Ismerd meg: John Murtough

A Manchester United a tegnapi napon robbantotta a bombát, miszerint John Murtough személyében kinevezték a klub történetének első sportigazgatóját. De ki is ő?


A Manchester United hosszú idő után először sportigazgatót nevezett ki, amely pozíciót John Murtough fog betölteni az Old Traffordon.

 

Ezzel Murtough vált az elsővé, aki ilyen pozíciót betölt a Unitednél, miután előléptették korábbi, futball fejlesztésért felelős vezető beosztásából.

 

De ki ez az ember, akinek a klub összes futballal kapcsolatos funkciójának működését és stratégiáját kell majd felügyelnie?

 

Története

 

Murtough 2013 novemberében csatlakozott a Unitedhez, azt követően, hogy korábban már együtt dolgozott a klub akkori menedzserével, David Moyesszal az Evertonnál, majd 2016-ban futball fejlesztésért felelős vezetővé lépett elő.

 

 

Ezt megelőzően más klubok akadémiájánál és játékos fejlesztési részlegénél töltött be vezető szerepet, illetve az Old Traffordra igazolása előtt a Premier League hazai nevelésű játékosokért felelős vezetőjeként dolgozott.

 

A Manchester Evening News úgy tudja, hogy már a United 'sportigazgatójaként' mutatta be magát, amikor 2018-ban sikeresen elindította a klub női csapatát.

 

A liverpooli illetőségű szakember részt vett a Vörös Ördögök akadémiájának és átigazolási részlegének átalakításában, de még a tinédzser korú Hannibal Mejbri gardedámjaként is feltűnt 2019-ben Norvégiában, amikor a United a Kristiansund ellen játszott felkészülési mérkőzést.

 

Mit jelent az új szerepköre?

 

Murtough sportigazgatóvá, míg Darren Fletcher technikai igazgatóvá lépett elő a tegnapi napon - két új pozíció, amelyet abban a reményben hoztak létre, hogy erősödni fog a klub futballszakmai működése.

 

 

A sportigazgató teljes körű irányítással rendelkezik és felelősséggel tartozik az összes futballal kapcsolatos terület működéséért és stratégiájáért, Murtough pedig szorosan együtt fog működni Ole Gunnar Solskjaerral és edzői stábjával annak érdekében, hogy megfelelő struktúrákat, folyamatokat és kultúrát hozzanak létre a pályán elérhető sikerek reményében.

 

Napi szinten fog együtt dolgozni Solskjaerral az erősítések és más stratégiák megvalósítása érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatással hozzásegítse a klub felnőtt csapatát a sikerekhez.

 

Solskjaer szerepe a jövőbeli játékosok kiválasztási folyamatában nem változik, a kiterjedt megfigyelői hálózat és az adatelemzők munkája, akik mostantól majd Murtough-nak jelentenek, pedig továbbra is támogatni fogják a döntések meghozatalát. Matt Judge új titulussal, sportigazgatói közvetítőként szintén a sportigazgató felügyelete alá tartozik majd.

 

 

Mit mondott Murtough a szerepéről?

 

"Ez egy nagyon izgalmas időszak mindenkinek a Manchester Unitednél, miután a felnőtt, az akadémiai és a női csapat is remekül szerepel, emellett pedig számos fejlesztés is várható a klubnál. Kiváltság, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak és megtisztelő, hogy a Manchester United futballszakmai vezetőjeként dolgozhatok együtt Ole-val, Casey-vel és még számos kimagasló tudású szakemberrel, akik mind elkötelezettek a klub sikerei kapcsán."

 

Mit mondott róla Ed Woodward?

 

"Ezek hihetetlenül fontos kinevezések, amelyek alátámasztják a hajthatatlan siker utáni vágyunk kapcsán az elmúlt évek során megtett lépéseinket és fejlődésünket" - kezdte a Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward.

 

"Már eddig is hatalmas lépéseket tettünk meg előre a futballal kapcsolatos működésünk tekintetében, ezek eredményei pedig már elkezdtek megjelenni a felnőtt csapatban is bemutatkozó akadémiai tehetségek egyre nagyobb számában és az átigazolásaink sikerességében. Johnnak kulcsszerepe volt az említett területeken elért fejlődésben és maximálisan érti, hogy a fejlődés biztosítja a klub azon tradícióját, hogy az akadémián nevelkedő fiatal játékosokat építünk be a felnőtt csapatba. Ez az új pozíció egy természetes evolúciót jelent számára, amely jól példázza a rendelkezésére álló vezetői képességeket és a tapasztalatát."

 

"Örömömre szolgál, hogy John és Darren elfogadták ezeket a szerepeket és már nagyon várom, hogy szemtanúja lehessek az Ole-val és az edzői stábbal karöltve végzett munkájuk gyümölcsének, hogy tovább építhessük a sikereinket a jövőben."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!