Ferdinand üdvözli a bajnoki címet

A United védõje boldog, miután idén sikerült bebiztosítania csapatának egy döntetlennel a bajnoki címet az Ewood Parkban, ahol tavaly ugyanez az eredmény késõbb csak a második helyet jelentette a Vörös Ördögöknek.


Az elmúlt szezonban a Vörös Ördögök csupán egy 0-0-s döntetlent tudtak elérni a Blackburn otthonában, ami késõbb a bajnoki címbe került – a Chelsea egyetlen ponttal bizonyult jobbnak a szezon végén –, azonban a mostani 1-1-es döntetlen a történelmi, 19. bajnoki címet jelentette a United számára.

 

A vezetést a Blackburn szerezte meg Brett Emerton révén, majd a United büntetõt harcolt ki és Rooney értékesítette azt, hogy a hármas sípszó után a csapat és  szurkolói extázisban ünnepelhessenek.

 

Ferdinand örül, hogy csapata bebiztosította a bajnoki címet, két hét múlva ugyanis a Barcelona elleni UEFA Bajnokok Ligája döntõ vár Rioékra, emellett üdvözölte a csapatszellemet is, amely szükségeltetett ahhoz, hogy a United visszatérhessen a meccsbe.

 

"Tavaly egy ponton múlott a bajnoki cím, és itt [az Ewood Parkban] buktunk el, szóval jó dolog, hogy most visszatérhettünk és ugyanezen a helyen ünnepelhettünk."

 

"Elég könnyelmûek voltunk a bekapott gólnál, de kitartottunk és ez kifizetõdött. Ez a siker sokkal könnyebbé tette a dolgokat a menedzser számára, ebben biztos vagyok."

 

 

"Az idei egy jobb bajnokság volt, a csapatok egymást múlták felül, akárhol is álltak a tabellán, emiatt még izgalmasabb volt a szezon a rajongóknak."

 

Ferdinand az elmúlt években többször is a partvonalon túlra kényszerült különbözõ sérülések miatt, errõl is beszélt: "Örülök, mert ugyan rengeteg nehézségen mentem át a sérülések miatt, azonban, ha keményen dolgozol, a jutalom sem marad el."

 

Dimitar Berbatov – akit 22 gólja ellenére az utóbbi hetekben mellõzött Ferguson - is örömét fejezte ki, miután második bajnoki címét ünnepelhetette csapatával.

 

"Nagyszerû dolog számomra a második bajnoki címem. Számos gólt szereztem a szezon során és segítettem a csapatnak, hogy a végén mi ünnepelhessünk. Még mindig a góllövõlista elsõ helyezettje vagyok."

 

 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!