Cavani a United játékosa lehetett volna korábban?

Edinson Cavani az Inside Unitednak adott interjújában elárulta, hogy sok évvel ezelőtt ha már lett volna lehetősége a Manchester United csapatához szerződnie, akkor megtette volna.


A United támadója időt szakított arra, hogy együtt elmélkedhessünk játékos karrierjén, közben pedig kiderült, hogy sok évvel ezelőtt örömmel lett volna Vörös Ördög, amikor a Palermonál játszott.

 

(Mosolyog) "Képzelje csak el. Nem emlékszem pontosan mi történt. Az megvan, hogy beszéltek egy-két különböző csapatról, de hé, ha lett volna rá lehetőségem, hogy a Unitedhez csatlakozzak, megtettem volna. Gondolkodás nélkül megtettem volna."

 

"Nem emlékszem már, hogy pontosan mi történt akkor. Az megvan, hogy a Világbajnokságra utaztam Dél-Afrikába és ez idő alatt beszélgetést folytattam a Napolival. Elmondtam nekik, hogy csak akkor megyek oda, ha hisznek bennem és meglesz irányomba a bizalom, mert ez fontos számomra. Végül a Palermo után Nápolyban kötöttem ki."

 

 

Cavani tehát csatlakozott a Napoli csapatához, mielőtt Franciaországba költözött volna, ahol a PSG játékosa lett. A francia csapatnál eltöltött varázslatos 7 éve alatt pedig az egyik legjobb góllövő vált belőle. Az Inside Uniteddel való beszélgetés során felidézte, hogy milyen volt Neymar, Mbappé és Zlatan Ibrahimovic mellett játszani. Ibrával egyébként, ha a svéd felépül, találkozhat is csütörtökön az AC Milan elleni Európa-liga visszavágón.

 

"Igen, volt szerencsém néhány remek focistával együtt játszani. Amikor a legjobbakkal játszol, lehetőséget nyit számodra, hogy fejlődj. Mindig is az volt a célom, hogy folyamatosan tudjak fejlődni és, hogy tanuljak a társaimtól. Ha elkezdeném felsorolni a legjobb tulajdonságaikat, akkor úgy gondolom, hogy ez egy nagyon hosszú interjú lenne."

 

"Volt olyan játékos, mint Zlatan, akivel hatalmas volt a versengés. Ő mindig készen állt a harcra és utált veszíteni. Egyikünk sem szeretett veszíteni, de ő ebben is kiemelkedett a többiek közül, ami remekül megmutatja, hogy milyen mentalitású karakter is ő valójában. Neymart mindenki ismeri... varázslat van a lábában, Kylian pedig hatalmas tehetség, nagyszerű képességekkel és tempóval. Ők valóban a bizonyos csúcs kategóriájú játékosok."

 

Ole Gunnar Solskjaer is beszélt már Cavani szerepének fontosságáról a United fiatal támadóira vonatkozóan és elmondta, hogy mindig kész arra, hogy segítse tudásának átadásával az ifjakat.

 

"Őszintén szólva nem szeretek csak tanácsokat osztogatni. Azért vagyok itt, hogy mindenből a legjobbat adjam a csapat számára. Támogatom a csapatot mindenben a pályán és azon kívül is. Ha feljön a csapathoz egy fiatal játékos és odajön hozzám mert lát valamit az edzésen, vagy mérkőzéseken tőlem, amit csinálok és szeretné beépíteni a játékába, akkor ez nagyszerű dolog. Úgy gondolom, hogy mindenkitől tanulni kell a csapatból, nem csak azoktól a játékosoktól, akik veled azonos pozícióban játszanak. Amit pedig megtanulsz tőlük, azokat a dolgokat be tudod építeni a saját játékodba."

 

"Ha a fiatalok tanulni akarnak többek között tőlem is, akkor jó példával kell előttük járni, hiszen az is nagyon fontos, hogy hátra tudjak hagyni valamit a következő nemzedéknek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!