Rashford sérülésével nem, csak a Milannal foglalkozik

A Manchester United támadója, Marcus Rashford visszautasítja a sérüléséről és a potenciális kiégéséről szóló találgatásokat.


A Vörös Ördögök 10-ese sokatmondóan nyilatkozott, amikor ma délután csatlakozott menedzseréhez, Ole Gunnar Solskjaerhoz a csütörtöki, AC Milan elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágót megelőző hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

Rashford eltökélt, hogy pályára léphessen a San Siroban, azt követően, hogy a két mérkőzéses párharc első felvonását sérülés miatt kihagyni kényszerült az Old Traffordon. Az 1-1-re végződött összecsapás az egyetlen, amin Marcus ebben a szezonban nem lépett pályára kezdőként vagy legalább csereként.

 

Az erőnléti állapota a mai sajtótájékoztatón is témát szolgáltatott, ahol újságírói kérdésre válaszolva Marcus visszautasította annak lehetőségét, hogy kárt okozna saját magának azzal, hogy egy kisebb kellemetlenséggel együtt játszik.

 

"Én csak az előttünk álló következő mérkőzésre koncentrálok és hogy miként fogok ott teljesíteni" - kezdte, amikor vállproblémájáról kérdezték.

 

"Hogy azt követően mire van szükség, azt majd akkor eldöntjük, de a számomra a legfőbb fókuszt az jelenti, hogy rendelkezésre állhassak a mérkőzéseken."

 

"Ismerem a saját testemet és tudom, hogy mire vagyok képes fizikálisan. Egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozok, ilyen a futballisták élete."

 

"Majd pihenhetünk, ha visszavonultunk, most viszont a lehető legtöbbet szeretnék játszani. Elég jól tudok regenerálódni a mérkőzések és a sérülések után is, szóval nincsenek kétségeim vagy aggodalmaim."

 

"Ez egy hihetetlenül fontos mérkőzés lesz számunkra, amely kapcsán pozitív és optimista vagyok."

 

"Az első mérkőzésen megmutattuk, hogy nehéz helyzetben is képesek vagyunk jól teljesíteni, de most, hogy a San Siroba látogatunk, domináns produkcióra és gólokra lesz szükségünk."

 

 

Marcus, aki 2017-ben már átélhette, milyen érzés magasba emelni az Európa-liga megnyeréséért járó trófeát, kifejtette azt is, milyen lenne újra elhódítani a második számú európai kupasorozat győztesének járó címet.

 

"Amint sajnálatos módon búcsúzni kényszerültünk a Bajnokok Ligájából, a figyelmünk már az Európa-ligára és a sorozat megnyerésére terelődött" - tette hozzá.

 

"Tudom, hogy ennél kevesebbel a csapat, a menedzser és az edzői stáb se elégedne meg. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy elhódítsuk ezt a kupát."

 

A 2017-ben diadalmaskodó csapat tagja volt Zlatan Ibrahimovic is, így Rashfordot arról kérdezték, milyen hatással volt karrierére a svéd, illetve hogy lát-e hasonlóságot az AC Milan csatára és jelenlegi csapattársa, Bruno Fernandes között.

 

"Igen, mondhatjuk" - válaszolta a saját nevelésű játékos a két játékos hasonlóságát illetően.

 

"Mentálisan mindketten nagyon erősek és mindig meg akarják nyerni az aktuális mérkőzést."

 

"Ennél a klubnál a kultúra és a hangulat is ezt sugározza, szóval most már el kell kezdenünk ennek megfelelően teljesíteni; trófeákat kell gyűjtenünk és meg kell tennünk a lépéseket ebbe az irányba. A holnapi mérkőzés egy lehetőség lesz számunkra ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a célunkhoz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

AC Milan - Manchester United

Európa-liga nyolcaddöntő 2. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!