Solskjaer: Újabb kemény párharc

A Manchester United menedzsere kemény küzdelemre számít a Granada ellen függetlenül attól, hogy a spanyol csapat újoncnak számít a nemzetközi porondon.


Az andalúz csapat az előző szezonban 7. helyen végzett a spanyol bajnokságban és története során először kvalifikálta magát nemzetközi kupába. Az Európa-ligában pedig többek között a PSV Eindhovent, a Napolit és Ole korábbi csapatát, a Moldét győzték le, hogy eljuthassanak a negyeddöntőig. Emiatt pedig a norvég menedzser szerint ők egy olyan csapat, akikkel óvatosan kell bánni, főleg, hogy a Vörös Ördögök által jól ismert Real Sociedadot és a Sevillát is legyőzték már ebben a szezonban.

 

"Nos, ez ismét egy nehéz mérkőzés lesz" - mondta Solskjaer a klubmédiának. "Jól teljesítenek a saját bajnokságukban és tudjuk, hogy egy olyan csapattal fogunk megküzdeni, akik technikailag és taktikailag is nagyon jók. Megverték a Moldét is, így biztosan nagyon jók." (mosolyog)

 

A Granada összesítésben 3-2-re hozta a nyolcaddöntőjét a norvégok ellen. Az első találkozót 2-0-ra a spanyolok nyerték, a Puskás Arénában rendezett visszavágót pedig a Molde húzta be 2-1-re. A koronavírus járvány miatt a norvégok nem játszhattak odahaza, így Budapesten rendezték meg a visszavágót.

 

Ole szerint a Molde ellen látottak hasznosak lesznek a United számára a felkészülésben a La Liga jelenlegi 8. helyezettjével szemben.

 

 

"Beszéltem velük és megkapom a mérkőzés elemzését is, ami mellett persze a saját házi feladatunkat is meg fogjuk csinálni" - tette hozzá Ole. "Tudom mennyire alaposak a Molde elemzői, de emellett én is vissza fogom nézni a két mérkőzést, mert szeretném látni újra és újra a korábbi csapatomat játszani."

 

"Ez az első alkalom, hogy a Granada az európai porondon is megmutathatja magát. Ez egy új élmény számukra, ami remélhetőleg az Old Traffordon véget ér. Ők nagyszerű ellenfél lesznek és, mint mondtam, tudjuk, hogy nagyon jók technikailag, így nagyon oda kell majd figyelnünk a védekezésünkre, hogy mielőbb megszerezzük tőlük a labdát."

 

Akár csak a Real Sociedad ellen, a Granadával szemben is idegenben lép pályára a Manchester United az első körben. Bár az első megérzések azt sugallják, hogy előnyösebb az, hogy a visszavágót az Old Traffordon rendezik, Solskjaer mégis inkább arra koncentrál, hogy már április 8-án, Spanyolországban elvegyék a spanyolok kedvét a továbbiaktól.

 

"Minden menni fog a maga útján, a fontos pedig az, hogy gólokat szerezzünk. Tudjuk, hogy az idegenben szerzett gólok mennyire fontosak és szeretnénk megalapozni a második mérkőzésre a továbbjutásunkat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!