továbbjutást hoz. Az odavágón az előzetes hírek szerint Zlatan Ibrahimovic nem fog pályára lépni sérülés miatt, viszont a Unitedtől kölcsönben szereplő Diogo Dalot ott lehet az Old Traffordon.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Pogba, Cavani, Mata, De Gea, Van de Beek, Rashford

 

Milan: Bennacer, Díaz, Bonera, Calhanoglu, Mandzukic, Ibrahimovic, Hernández, Rebic

 

 

Érdekességek:

 

Az AC Milan volt az első csapat, akivel nemzetközi porondon találkozott a United a müncheni katasztrófát követően.

 

Ez lesz a két csapat 11. hivatalos találkozója a nemzetközi porondon. A felek soha nem találkoztak még korábban egymással az Európa-ligában. Csak Európa-kupa párosításban és Bajnokok Ligája kiírásban néztek farkasszemet egymással.

 

Az egymás elleni 5 párosításból 4 alkalommal a United kiesett az olaszok ellen. Az AC Milanon kívül csak a Real Madrid mondhatja még el magáról, hogy 4 alkalommal is kiejtette a Vörös Ördögöket nemzetközi kupából. Ennél többször pedig egyetlen csapat sem.

 

Legutóbbi találkozójukon az Old Traffordon (2010.03.10.) a United 4-0-ra legyőzte olasz ellenfelét, ez pedig a Milan legnagyobb arányú veresége az európai porondon (kivéve Szuperkupában - 1973-ban Ajax - AC Milan 6-1).

 

A találkozó játékvezetője a szlovén Slavko Vincic lesz. A játékvezető 2017 decembere óta 7 olyan nemzetközi kupameccsen fújta a sípot, aminek volt angol résztvevője és ezeken a találkozókon az angolok egyszer sem szenvedtek vereséget. 3 döntetlen mellett 4 győzelem volt a mérlegük. A Unitednek legutóbb 2018.10.02-án vezetett találkozót Vincic a Valencia ellen, aminek a végeredménye 0-0 lett az Old Traffordon.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

10 mérkőzés - 5 United győzelem, 0 döntetlen, 5 Milan siker - gólarány 13-16 a Milan javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye:

 

United: GY, D, D, D, GY

 

Milan: V, D, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóinak eredménye ebben a felállásban, tétmérkőzésen:

 

United - AC Milan 4-0 (2010.03.10.) - Bajnokok Ligája

United - AC Milan 3-2 (2007.04.24.) - Bajnokok Ligája

United - AC Milan 0-1 (2005.02.23.) - Bajnokok Ligája

 

 

A csapatok legjobb góllövői az Európa-ligában:

 

United: Fernandes 2 gól, James 1 gól, Rashford 1 gól

 

Milan: Díaz 3 gól, Hauge 3 gól, Castillejo 2 gól

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő (1. mérkőzés)

Manchester United - AC Milan

Old Trafford, 2021.03.11. 18:55

 

A találkozó játékvezetője: Slavko Vincic (SLO)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Wan-Bissaka - Bailly - Maguire - Shaw - McTominay - Matic - Greenwood - Fernandes - James - Martial

 

Milan: Donnarumma - Dalot - Romagnoli - Tomori - Kalulu - Kessié - Meité - Castillejo - Krunic - Saelemaekers - Leao

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

A mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - AC Milan

Európa-liga nyolcaddöntő 1. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!