Csapathírek a West Ham meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer friss információkkal szolgált a Manchester United keretének egészségi állapotáról a vasárnapi, West Ham United elleni Premier League mérkőzést megelőzően.


Az Old Traffordon rendezendő összecsapást mindössze 72 órával a kemény AC Milan elleni Európa-liga nyolcaddöntő mérkőzést követően rendezik, amelyen az alapemberek közül csak Victor Lindelöf kapott pihenőt. A svéd középhátvéd a kispadról nézte végig a Rossoneri ellen 1-1-re végződött hazai találkozót.

 

A manchesteriektől 6 pontra lemaradva, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a bajnokság ötödik helyén tanyázó Kalapácsosok elleni találkozó újabb fontos mérföldkőnek tűnik annak érdekében, hogy a Vörös Ördögök javítsanak az előző szezonbeli 3. helyükön a Premier League-ben.

 

Mindazonáltal Solskjaer elárulta, hogy csapata frissen tartása eléggé nehézkes számára három középpályása folyamatos hiányában.

 

Paul Pogba, Donny van de Beek és Juan Mata sem bevethető különböző problémák miatt már egy hónapja, amely értelmében a középpályára nehezedő feladatok csak a Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic és Bruno Fernandes alkotta négyesre hárulnak.

 

A hétvégén is ebből a kvartettből válogathat majd a norvég menedzser, bár Ole továbbra is optimista, hogy legalább egy középpályása a hiányzók közül visszatérhet a két hét múlva kezdődő válogatott szünetet megelőzően.

 

 

"Nem, nem hiszem, hogy közülünk bárkire számíthatnék" - mondta Solskjaer újságírói kérdésre válaszolva.

 

"Talán abban reménykedhetünk, hogy a válogatott szünet előtt lehet közülük visszatérő. Talán, de ez nem biztos."

 

"Egy kicsit tovább tart a visszatérésük, mint arra eredetileg számítottunk, de most még van hátra három meccsünk a válogatott szünetig és azután már mindenképpen a rendelkezésünkre fognak állni."

 

Akadnak problémák a United támadóalakzatának táján is, ugyanis Anthony Martial is csatlakozott Marcus Rashfordhoz a bizonytalan bevethetőségű játékosok listáján, miután csípő problémája okán a félidőben le kellett cserélni az AC Milan ellen, míg Edinson Cavani továbbra is sérült.

 

Amad viszont egy opció lehet a csapatban, miután a Martial helyére való becserélését követően öt perccel megszerezte pályafutása első Unitedes gólját tegnap este, míg a 17 éves Shola Shoretire az elmúlt hetekben meg tudta vetni lábát a felnőtt csapat keretében azután, hogy kétszer rövid időre már pályára léphetett csereként.

 

Ole megerősítette, hogy De Gea visszatért Manchesterbe azt követően, hogy Spanyolországban volt lánya születése miatt.

 

A válogatott kapuvédő kihagyta a United legutóbbi három mérkőzését, helyét pedig Dean Henderson foglalta el, aki kétszer kapott gól nélkül úszta meg, de egyelőre még nem egyértelmű, hogy vasárnap át kell-e adnia helyét tapasztaltabb társának, ugyanis le kell telnie a karanténnak, mielőtt újra edzésbe állhatna.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!